Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
ewalla
Croentuzjasta
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 17.09.2014 15:51

mervik napisał(a):
ania1_99 napisał(a):Witam,
we wrześniu wybieramy się do Czarnogóry (3 dorosłych + dziecko 5 lat). Czy ktoś może polecić apartament dwupokojowy, blisko morza (max. 250 m), z plażą piaszczystą lub żwirkowatą raczej pośrodku Czarnogóry - lubimy zwiedzać, więc do południa plaża a po południu wycieczki:). Jak by tych wymagań było mało to apartament nie może być za wysoko (max. 1 piętro) - jedziemy z babcią :)

Najlepiej by ci pasowała ładna klimatyczna miejscowość Petrovać ,
lub obok mniejsza miejscowość Buljarica
co do lokum , to w wrześniu będziesz miał w czym wybierać :wink:
..nawet przez booking ,widać że przy samej plaży są apartamenty w wrześniu :wink:

tylko w Petrovacu plaża jest malutka i pełno tam ludzi!
Byliśmy tam w ubiegłym na początku września, na plazy było tak dużo ludzi, że nie było widać piasku!
Zdecydowanie lepsza plaża jest w pobliskiej Buljaricy, również piasek, duża, tylko to taka bardzo mała miejscowość.
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 17.09.2014 16:34

W tym roku po raz 7 z rzędu spędzałem wakacje na Bałkanach, ale pierwszy raz w Czarnogórze, miejscowość Bar, miesiąc sierpień. Napiszę tak:
miejscowej infrastrukturze brakuje jeszcze z pół wieku do normalności. Piękne okolice, wielki potencjał, przepyszne posiłki, ale higiena (sanitariaty) i poziom zaśmiecenia (przy drogach, przy zabudowaniach mieszkalnych i na plażach) PORAŻAJĄCY. Faktem jest, że Bar nie jest specjalnie wypoczynkową miejscowością, ale takie odczucia mieliśmy właściwe od Budwy do granicy z Albanią. Przykro to pisać, ale miną jeszcze ze 3-4 lata, gdy być może ponownie zdecydujemy się na wypoczynek w tym rejonie. Mając porównanie do Chorwacji... nie ma porównania.
Pozdrawiam....
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 17.09.2014 17:59

W petrovacu już jest inaczej(czyściej)widziałem nawet polewaczki które zmywają ulice a było to trzy lata temu
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 17.09.2014 18:03

Dużo w Czarnogórze śmieci i całe watahy bezdomnych zwierząt,to słabe strony tego przepięknego kraju .
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 18.09.2014 06:38

To prawda...śmieci sporo...nie wiem jak teraz ale jak byłam w 2011 to brali na granicy opłatę ekologiczną 10 euro...trudno było uwierzyć gdzie idą te pieniądze widząc sterty śmieci przy drogach. Jednak w Budvie raczej czysto , może same chodniki, ławki trochę zaniedbane w porównaniu do Chorwacji...ale to nie zmienia faktu,że kraj jest piękny, jest co zwiedzać i na pewno nie odstręczy mnie to od pojechania tam wkrótce ponownie :D Tym bardziej,że jednak taniej niż w Chorwacji.
ewalla
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewalla » 18.09.2014 14:08

Z napisał(a):W petrovacu już jest inaczej(czyściej)widziałem nawet polewaczki które zmywają ulice a było to trzy lata temu

W ubiegłym roku w Petrovacu na głównych ulicach widziałam kilku panow z miotłą i szufelką, zamiatali dosłownie każdy pyłek - tak przez cały dzień. Nie widziałam tam śmieci.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 18.09.2014 14:54

Myślę,że w większych, czy mniejszych miasteczkach Czarnogóry nie jest tak źle,bardziej chodzi o pobocza dróg,plaże itp
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 19.09.2014 06:34

Jest dużo lepiej niż 10 lat temu,ale jednak wiele pozostaje do zrobienia i nie chodzi o sprzątanie,bo to akurat robią ale o śmiecenie.To jest jakaś masakra.Ogromna większość turystów nie ma pojęcia co to kosze na śmieci i wyrzucają tam gdzie są :(
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 19.09.2014 07:13

smok131 napisał(a):Jest dużo lepiej niż 10 lat temu,ale jednak wiele pozostaje do zrobienia i nie chodzi o sprzątanie,bo to akurat robią ale o śmiecenie.To jest jakaś masakra.Ogromna większość turystów nie ma pojęcia co to kosze na śmieci i wyrzucają tam gdzie są :(

Mam inne zdanie, tzn. widziałem WIELOKROTNIE, jak to miejscowi jadąc w mieście samochodem wyrzucają kartony i opakowania po spożywce przez otwarte okna. Inny przykład, jak właścicielka posesji podeszła do siatki ogrodzenia swojego domu i za nią wyrzuciła w krzaki worek foliowy ze śmieciami. Z koszami dla śmieci nie było takiego problemu, jak drzewiej ;)
Pozdrawiam.....
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.09.2014 08:27

Mnie również nie chodzi o rzucanie papierków czy butelek przez turystów,ale o wory śmieci porzucane na poboczach dróg,czasem wręcz wysypiska ,na których koczowały stada psów,to smutny widok bardzo :(
Ostatnio edytowano 28.11.2014 09:42 przez andeo, łącznie edytowano 1 raz
elka505
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) elka505 » 19.09.2014 08:27

Ja też myślę,ze chyba dużo zależy od miejscowych przede wszystkim. Swoja drogą nie narzekajcie...czy ktoś a Was był kiedyś w Hiszpanii na powiedzmy stacji benzynowej w barze? Tam się dopiero dzieje!Pomimo tego,ze kosze na śmieci stoją, nikt nie zawraca sobie głowy wyrzucaniem papierów po herbacie czy cukrze do kosza..po prostu rzucają je na podłogę...w ciągu pół godziny podłoga jest cała zaścielona śmieciami...przychodzi pan ze szczotką , zamiata..po czym za pół godziny znowu to samo :-) A jak wypijesz napój z plastikowej butelki to nie musisz sobie zawracać głowy szukaniem kosza- po prostu wyrzuć za siebie :D Oczywiście są też czyste miejsca..w eleganckiej restauracji nikt tak nie robi.
Może przez kilka ostatnich lat coś się zmieniło ale myślę,że niełatwo zmienić mentalność ludzi...więc śmieci w Czarnogórze naprawdę nie są takie straszne, chociaż faktycznie sterty śmieci przy drogach nie są miłym widokiem.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 19.09.2014 08:32

Ja kocham Czarnogórę,dlatego ubolewam nad jej słabymi punktami :) ale i chętnie tam wrócę .
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 22.11.2014 10:18

w tym roku po kilkunastu pobytach w CRO powiedzieliśmy w końcu dość i odmiana już konieczna. Opcją jest Grecja lecz wpadła nam oferta w Montenegro ( byliśmy dwa razy w Ulcinij w 2006 i 2007 w ciemno lecz bez dzieci ) http://czarnogora-apartamenty.pl - ktoś korzystał i może się wypowiedzieć, opinie, plaża, dojazd itp...?? Chodzi mi głównie o apartament Jovetic. Co to w ogóle za miejscowość? Kurka, obstawałbym dalej przy Grecji, ale cena kusi ;).
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 24.11.2014 19:57

nikt, nic ?? a może ktoś korzystał...??
mike_
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mike_ » 28.11.2014 04:07

Jako w połowie Czarnogórzec i bywam tam od dziecka polecam Petrovac jest czysto nie tak ja w innych miejscowościach jadąc w stronę Albanii :) Każda miejscowość w Czarnogórze ma inne ceny trzeba uwzględnić czystość, udogodnienie turystyczne(bank, poczta, apteka, przychodnia, sklepy, restauracje,bary, promenadę i rodzaj plaży), wielkość tej miejscowości (czyli czy nie jest to przypadkiem "zabita dechami dziura" albo też wielkie tłoczne i hałaśliwe miasto) dostęp do wody do pitnej (czasem nie ma rurociągów i woda dowożona jest cysternami jeśli są to jakieś mniej zurbanizowane miejsca), umiejscowienie apartamentów (czy nie są przypadkiem przy ruchliwej drodze miedzy miastowej) no i same apartamenty czy są codziennie sprzątane czy maja basen, parking czy daleko jest do morza i do centrum :) Plaże też czasem są betonowe gdzie nie gdzie wiec niewygodne. Jak by co to zapraszam do apartamentów mojej rodziny w Petrovac http://www.apartamenty-czarnogora.pl a jak nie lubicie Petrovac to i w Buljaricy obok kuzyni mają apartamenty z opcja wyżywienia w ich restauracji na parterze. Jeśli ktoś lubi popatrzeć na wyspę Św. Stefana to też w tej miejscowości kuzynka ma apartamenty :) W razie pytań piszcie maile z chęcią pomogę. Dołączam fotkę plaży Petrovca nocą, najbardziej lubię wtedy tam się relaksować przy czymś zimnym i orzeźwiającym słuchając kojącego szumu fal :)

PS. Uważajcie na podrabiana rakije zrobioną z cukru, a nie z winogron bo potem straszny kac. Pozdrawiam :) Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone