Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
cubz
Autostopowicz
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) cubz » 06.08.2013 11:48

Witam Wszystkich,

Do Czarnogóry (Tivat) lecę za dwa dni. Zastanawiam się czy jechać w ciemno. Nastawiam się na Budvę, gdyż jadę tylko z dziewczyną i szukamy miejsca, gdzie dodatkowo istnieje jakieś życie nocne, a jednocześnie będzie dobrym miejscem wypadowy.

Proszę o poradę - brać to co znalazłem w necie (niezbyt korzystne oferty, na samym końcu Budvy tj. ok 2 km od plaży), czy szukać na miejscu w Budvie - przypomnam, że będę bez auta.
eania7
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) eania7 » 06.08.2013 19:20

Kochani, napiszcie proszę, jak jest faktycznie z zakazem wwozu żywności do MNE ( konserwy, przetwory mięsne i nabiałowe) oraz ograniczeniami w ilości wwożonych napoi (bez- i alkoholowych).
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 06.08.2013 22:20

eania7 napisał(a):Kochani, napiszcie proszę, jak jest faktycznie z zakazem wwozu żywności do MNE ( konserwy, przetwory mięsne i nabiałowe) oraz ograniczeniami w ilości wwożonych napoi (bez- i alkoholowych).

...ja nie widziałem żeby kogoś sprawdzali i szukali ,
tylko przez szybę podałem dowody i zieloną kartę i za chwilę jechaliśmy ,my mieliśmy sporo i nawet nie przejmowaliśmy się tym :wink:
.....jeżeli jedziesz do samej Czarnogóry to nie bierz tak dużo ,bo tam żywność jest w podobnych cenach co u nas .
My jechaliśmy jeszcze do CRO i Włoch :D
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 06.08.2013 22:27

cubz napisał(a):Witam Wszystkich,

Do Czarnogóry (Tivat) lecę za dwa dni. Zastanawiam się czy jechać w ciemno. Nastawiam się na Budvę, gdyż jadę tylko z dziewczyną i szukamy miejsca, gdzie dodatkowo istnieje jakieś życie nocne, a jednocześnie będzie dobrym miejscem wypadowy.

Proszę o poradę - brać to co znalazłem w necie (niezbyt korzystne oferty, na samym końcu Budvy tj. ok 2 km od plaży), czy szukać na miejscu w Budvie - przypomnam, że będę bez auta.

..ja bym szukał na miejscu
My jak byliśmy i pytaliśmy się jak dojechać do plaży ,
to najpierw pytano nas czy mamy nocleg . :wink:

zobacz sobie jeszcze tutaj
http://www.booking.com/searchresults.pl ... _filters=1
pablosnet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablosnet » 07.08.2013 09:24

mervik napisał(a):
cubz napisał(a):Witam Wszystkich,

..ja bym szukał na miejscu
My jak byliśmy i pytaliśmy się jak dojechać do plaży ,
to najpierw pytano nas czy mamy nocleg . :wink:

zobacz sobie jeszcze tutaj
http://www.booking.com/searchresults.pl ... _filters=1

Witam.

My byliśmy w Budvie 19-25 lipiec w tym roku. Szukaliśmy noclegu dla 8 osób i zajeło nam to około 1,5-2 godziny. Ze znalezieniem nie było problemu tylko kwestia doboru warunków jakich się oczekuje.
Do plaży było 10 minut spacerkiem. Płaciliśmy 100 euro za cały apartament (około 100m2, spokojnie by się zmieściło 10-12 osób).
Ze znalezieniem wg mnie nie będzie problemu, bo kilka osób się nas w tym czasie pytało czy szukamy noclegu.
Poza tym jest hotel BIP (jak nam powiedział jeden miejscowy jeden z tańszych), tam doba za osobę wychodzi około 15 euro (praktycznie przy głównej ulicy, 5 minut od plaż).

Pozdrawiam
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 07.08.2013 22:32

eania7 napisał(a):Kochani, napiszcie proszę, jak jest faktycznie z zakazem wwozu żywności do MNE ( konserwy, przetwory mięsne i nabiałowe) oraz ograniczeniami w ilości wwożonych napoi (bez- i alkoholowych).

Nikogo to nie interesuje i nikt nie zagląda w bagażnik. Proszą za to o dowód rejestracyjny samochodu. 8O
roverek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) roverek » 09.08.2013 07:57

ufff, Dobrnąłem do końca tego tematu i jeszcze bardziej jestem zmotywowany, żeby poznać choć trochę ten trochę tajemniczy piękny kraj. No i - podobnie jak w Chorwacji - NIE WIEM GDZIE WYLĄDUJĘ :D . Mam nadzieję, że od 5/6 września tym bardziej tłok na plażach będzie mniejszy i dostępność kwater też nie sprawi problemu.

Pozdrawiam wszystkich Czarno Góro-Wczasowiczów :papa:
PrzemyslawGuziejko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) PrzemyslawGuziejko » 10.08.2013 18:29

Witam,

polecam wszystkim miasto Petrovac w Czarnogórze. Jest jednak duży problem ze znalezieniem apartamentów w sezonie, szukaliśmy ponad 2 godziny bez szczególnych wymagań. Wszystko pozajmowane (nawet te daleko od morza). W końcu jednak udało się, znaleźliśmy fajny apartament blisko morza (5 minut) z klimatyzacją , kuchnią, łazienką i internetem. Właściciele gościnni (częstują zimnym piwkiem). Sama miejscowość Petrovac znacznie lepsza niż Budva, dużo fajnych i niedrogich knajpek, sklepów i kilka plaży.

Dla zainteresowanych podaje namiary na apartament: Dedovic Olga, e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl, tel. 033 401 646 lub 069 328 256, 068 000 700, można porozumieć się po angielsku.
bernaud
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bernaud » 21.08.2013 20:26

Witam serdecznie. Na początku września wybieramy się na ok. 10 dni do Czarnogóry. Chcemy zamieszkać w okolicach Budvy, czy ktoś może polecić nam jakieś sensowne i tanie noclegi? Proszę też o jakieś dobre rady dotyczące np. pieniędzy (mieć przy sobie euro, czy korzystać z bankomatów). Jak wygląda sprawa z Internetem? Czy w miasteczkach są jakieś strefy wifi? nie ukrywam, że bardzo mi zależny na tej informacji. Będziemy jechać przez Rumunię, czy ktoś może polecić jakiś nocleg np. w miejscowości Oradea? Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
Przepraszam, jeśli dubluję pytania...
Jeśli ktoś ma czas i ochotę na napisanie mi kilku dobrych rad, podaję mojego maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 21.08.2013 21:16

bernaud napisał(a): Proszę też o jakieś dobre rady dotyczące np. pieniędzy (mieć przy sobie euro, czy korzystać z bankomatów).

..oczywiście że trzeba mieć przy sobie EU , bo nie wszędzie kartą zapłacisz
...chyba wiesz , że w Czarnogórze płaci się w EU :wink:
bernaud
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bernaud » 21.08.2013 21:25

Tak, wiem :)
A wiesz może, jak tam wygląda sprawa z netem? Z tego, co zdążyłam zauważyć, większość osób, które proponują noclegi ma w opisie, że jest u nich dostęp do Internetu.
Ankh
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ankh » 05.09.2013 12:43

@bernaud
Byłem w Budvie 7 dni w ostatnim tygodniu sierpnia.
Jeżeli nie będziesz miał w apartmani wi-fi to bez problemu działają hotspoty przy plaży i koło starego miasta. W moim wypadku sprawdzałem to pomiędzy Trocadero a Cytadelą.
Co do Rumunii to się nie wypowiem, bo wjechałem do MNE od Bośni (wcześniej byłem w HR przez tydzień).
Co do Euro no to wiadomo że to ich waluta więc płacisz euro, choć bez problemu można kartą. Nie wyciągałem nigdy z bankomatów bo po co płacić prowizje? Pozdrawiam.
PS. Aha, wyjazd był oczywiście w "ciemno"
mirash11
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirash11 » 15.12.2013 23:58

siemka, gdyby ktos chcial sie wybrac do Ulcinj to mam tam dobre uklady co chodzi o noclegi. moj dobry kolega ma apartamentowiec gdzie sa pokoje 4 i dwuosobowe. ceny w sezonie to np. za pokuj 2osobowy 40Euro/dzien. jesli ktos bylby dluzej np. dwa tygodnie to za cale dwa tygodnie cena bedzie: 350 euro. A np. gdyby duza grupa chciala tj. okolo 45osob to cena adekwatnie nizsza i do tego gratis sniadanie i kolacja. w apartamentach sa lazienki, kuchnia, telewizja i hotspot do tego taras, parking monitorowany i piekna okolica. gdyby byli chetni i zdecydowani prosze o kontakt: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrawiam
Poll
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Poll » 20.01.2014 13:45

Ale to już nie są te czasy, że trzeba gdzieś jechać w ciemno. My od 2 lat jeździmy wynajmując samemu dom czy mieszkanie i nie trzeba robić tego na miejscu jak niektórzy można zrobić zwykłą rezerwację poprzez np. http://www.novasol.pl/ - chyba najlepszy portal zajmujący się tą tematyką. Cennowo wynajęcie takiego domu wychodzi dużo taniej aniżeli hotelu, do tego nie musimy płacić za pośrednictwo biura, a ewentualne wycieczki fakultatyne i tak można bez problemu wykupić już na miejscu w hotelach.
zgredzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zgredzik » 26.01.2014 18:21

Witam wszystkich Czarnogóromaniaków :)
Przez ostatnie 6 lat jeździłem na wakacje do Chorwacji. Całą trasę pokonywałem "na raz" jadąc z Łodzi na Brno - Wiedeń - Graz - Mureck w Słowenii - i na Split. W tym roku mam zamiar jechać do Montenegro i tej drogi nie mam zamiaru pokonywać bez przystanku na spanie ale trasę chcę pokonać drogą jak wyżej. Stąd moje pytanie:
gdzie najlepiej przenocować po drodze będąc z żoną i 10letnią córką?

Pozdrawiam......
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone