napisał(a) psdynów » 30.07.2011 16:16
adikos napisał(a):psdynów napisał(a):witajcie własnie 28 wruciłem z czarnogóry chetnie odpowiem na wasze Pytania, Bylem w okolicy petrovacza i wieliej plazy. Jesli chodzi o kwatery jechalem w ciemno i nie mialem z tym problemów. standard i ceny rożne, w okolicy petrowacza mielismy super apartment za 11 E a w okolicy wielkiej plazy tez super apartament za 7 E, oba z klimatyzacja. Ceny w restauracjach o wiele tansze niz w chorwacji, przykladow za obiad dla 2 osob Duzy filet z kurczaka z frytkami i surowką pseudo grcka i frytki dla dziecka dwa piwa i fanta 20 euro, pizze mozna kupic od 3 E do 5-6 ok pizza dla 2 osob.
Paliwo LPG
Wegry 220 forint
Chorwacja 5 kun
Serbia 60-63 din
MN- 0,75 E
BiH 1,10-1,2
Pozdrawiam i udanych wakacji
pisz wszystko po kolei jak leci ,lacznie z trasa jaka jechales
wskazane by byla dorzucenie paru fotek aby oczeta nacieszyc widokami
Wyjechałem z Rzeszowa ( 14/15 godz 23)na 2 samochody nieco starsze wiec tepa nie mielismy szybkiego- spokojne. dzieki CB radiu Słowacja szybko sprawnie, oczywiscie nie autostradą potem w strone Budapesztu.
100 km przed Budapesztem bylismy o 5 rano, nocleg- jesli tak to mozna nazwac do 7 rano i dalej w trase. Autostradą do Belgradu ok 12-15 nie pamietam juz, potem Cacak, uzice. Za Uzicami robi sie ciekawie, mnóstwo serpentyn ciekawa, ale meczaca trasa Do MN wjechałem w Bieloj polje, jechalem z jedzeniem powiem szczerze ze balem sie kontroli- zadnej nie bylo. Naklejka za 10 E i jestem w MN tu tez trsa kreta i meczaca, szkoda ze noca jechalismy, jak bedziecie tamtedy jechac zwróćcie uwage na tory i tunele kolejowe swietne widoki. Około 23 bylismy w Podgoricy, szybki przejazd i nocleg na dziko w okolicy Jeziora Szkadarskiego. Chcielismy do petrowacza wjechać w godzinach porannych. W petrovaczu plaza mała ale ładna zdecydowalismy ze jedziemy dalej w kierunku Ulcini odwiedzajac kolejne plaze.
Wioska za Petrovaczem w Bujarica plaza ok wiec szukamy mieszkanka, po 2h grymaszeniu i wybieraniu bez problemow znalezlismy to co nam pasuje. Tu spedzilismy 5 dni. Po 5 dniach wyjazd do ULcjini a dokładniej Donij Stoj tu juz od przemiesc Ulcina oferty i naganiacze, zdecydowalismy ze jedziemy do polowy wielkiej plazy i szukamy.
Po rytuale ogladaniu grymaszeniu kwatera cale pietro w domu ok 7 E.
Kwatera 2 sypialnie salon duzy z aneksem kuchennym i jedyny minus jedna lazienka. Niestety W tych okolicach nie mazcie o widoku na morze- zbyt plaski teren. Do plazy dojerzdzalismy autkiem, tylko ze wzgledu ze nie chcialo nam sie nosic rzeczy. Zdjecia dolącze innym razem, jesli cos jeszcze chcecie wiedzec piszcie
Chetnie wyslucham relacji z albani. pozdrawiam RR