Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
andeo
Cromaniak
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 28.11.2014 09:47

No tak,na tej plaży tylko nocą można się relaksować :) Petrovac ,jak i jego plaża, bardzo przepełniony ,nawet w czerwcu .
Apartmani
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Apartmani » 29.11.2014 18:01

Jak ktoś lubi spokój to polecam Utjeha, szczególnie klimatyczną małą plażę Paljuskovo. Ogólnie w Utjeha jest też czysto ale przede wszystkim spokojnie i można wypocząć.
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 30.11.2014 01:04

andeo napisał(a):No tak,na tej plaży tylko nocą można się relaksować :) Petrovac ,jak i jego plaża, bardzo przepełniony ,nawet w czerwcu .

Bylem w tym roku i w czerwcu i we wrześniu i miejsca było pod dostatkiem przepełnione plaże są w lipcu i sierpniu a jeśli ktoś chce to ma do dyspozycji plaże spacerem obok Lucice i w Buljaricy, plaża przy hotelu w budowie "AS" tez jest mało oblegana :) Pozdrawiam gorąco
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 30.11.2014 10:25

Ja też byłam w czerwcu na plaży w Petrovac i było bardzo ciasno,praktycznie ludzie jak sardynki w puszce.Mówię o tej konkretnej plaży ...
Mike,znalazłam sobie mniej zaludnione...pozdrawiam ;)
janalicja
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) janalicja » 07.01.2015 22:22

Pragnę się włączyć do dyskusji, zadając notoryczne pytanie do zaprawionych w bojach: gdzie jechać do Czarnogóry? Jesteśmy czteroosobową rodziną (dzieci 4 i 14lat). Wymagania popularne, choć może nie jakoś specjalnie wygórowane. Miasteczko, w którym się coś dzieje, można wieczorem gdzieś wyjść, np. z żoną na małe disco, plaże ni zatłoczone z zatoczkami, tak, żeby np. opalanie topless nie było problemem, jakiś supermarket w pobliżu kilku kilometrów, a ceny kwater w przystępnej cenie. Wybieramy się w drugiej połowie lipca i tu niestety nie mam pola manewru.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 08.01.2015 12:09

Hej,z tego co wiem ,to przystępne ceny są w okolicach Ulcinj ,a i plaża największa w Czarnogórze .Mam na mysli Veliką Plažę ,jest ona piaszczysta ,z ciemnym ,wulkanicznym piaskiem,być może ona nie będzie zaludniona .Ja byłam na niej tylko wieczorem,więc nie wiem jak w dzień to wygląda.Poza tym w Ulcinj znajdziecie wieczorem dyskotekę ,sklepy i kawiarnie,ale jest to tłoczne miasto,tak jak i inne w Czarnogórze w sezonie.Ja byłam w Petrovac i tam też wszystko to znajdziesz,ale plaża bardzo zaludniona ,jak i całe miasteczko.Kotor ,piękny ,ale też pustek tam nie zobaczysz.Możecie sobie jako punkt stały wybrać Petrovac,tak jak my,z niego będzie blisko na ewentualne wycieczki,a na plażę chodzić lub jeżdzić do Perazica Do,SvStefana czy innych pobliskich,może któraś Wam się spodoba.Nam najbardziej podobała się właśnie Perazica Do.Duzo ludzi spędza też czas na plaży w Buljaricy.
tu masz trochę o plażach http://www.pokoje-czarnogora.pl/wakacje-czarnogora.html
a tu w mojej relacji znajdziesz zdjęcia i opisy plaż duzo-czarnogory-i-odrobina-chorwacji-2014-t47016.html
Simon193
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Simon193 » 08.01.2015 18:31

Z tego, co słyszałem, Ulcinj jest właśnie zatłoczone i przepełnione (tak, jak 90% riwiery)... może poszukaj nad J. Szkoderskim? Albo po albańskiej stronie? Nad jeziorem Szkoderskim raczej nie ma disco (ani sobe/apartmani), ale można stamtąd jechać do Podgoricy (30 km), albo Baru (24 km)... jeśli lubisz spanie na dziko - nad morzem będzie ciężko, ale na wybrzeżu generalnie (prawie) nigdy nie są przystępne ceny, więc kwatera (apartmani/sobe) powinna być raczej kilka km od morza :(
Plus JS jest taki, że jak na razie raczej nie jest zatłoczone i to, że blisko jest do Albanii ;)
ticek92
Plażowicz
Noclegi Czarnogóra

Nieprzeczytany postnapisał(a) ticek92 » 15.02.2015 14:02

Witam poszukuję noclegów w sierpniu w Czarnogórze jakby ktoś miał sprawdzone miejsca czy kontakty poproszę linki maile etc. W internecie znajduję tylko pełno ofert pośredników.
Alidrzi
Globtroter
Re: Noclegi Czarnogóra Sierpień 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alidrzi » 15.02.2015 16:19

Wpisz w wyszukiwarkę " Buljarica Armenko " i otwórz odnośnik wyświetlający się najwyżej. Byliśmy tam w 2013 r. Wtedy jeszcze nie było basenu. Pokój (2+2) z aneksem i osobną łazienką kosztował 45 E/ dzień. Mogę to miejsce z czystym sumieniem polecić : jest tam czysto , budynek jest nowy , właścicielka dba o reputację starając się zapewnić swoim lokatorom dobre warunki pobytu, nie jest nachalna (ja tego nie lubię i dla tego tu o tym wspominam)i nie pyta codziennie jak minął dzień , gdzie byliście, co robiliście?... , itp... Czuliśmy się tam troszkę jak w swego rodzaju hotelu . Na wyposażeniu kilka garnków lodówka kuchenka firmy "AMICA" - taki Polski akcent w Czarnogórze , sztućce , ręczniki - wymieniane i prane co kilka dni. Do plaży 10 min spacerkiem (ok. 400 m.). Plaża jest potężna bardzo długa im dalej od zejścia tym mniej ludzi i bardziej kameralnie. Na temat samej Buljaricy nie będę Pisał Bo jest na tym forum mnóstwo informacji na jej temat. W zeszłym roku mieliśmy też tam pojechać lecz zbyt późno zadzwoniliśmy i nie było już wolnego pokoju typu studio natomiast zaoferowano nam apartament w z sypialnią w cenie 55E/ - cena uważam OK, lecz po kilkudniowym namyśle jednak nasze wakacje przenieśliśmy do Grecji - czego oczywiście nie żałujemy.
Kwaterę o której piszę znaleźliśmy jadąc "w ciemno " i szukając na miejscu ale był to środek lipca - w sierpniu może być większe obłożenie więc warto pewnie już rezerwować - właścicielka mówi w miarę dobrze po angielsku więc polecam kontakt telefoniczny...
Będąc w Czarnogórze nie zapomnijcie chociaż przejechać przez Durmitor , zobaczyć kaniony rzek Tary i Pivy , Odwiedzić Bookę Kotorską i Kotor, Stary Bar, i Sw Stefan.
Mam nadzieję że powyższe informacje przydadzą się komuś.
Życzę wszystkim planującym wakacje w Montenegro udanego wypoczynku a niezdecydowanym radzę się przekonać się do końca - na pewno nie będziecie zawiedzeni!
Pozdrawiam!
kibz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibz » 20.02.2015 16:46

Radzę spróbować stronę Booking.com. Korzystam z niej od kilku lat - można znaleźć ciekawe oferty - często bez początkowej wpłaty z możliwością rezygnacji na kilkanaście dni przed terminem. W zeszłym roku byliśmy w Durmitorze - bardzo ładny apartament w Żabljaku za niezłą cenę.
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 20.02.2015 20:07

Milica i Mrvica, Dobra Voda (6 km od Bar), Crnagora, jadę tam 28.06-12.07 bez pośredników, dziś wpłaciłem zaliczkę przez Western Union. 3 os. 30E/dzień, klima, taxa, tv, kuchnia, łazienka, parking, taras, plaża 150m, mili właściciela Pero i Milica.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.02.2015 08:58

user mervik był na fajnej kwaterce w Skocidjevojka, opisywał w swojej relacji Do Chorwacji przez Montenegro, podpytaj lub sam tu zajrzy
mario.sad
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mario.sad » 21.02.2015 22:46

Witam serdecznie,
może ktoś ma sprawdzone apartamenty w Czarnogórze.Wybieramy się w dwie rodzinki 2+2 i 2+3.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje
Dzequkosa
Autostopowicz
Re: Pytania o apartament na wakacje 2014/2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dzequkosa » 25.02.2015 00:41

Witam wszystkich.

Do tej pory nasze wyjazdy ograniczały się tylko do pięknej Chorwacji - w zeszłym roku np. były to cudowne okolice Orebicia na Peljesacu - ale w tym roku padł pomysł, żeby pojechać troszkę dalej, do Czarnogóry. Pomysłów dziesiątki, miejsc podpatrzonych w internecie i innych wątkach na naszym forum drugie tyle, tylko no właśnie. Co z apartamentem? Kraj obcy, jeszcze przez nas niezdobyty, człowiek zagubiony. Dlatego chciałbym zapytać bardziej doświadczonych podróżników, którzy Czarnogórę już odwiedzili, o jakieś namiary. Interesuje nas termin w drugiej połowie sierpnia, +/- 11/12 noclegów, apartament dla ok. 7 osób im bliżej plaży, tym lepiej. Cena: 10-15€/os. lub do ok. 75€ za apartament. Jeśli ktoś ma taki namiar w miejscowościach na wybrzeżu, np. Budva, Sveti Stefan, Petrovac, Bujlarica, Sutomorec, Susanj, ew. Bar, będę niezwykle wdzięczny. Wszelkie informacje dot. w/w. miejscowości też będą mile widziane, gdyby tylko komuś się aż tak nudziło i chciał mi coś w tym temacie podpowiedzieć :) mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
serdecznie wszystkich pozdrawiam! :)
Dzequkosa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dzequkosa » 25.02.2015 01:16

mike_ napisał(a): a jak nie lubicie Petrovac to i w Buljaricy obok kuzyni mają apartamenty z opcja wyżywienia w ich restauracji na parterze. Jeśli ktoś lubi popatrzeć na wyspę Św. Stefana to też w tej miejscowości kuzynka ma apartamenty :)

Jeśli mogę, to poproszę o namiary na ten apartament w Buljaricy na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, ponieważ nie mogę wysyłać jeszcze PW :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone