Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
kabar
Podróżnik
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabar » 02.06.2014 12:20

Cześć . Co do zalanych dróg . Faktycznie wszyscy , którzy chcieli jechać do MN przekraczając po drodze rzekę Savę mniej więcej od Slavonski Brod w BIH do Ruma w Serbi będą musieli dość mocno skorygować swe plany . Tam na razie wszystko jest pod wodą , a jak ona zejdzie to wątpi by drogi nadawały się czegokolwiek . Sam chciałem jechać przez Osijek - Doboj i raczej kiepsko to widzę . Taką informację otrzymałem od pewnego Serba , chociaż wolałbym aby nie miał racji .
MarekBogdanski
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarekBogdanski » 02.06.2014 13:04

Ja dokładnie analizowałem drogę do Sarajewa. Droga przez Bosanski Brod jest przejezdna. Wyjeżdżamy z Warszawy do Petrovac w dniu 2014-06-10. Dość dokładne informacje są podane w wątku "Droga Przez Bośnię". Są tam podawane linki o przejezdności dróg. Ja jadę Bosanski Brod (M-14-1) –Derventa – i dalej (M-17-2) do M-17 (E73) Sarajewo. Dalej drogą M-18 do Foća (Brod) HUM Plużine i dalej
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 02.06.2014 19:43

tutaj można śledzić aktualne info o sytuacji na drogach w BiH http://bihamk.ba/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=2&Itemid=111
kaliberka17
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaliberka17 » 03.06.2014 22:12

MarekBogdanski napisał(a):Ja dokładnie analizowałem drogę do Sarajewa. Droga przez Bosanski Brod jest przejezdna. Wyjeżdżamy z Warszawy do Petrovac w dniu 2014-06-10. Dość dokładne informacje są podane w wątku "Droga Przez Bośnię". Są tam podawane linki o przejezdności dróg. Ja jadę Bosanski Brod (M-14-1) –Derventa – i dalej (M-17-2) do M-17 (E73) Sarajewo. Dalej drogą M-18 do Foća (Brod) HUM Plużine i dalej

Dziekuje, że ktoś był tak uprzejmy odpowiedzieć na moje pytanie- wreszcie 8)
Ja wyjezdzam 21 czerwca więc mam nadzieje, że napiszesz na forum po dojechaniu na miejsce "jak było"? :P tzn.bardzo mocno na to licze...
adamos
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamos » 04.06.2014 11:31

Witajcie,
jestem przytłoczony ilością postów i informacji 8O
Godziny można przepalić na czytaniu. Już wiem, że nie Chorwacja, tylko Czarnogóra. Tymczasem brakuje mi jeszcze nieco drobiazgów.

Jedziemy w ciemno 2+1. Chcemy zadekować się na 2 tygodnie w jakimś mało zatłoczonym miejscu. Znacie jakieś? Cena odgrywa ważną rolę, dlatego odpuściliśmy Chorwację.

Przy okazji, zna ktoś? Był ktoś? Warte uwagi?
Vile Milica i Mrvica | Dobra Voda | milicaimrvica-com
I co do zasady, czy Dobra Voda spełnia warunek ustronnego miejsca?

Adam
erni111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) erni111 » 04.06.2014 23:06

Też proszę o wskazówki?
red78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) red78 » 05.06.2014 07:44

Witam,
Jako że byłem w Montenegro juz chyba 7 razy mogę co nieco doradzić.
Jesli chodzi o noclegi proponuje samemu szukać po przyjeździe na miejsce, okoliczni tubylcy czekają na turystach wręcz widząc obce blachy sami podchodzą do nas. Hot sezon w czarnogórze trwa od pierwszych dni lipca do ok 20 sierpnia ceny wówczas sa najwyższe (jesli chodzi o noclegi).
Oczywiście zależy gdzie im dalej na południe ceny niższe najdroższa bez 2 zdań Budva nawet ok 25 E od osoby/dobe to miejsce dla młodych dużo imprez, rozrywek i knajp na głownej promenadzie.
Ja osobiście mam sentyment do Petrovaca spokojna nieduża mieścinka zaraz za budvą, idealna baza wypadowa.
Wszystko jest na miejscu (duży market, knajpki, promenada) ceny już niższe 2 lata wstecz udało mi sie znaleść nocleg 10 E/osobe z pieknym widokiem na morze.
Generalna zasada im dalej/wyżej od morza tym taniej. Warto sie targować
Pozatym polecam też bokę kotorską dla spokojnych ludzi b ciepła woda w zatoce ceny też podobne jak w petrowac. Ulcij też bardzo wart zobaczenia, ceny w zasadzie najniższe myśle że poniżej 10 E / osobe da sie znaleść ładna plaża tylko troszeczke zaniedbana choć z perspektywy czasu Montenegro bardzo sie zmienia zarówno pod kątem cenowym sukcesywnie idą w górę jak i zaplecze ifrastrukturalne.
Jak coś pytać śmiało zaglądam tu codziennie to chętnie pomogę
erni111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) erni111 » 05.06.2014 18:09

Wielkie dzięki.
Szukam miejsca w Czarnogórze podobnego do PROMAJNEJ w CR.
Ile jedziesz autem i czy masz jakiś postój na spanie?
Ja do Makarskiej jadę 15 godzin.
Mam 2 synków 1,5 i 11 lat więc nie chce ich przemęczać i w sumie siebie też nie.
W Cro zawsze na miejscu szukaliśmy noclegów.
Chcemy zmienić w tym roku miejsce i państwo z powodu cenowych.
W Cro ceny poszły w gore a to troszkę boli .
Czy jest różnica cenowa po miedzy Cro a Czarnogórą?
Powiem że w tamtym roku w Promajnej obiad Ja , żona , syn 10 lat i mały bobas 8 miesięcy kosztował nas mięso z grilla, frytki, surówka, piwo, woda , napój 230 zł
Więc codziennie stołować się to tragedia
red78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) red78 » 05.06.2014 18:32

na szybko resztę poźniej opisze.
Cennik z przed 2 lat knajpka na promenadzie przy samym morzu w Petrovacu Szczyt sezonu.
sorki za jakość ale byłem juz lekko ucieszony :)
Ceny mogły sie zmienić ale nieznacznie ok 10 %
Załączniki:
IMAG0538.jpg
IMAG0537.jpg
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 05.06.2014 19:03

Budva - prze prze pięknie , ale od razu płyncie motorówka na wyspe Sw Mikolaj sie opalac , tam jest raj , my plynelismy co dzien, na miejskiej plazy jest masakra ...
Poza tym sami Ruscy ,duzo ludzi i tłok :):hut:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 05.06.2014 19:38

Sylvvia napisał(a):Budva - prze prze pięknie , ale od razu płyncie motorówka na wyspe Sw Mikolaj sie opalac , tam jest raj , my plynelismy co dzien, na miejskiej plazy jest masakra ...
Poza tym sami Ruscy ,duzo ludzi i tłok :):hut:

No nie przesadzaj z tą wyspą , oprócz miejskiej kawałek dalej za hotelem są dwie urocze plaże, proponuję mogran 2 przy końcu jest lużno i są wspaniałe widoki z tamtej plaży :wink:
do-chorwacji-przez-montenegro-t43071-60.html
Sylvvia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sylvvia » 05.06.2014 19:42

Jednemu córka jednemu tesciowa :mrgreen: Jak dla Mnie to sie nie ummywa do Sw Mikolaja :) A do tego jest tam malo plazowiczow .
Załączniki:
mikolaja.jpg
red78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) red78 » 05.06.2014 21:03

erni111 napisał(a):Wielkie dzięki.
Szukam miejsca w Czarnogórze podobnego do PROMAJNEJ w CR.
Ile jedziesz autem i czy masz jakiś postój na spanie?
Ja do Makarskiej jadę 15 godzin.
Mam 2 synków 1,5 i 11 lat więc nie chce ich przemęczać i w sumie siebie też nie.
W Cro zawsze na miejscu szukaliśmy noclegów.
Chcemy zmienić w tym roku miejsce i państwo z powodu cenowych.
W Cro ceny poszły w gore a to troszkę boli .
Czy jest różnica cenowa po miedzy Cro a Czarnogórą?
Powiem że w tamtym roku w Promajnej obiad Ja , żona , syn 10 lat i mały bobas 8 miesięcy kosztował nas mięso z grilla, frytki, surówka, piwo, woda , napój 230 zł
Więc codziennie stołować się to tragedia

Z dziećmi polecam okolice kotoru, petrovac, Ulcij miejscowości gdzie generalnie jest spokój może poza Starówką ulcija gdzie w sezonie sporo imprezowni. Budva czy Bar to raczej dla młodzieży lub szukających rozrywek.
Raz jechałem na strzała kilka lat temu do budvy z dziewczyną to ok 23 godzin ale wyjeżdzałem z rzeszowa na miskolc, budapeszt, zagrzeb, dubrovnik, herceg cieżko jak się jedzie samemu za kółkiem. Z reguły staram sie mieć zmiennika zeby choć kilka godzin sie kimnąć. Kwestia ustalenia sobie trasy.
Noclegami bym się nie martwił na pewno znajdziecie kwestia ogladniecia kilku kwater, potargowania i podjęcia decyzji.
Montenegro cały czas sie rozwija i ceny też idą powoli ale jednak w górę.
Pamiętam mój 1 wyjazd do Montenegro nocleg 4 E/osobe ok 700 m od plaży (to se ne wrati :)
Ceny w barach są podobne we wszystkich miejscowościach poza bardziej ekskluzywnymi lokalami które też bywają w czarnogórze.
Generalnie Montenegro jest napewno tańsze od Cro sadze ok 40% a wg mnie ładniejsze (chorwacja była tania w 1999 roku pamietam jak za karlovacko płaciłem ok 2,5 kuny :))) w sklepie.
kabar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabar » 06.06.2014 14:29

Do Adamos . W zeszłym roku byliśmy w Dobra Voda , co lepsze byliśmy w milica i mrvica u Petara . Dlaczego piszę co lepsze ? Tak się nam tam spodobało , iż w tym roku jedziemy do niego znowu i zabieramy ze sobą znajomych , więc jak widać na pewno polecamy . Bardzo fajni ludzie , uprzejmi i niesamowicie dbający o swoje kwatery aby zawsze były czyste i zadbane , zarówno dom jak i ogród . Jak byś potrzebował więcej info na ich temat to pisz - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 06.06.2014 19:43

red78 napisał(a):Generalnie Montenegro jest napewno tańsze od Cro sadze ok 40% a wg mnie ładniejsze (chorwacja była tania w 1999 roku pamietam jak za karlovacko płaciłem ok 2,5 kuny :))) w sklepie.

Z tym 40% to trochę pojechałeś, w sezonie wielkiej różnicy nie widziałem, mówię o linii brzegowej + Kotor.
Co nie zmienia faktu że Czarnogóre trzeba odwiedzić koniecznie !!! jest pięknie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone