Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
eania7
Plażowicz
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) eania7 » 19.07.2013 18:13

Stendo napisał(a):Widzę tę zatoczkę właśnie z okna :D
Na tej plaży jest generalnie spokojniejsza woda. Dużo mocniej wieje i są większe fale na tej większej plaży w Utjeha.
Co do dna - jedna i druga jest kamienista. Odległość od jednej do drugiej to ok. 1000-1100 metrów - 15 minut spacerkiem wzdłuż drogi. Czy da się przejść wodą i plażą to nie wiem, ale raczej nie sądzę aby z dzieckiem to się udało.

P.S.
Jutro już niestety powrót do Polski :cry:

Dzieki za info, jeśli można prosić o jakieś inne praktyczne porady będę wdzięczna. Szukać będę kwatery bliżej tej spokojnej plaży.
Spokojnej drogi i szczęśliwego powrotu!
Maciejka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciejka » 22.07.2013 07:59

Witam, właśnie wróciłam z Utjeha, wczoraj wieczorem....było super. Choc MNE różni się znacznie od Cro.
Cieszę się, że byłam, widziałam, wypoczęłam, ale....wracałam przez Cro i nie mama wątpliwości to tam zostawiłam serce. Co do plaży Paljuskovo...z domu miałam 50-80 metrów, i tylko tam plażowałam, jak najbardziej polecam tą plażę dla rodzin z dziecmi, cisza, spokój, skałki są ale po bokach, nawet przy wielkich falach moja córka (l.5) skakała przy brzegu oczywiście. :) Znajomi przestrzegali mnie przed plażami w Mne, zatłoczone, rzędy leżaków, parasoli, niekończące się tłumy...i widziałam zwiedzając wybrzeże właśnie takie plaże, ale ja trafiłam super, strzał w 10, plaża jak na Mne rewelacja, polecam.
Dzięki wielkie wszystkim Wam za porady,
Stendo...jakoś nie spotkaliśmy się...wydaje mi się, że zarejestrowałam przybycie ludzi z Polski w pon. 2 tygodnie temu....nawet obstawiałam, który to możesz byc Ty, w pierwszym dniu nie podeszłam :oops: a potem już przeleciało. Nasza ekipa ( 14 osób) wychodziła dośc specyficznie na plażę, bo około 11-12 8O dużo ludków właśnie było już po plażowaniu, mąż mój się śmiał, żebym na kartce napisała Stendo i chodziła po plaży...pod koniec mojego pobytu naszych rodaków dojechało...
No cóż, wszystko co dobre szybko się kończy...teraz zostały wspomnienia.
Tym, którzy jeszcze przed wypoczynkiem, życzę zdrówka i wspaniałych chwil na wczasach.
Pozdrawiam Maciejka
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 22.07.2013 08:27

Ja również wczoraj wróciłem, ale nieco wcześniej - przed południem byłem w domku :cry:

Co do tłoku na plażach - rok temu byłem w sierpniu a teraz na początku lipca. I poważnie jest spora różnica w ilości ludzi. Jednak sierpień to pełny sezon i przyjeżdża pełno ludzi z Europy Zachodniej (Włochy, Niemcy, Austria). Początek i połowa lipca to luzik.

Ja byłem nieco dalej, bo do tej plaży miałem ok. 200 metrów. Mieszkałem w domu ale już po drugiej stronie tej głównej drogi przebiegającej przez Utjeha. Na plaży Paljuskovo byliśmy tak naprawdę może ze 2-3 razy. Kilka razy jeździliśmy na inne plaże a kilka dni w dłuższe wycieczki po MNE - ja osobiście nie przepadam za leżakowaniem i wygrzewaniem ciałka na słońcu. Wolę zwiedzać :D
Ale faktycznie 2 tygodnie temu w poniedziałek, zaraz po przyjeździe byliśmy na tej plaży :hut:
skamyk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) skamyk » 22.07.2013 18:39

jamor napisał(a):witam. Jestem od tygodnia w Boce Kotorskiej. Jesli ktos by potrzebował namiary na fajną kwatere w m. Konstanjica, to polecam. Odległośc do morza to - max 2 metry, a nawet mniej, bo okno sypialni jest równo z wodą. Objechaliśmy tez inne miejscowości. Do wiekszych nie polecam, no chyba ze ktos lubi tłok. Woda w zatoce Kotorskiej cieplejsza niz w otwartym morzu , a na dzien dzisiejszy w na pełnym to chyba bałtyk cieplejszy. Jesli ktos sie nastawia na łapanie rybek, to niech nie liczy na duze wyniki. Z gospodarzem stawialiśmy sieci, coś ok 300m a ryb tyle ze w polskich studniach chyba wiecej tego żyje. Pare marnych rybek, kilka kalmarów i krewetki - te duze . zaplatały sie w siate w miejscach gdzie wisiały juz jakies rybki - żerowały na nich. Drogi spoko. Policja w godzinach popołudniowych dopiero wyłazi . Ustawiają się chyba co jakies 5 km, ale u żadnego radaru nie widziałem. Nie wyprzedzać na ciągłej to nikt nie bedzie sie czepiał. Ogólnie piekny kraj. Ludzie sympatyczni.

Breković Bogdo, Zora i Vlado, Konstanjica , Boka Kotorska tel. 00382032373029, kom. Vlado – chyba najlepiej do niego dzwonic, kumaty w róznych językach +38268042020, meila na razie brak, bo kilka dni wstecz dopiero mają internet. Dom przy wodzie, dół – 6 osób, wyżej 4 osoby, góra 2 – 3 osoby. Po drugiej stronie pietrowy duzy dom gospodarza, może w nim mieszkać 8 osób. Proszę się nie bac ze dom przy drodze, bo to typowe dla tego reginu. Nie wiem jak to jest zrobione ale odgłosy z drogi nie przenoszą się na budynek. Może to przez skały. Ceny – tu trzeba się targować, smiało do skutku. Nie mają zadnej reklamy w necie wiec zadnych pewnie rezerwacji też nie. Ewentualnie ktos kto wczesniej mieszkał to może i rezerowował. Taki przypadek mieliśmy z pietra wyżej. Gość z rodziną z Moskwy, po raz ktoryś tam mieszkał. Przylecieli samolotem do Tivat. Gospodarze wyjechali po niego samochodem na lotnisko, to coś ok. 30 km od tego miejsca. Obok kameralna restauracja rybna. Można tam zjeść wszystko co pływa lub leży w tym morzu, ceny ludzkie i obsługa ok. W kwaterze czystko, jest wszystko co potrzeba, nawet zmywarka. Gospodarze starają się umilić pobyt. Kawa, rejsy łódką po zatoce, rybki. Jeśli dacie się namówić na wypłynięcie na połów siecią, to dla tych co mają delikatne ręczki polecam rękawiczke choć na prawą ręke. Sciąganie łapami ponad 300m siaty z dna moża konczy się bąblami na paluszkach – koleś z poddasza miał pamiątke po wypłynięciu. Polecam wycieczkę po zatoce, wyspy oraz ujście rzeki – nie zapomiane widoczki. Te atrakcje w cene kwatery. Z tego miejsca dobry dojazd do Kotoru. W Kotorze ciasno z parkingami, ale za pierwszym rodkiem trzymać się prawej, 150m i po lewej jest jakiers wielkie podwórko , cos jak stary PGR, wielki plac, parking darmowy. Zakupy – Podobnie jak w CRO, najlepiej w dużych marketach. Na straganach warto jedynie kupic rybe, kalmary czy chobotnice a owoce i warzywa w markecie. Pieczywo mają mało smaczne a nie kupujcie zadnych parówek czy kiełbasek – w porównaniu z naszymi to straszne paskudztwo, zresztą tak samo jak w cro. Wszystko co pływa jest zjadliwe, no tylko nie dotykać ryb predatorów jak zapłatają się w sieci bo podobno strasznie boli i długo goja się rany, ale jak się już dziada usmaży to jest pycha. Na naszym molo tysiace muli, wiec też gotowaliśmy, znaczy się zona bo kuchnia to nie moja działka. Polecam

Obrazek

Obrazek

Witam, jamor proszę o adres tego miejsca :) jeżeli masz jeszcze jakieś zdjęcia chętnie obejrzę. Mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Właśnie szukałam miejsca w Montenegro poza "wielkimi" miastami. Z góry dziękuję
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 27.07.2013 11:03

No i Czarnogóra Anno Domini 2013 zaliczona! Wyjazd w ciemno się opłacił. Od początku planowałem wyjazd do Stoj Dolnij i tam właśnie od razu się skierowałem. Dojeżdżając do Ulcyna głowa pełna planów dotyczących tego gdzie się skierować i jak prowadzić rozmowy a tymczasem na jednym z pierwszych skrzyżowań zostałem "wyhaczony" przez dyżurującego tam naganiacza. Jemu się udało i mnie się udało. Gość do tego posługujący się językiem polskim. Całe dotychczasowe planowanie w głowie wzięło w łeb i wraz z Koleżanką Małżonką przystąpiliśmy do negocjacji. W ofercie mieliśmy mały apartament w Ulcynie gdzie trzeba byłoby korzystać z plaży leżącej poniżej cmentarza przy muzeum, małego apartamentu w Stoj (małe - znaczy jednopokojowe)- oba po 30EU. Nota bene pojechaliśmy w trzy osoby. Trzecia oferta tyczyła apartamentu w Stoj ale dwu pokojowego (5-6 osób). Po negocjacjach wybraliśmy ten właśnie apartament za 36EU. W ramach tego uzyskaliśmy jeszcze 2 EU zniżki na leżaki na plaży. Zależało mi na Stoj dlatego, że mieszkam w mieście i jeszcze jeśli miałbym wakacje spędzać w mieście to ja dziękuję. Wakacje udane chociaż, żeby nie było tak całkiem cacy to były i minusy, dwa. Jeden to chłodna a wręcz zimna woda w morzu a drugi to komary! Wieczorem bardzo uciążliwe tym bardziej, że jeśli w wyniku jakiejś katastrofy ekologicznej wymarły by wszystkie komary poza jednym - to właśnie ten jeden przyleci i mnie użre. Proszę mi wybaczyć ale dopiero co zjechałem i muszę przygotować materiał zdjęciowy.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 27.07.2013 11:39

pioszczep napisał(a): były i minusy, dwa. Jeden to chłodna a wręcz zimna woda w morzu a drugi to komary! Wieczorem bardzo uciążliwe tym bardziej, że jeśli w wyniku jakiejś katastrofy ekologicznej wymarły by wszystkie komary poza jednym - to właśnie ten jeden przyleci i mnie użre. .

...w Montenegro byłem dwa tygodnie temu i przez tydzień kąpaliśmy się od Sutomore po Budve i woda była ciepła , i żadnych komarów nie było chociaż byliśmy zaopatrzeni w różne preparaty :wink:
...tylko na jednej plaży ,właściwie na połowie była zimna ,a to z powodu ,że wpływała do niej woda ze żródła :roll:
...co do noclegów to faktycznie w każdej miejscowości pytając się o plażę [małą nie miejską dużą ]
to się pytali nas czy mamy nocleg ,więc można śmiało jechać w ciemno :)
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 27.07.2013 22:04

pioszczep napisał(a):Jeden to chłodna a wręcz zimna woda w morzu a drugi to komary!

Potwierdzam, komary w tym roku atakowały ostro.
A woda miała podobno w połowie lipca 23 stopnie i nasz właściciel też się dziwił bo twierdził że już powinna być 2-3 stopnie cieplejsza.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.07.2013 09:15

Stendo napisał(a):Potwierdzam, komary w tym roku atakowały ostro.

...czyżby nam się udało , być w takim terminie że te bestie odpoczywały :lol:
adamitakdalej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamitakdalej » 30.07.2013 15:43

Pozdrawiam wszystkich którzy byli, są i będą zakochani w CRO i MNE, planujemy (2+2) wyjazd do Czarnogóry około 23.08, poszukujemy chętnych na wspólną podróż lub cały pobyt do 31.08
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 30.07.2013 19:52

mervik napisał(a):
Stendo napisał(a):Potwierdzam, komary w tym roku atakowały ostro.

...czyżby nam się udało , być w takim terminie że te bestie odpoczywały :lol:

Byliśmy w Barze od 13.07 do 27.07 i z komarami nie mieliśmy problemów.Nie raz wieczorem siedząc na tarasie jakiś zabrzęczał ale nie było to uciążliwe.
danka13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 30.07.2013 21:47

My wyjeżdżamy 25.08 ,prawdopodobnie w okolice Bar-u.
adamitakdalej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamitakdalej » 31.07.2013 00:13

wyjedzmy wczesniej... musimy wrócić 1.09
danka13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 01.08.2013 11:05

Nie da rady wcześniej,my do Serbii na pociąg do Bar-u,pobyt od 26.08,możliwe że w Sutomore ale nie wiadomo jeszcze na 100%,jedziemy w ciemno,wracamy później.
adamitakdalej
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamitakdalej » 01.08.2013 15:04

No cóż...my samochodem do Risan ale Czarnogóra to nie jest duży kraj :-)) więc kto wie, kto wie.. może się spotka rodaków. Pozdrawiam i udanego montenegro.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 01.08.2013 18:23

adamitakdalej napisał(a): Czarnogóra to nie jest duży kraj :-)

.....ale bardzo górzysty :wink:

adamitakdalej napisał(a): więc kto wie, kto wie.. może się spotka rodaków. .

....i to niejednego :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone