Re: Noclegi Czarnogóra Sierpień 2015
napisał(a) Alidrzi » 15.02.2015 16:19
Wpisz w wyszukiwarkę " Buljarica Armenko " i otwórz odnośnik wyświetlający się najwyżej. Byliśmy tam w 2013 r. Wtedy jeszcze nie było basenu. Pokój (2+2) z aneksem i osobną łazienką kosztował 45 E/ dzień. Mogę to miejsce z czystym sumieniem polecić : jest tam czysto , budynek jest nowy , właścicielka dba o reputację starając się zapewnić swoim lokatorom dobre warunki pobytu, nie jest nachalna (ja tego nie lubię i dla tego tu o tym wspominam)i nie pyta codziennie jak minął dzień , gdzie byliście, co robiliście?... , itp... Czuliśmy się tam troszkę jak w swego rodzaju hotelu . Na wyposażeniu kilka garnków lodówka kuchenka firmy "AMICA" - taki Polski akcent w Czarnogórze , sztućce , ręczniki - wymieniane i prane co kilka dni. Do plaży 10 min spacerkiem (ok. 400 m.). Plaża jest potężna bardzo długa im dalej od zejścia tym mniej ludzi i bardziej kameralnie. Na temat samej Buljaricy nie będę Pisał Bo jest na tym forum mnóstwo informacji na jej temat. W zeszłym roku mieliśmy też tam pojechać lecz zbyt późno zadzwoniliśmy i nie było już wolnego pokoju typu studio natomiast zaoferowano nam apartament w z sypialnią w cenie 55E/ - cena uważam OK, lecz po kilkudniowym namyśle jednak nasze wakacje przenieśliśmy do Grecji - czego oczywiście nie żałujemy.
Kwaterę o której piszę znaleźliśmy jadąc "w ciemno " i szukając na miejscu ale był to środek lipca - w sierpniu może być większe obłożenie więc warto pewnie już rezerwować - właścicielka mówi w miarę dobrze po angielsku więc polecam kontakt telefoniczny...
Będąc w Czarnogórze nie zapomnijcie chociaż przejechać przez Durmitor , zobaczyć kaniony rzek Tary i Pivy , Odwiedzić Bookę Kotorską i Kotor, Stary Bar, i Sw Stefan.
Mam nadzieję że powyższe informacje przydadzą się komuś.
Życzę wszystkim planującym wakacje w Montenegro udanego wypoczynku a niezdecydowanym radzę się przekonać się do końca - na pewno nie będziecie zawiedzeni!
Pozdrawiam!