Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
hortika
Autostopowicz
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) hortika » 27.06.2013 21:44

cześć, właśnie jestem w Utjeha -jest wspaniale:) Ludzi na razie mało (to pewnie zmieni się z początkiem wakacji), Adriatyk wzburzony -fale jak na Bałtyku. Aż żal wyjeżdżać:) Stacjonujemy na wyżej w tym wątku polecanych kwaterach u Lukicia -dołączam się do polecenia, jest naprawdę fajnie, właściciel przemiły, a i warunki super.
jankes6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankes6 » 28.06.2013 14:35

hortika napisał(a):cześć, właśnie jestem w Utjeha -jest wspaniale:) Ludzi na razie mało (to pewnie zmieni się z początkiem wakacji), Adriatyk wzburzony -fale jak na Bałtyku. Aż żal wyjeżdżać:) Stacjonujemy na wyżej w tym wątku polecanych kwaterach u Lukicia -dołączam się do polecenia, jest naprawdę fajnie, właściciel przemiły, a i warunki super.

Możesz napisac kilka info o aktualnych cenach " na mieście" w Czarnogórze....Może być na PW, bo cały czas mam dylemat czy CRO czu Czarnogóra...a jade za 2 tygodnie dokładnie
Czy rzeczywiście nadal w tym roku ceny w kanjpach i na plażach sa jakos znacząco mniejsze niz np. w Baśka Voda?
hortika
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hortika » 28.06.2013 14:53

w BV byłam z 13 lat temu, więc ciężko mi porównywać. W sklepach i na stacjach benzynowych ceny są +/- jak w Pl (więc taniej niż w CRO, na pewno tańsze są owoce). W barach i restauracjach jest bardzo drogo -niezbyt wymyślny posiłek dla 2 osób i dziecka z napojami (woda, lemoniada, sok) -prawie zawsze blisko 30 EUR, moim zdaniem zupełnie nie współmierne do jakości, standardu, ani niczego... Ale przyjechać na pewno warto-pięknie i ludzie przesympatyczni!
jankes6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankes6 » 28.06.2013 15:36

o to mnie zaskoczyłaś.. takimi kwotami operowałem w Baśce w zeszłym roku...
hortika
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) hortika » 28.06.2013 19:45

No drogo:( jakimś rozwiązaniem jest nastawienie się na własne gotowanie, knajpki (obiady) okazyjnie. Za to kawa, piwo itp. -do wieczornego posiedzenia już w normalnych cenach.
jamor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamor » 07.07.2013 11:43

witam. Jestem od tygodnia w Boce Kotorskiej. Jesli ktos by potrzebował namiary na fajną kwatere w m. Konstanjica, to polecam. Odległośc do morza to - max 2 metry, a nawet mniej, bo okno sypialni jest równo z wodą. Objechaliśmy tez inne miejscowości. Do wiekszych nie polecam, no chyba ze ktos lubi tłok. Woda w zatoce Kotorskiej cieplejsza niz w otwartym morzu , a na dzien dzisiejszy w na pełnym to chyba bałtyk cieplejszy. Jesli ktos sie nastawia na łapanie rybek, to niech nie liczy na duze wyniki. Z gospodarzem stawialiśmy sieci, coś ok 300m a ryb tyle ze w polskich studniach chyba wiecej tego żyje. Pare marnych rybek, kilka kalmarów i krewetki - te duze . zaplatały sie w siate w miejscach gdzie wisiały juz jakies rybki - żerowały na nich. Drogi spoko. Policja w godzinach popołudniowych dopiero wyłazi . Ustawiają się chyba co jakies 5 km, ale u żadnego radaru nie widziałem. Nie wyprzedzać na ciągłej to nikt nie bedzie sie czepiał. Ogólnie piekny kraj. Ludzie sympatyczni.

Breković Bogdo, Zora i Vlado, Konstanjica , Boka Kotorska tel. 00382032373029, kom. Vlado – chyba najlepiej do niego dzwonic, kumaty w róznych językach +38268042020, meila na razie brak, bo kilka dni wstecz dopiero mają internet. Dom przy wodzie, dół – 6 osób, wyżej 4 osoby, góra 2 – 3 osoby. Po drugiej stronie pietrowy duzy dom gospodarza, może w nim mieszkać 8 osób. Proszę się nie bac ze dom przy drodze, bo to typowe dla tego reginu. Nie wiem jak to jest zrobione ale odgłosy z drogi nie przenoszą się na budynek. Może to przez skały. Ceny – tu trzeba się targować, smiało do skutku. Nie mają zadnej reklamy w necie wiec zadnych pewnie rezerwacji też nie. Ewentualnie ktos kto wczesniej mieszkał to może i rezerowował. Taki przypadek mieliśmy z pietra wyżej. Gość z rodziną z Moskwy, po raz ktoryś tam mieszkał. Przylecieli samolotem do Tivat. Gospodarze wyjechali po niego samochodem na lotnisko, to coś ok. 30 km od tego miejsca. Obok kameralna restauracja rybna. Można tam zjeść wszystko co pływa lub leży w tym morzu, ceny ludzkie i obsługa ok. W kwaterze czystko, jest wszystko co potrzeba, nawet zmywarka. Gospodarze starają się umilić pobyt. Kawa, rejsy łódką po zatoce, rybki. Jeśli dacie się namówić na wypłynięcie na połów siecią, to dla tych co mają delikatne ręczki polecam rękawiczke choć na prawą ręke. Sciąganie łapami ponad 300m siaty z dna moża konczy się bąblami na paluszkach – koleś z poddasza miał pamiątke po wypłynięciu. Polecam wycieczkę po zatoce, wyspy oraz ujście rzeki – nie zapomiane widoczki. Te atrakcje w cene kwatery. Z tego miejsca dobry dojazd do Kotoru. W Kotorze ciasno z parkingami, ale za pierwszym rodkiem trzymać się prawej, 150m i po lewej jest jakiers wielkie podwórko , cos jak stary PGR, wielki plac, parking darmowy. Zakupy – Podobnie jak w CRO, najlepiej w dużych marketach. Na straganach warto jedynie kupic rybe, kalmary czy chobotnice a owoce i warzywa w markecie. Pieczywo mają mało smaczne a nie kupujcie zadnych parówek czy kiełbasek – w porównaniu z naszymi to straszne paskudztwo, zresztą tak samo jak w cro. Wszystko co pływa jest zjadliwe, no tylko nie dotykać ryb predatorów jak zapłatają się w sieci bo podobno strasznie boli i długo goja się rany, ale jak się już dziada usmaży to jest pycha. Na naszym molo tysiace muli, wiec też gotowaliśmy, znaczy się zona bo kuchnia to nie moja działka. Polecam

Obrazek

Obrazek
daro7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro7 » 07.07.2013 21:34

Jamor, super miejscówka, jak będziesz miał chwilę to napisz jakie ceny za mieszkanko i może parę słów o okolicy
Dzięki i udanego wypoczynku..
jamor
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jamor » 08.07.2013 05:49

co do cen za kwatery to nie bede pisał aby sie nimi nie sugerować.niech kazdy sobie zadzoni i sie targuje. Poinfromuje tylko, że nie ma tu żadnego naporu na kwatery i jest duzo wolnych miejsc. W Boce gospodarze nie naganiają, nie stoja z kartkami. jesli ktos sie zatrzyma i zapyta to pewnie jak nie u niego to gdzies u sasiada miejsce znajdzie. Co do okolicy - to wrzuce kilka zdjec.

to podwórko gospodarza, przed domem parking. za domem tarasy z grilem

Obrazek

rzeka wpadająca do zatoki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

z prawej gospodarz Bogdan, w czapce Vlado, gospodyni Zora i koles z Moskwy

Obrazek

Obrazek
daro7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro7 » 08.07.2013 10:10

Dzięki raz jeszcze, masz rację trzeba indywidualnie - tak czy innaczej zazdroszczę odpoczynku - ja dopiero początkiem sierpnia, ale na 100% wtym roku Czarna Góra (przesyt Chorwacją), jeszcze jedno - jak ceny w sklepach, czy w knajpach. Jak będzie Ci się chciało to napisz, coś o drodze (jak jechałeś??)
już nie przynudzam, jeszcze raz udanego wypoczynku.
Pozdrawiam.
adamo1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamo1980 » 08.07.2013 10:55

elchico25
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elchico25 » 08.07.2013 14:49

Witam, byłem na początku czerwca, kwater pełno, ja płaciłem 30 Euro za noc, 4 osoby (kuchnia, łazienka, łózko piętrowe dla dzieci i duże dla nas :D - Lipci), w marketach trochę drożej niż u nas, choć piwo 2 litry - 2,30 Euro, wino 3 Euro :D
Czarnogóra jest piękna - Kotor, Perast, Herceg Novi, Budva i Sv. Stefan. Najtańsze w restauracjach pizze i cevapy - 6-7 euro. Jechałem z Bośni i Hercegowiny przez Kanion Pivy (rewelacja, BiH też super - Mostar, Wodospady Kravica, Medjugorje, Blagaj).
Załączniki:
IMG_1724.JPG
IMG_1677.JPG
IMG_1657.JPG
IMG_1631.JPG
IMG_1583.JPG
IMG_1386.JPG
IMG_1353.JPG
IMG_1343.JPG
IMG_1258.JPG
IMG_1241.JPG
IMG_1168.JPG
IMG_1085.JPG
IMG_1051.JPG
danka13
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) danka13 » 08.07.2013 19:40

Zdjęcia przepiękne,zaczynam się powoli przekonywać,bo powiem szczerze na początku był entuzjazm że coś nowego(2 razy byliśmy w Chorwacji),a potem zaczęłam się zastanawiać bo i droga dłuższa i naczytałam się złych opinii,że brudno,drogo,że Czarnogórcy mniej uprzejmi niż Chorwaci.Zgłupiałam do reszty.Ale po waszych relacjach widzę że warto :)my ruszamy w ostatnim tygodniu sierpnia i zahaczamy o wrzesień,jedziemy w ciemno,mam nadzieję że w tym okresie znajdziemy coś ciekawego.Wybraliśmy opcję podróży z pociągiem z Belgradu do Bar-u :oops: Byle doczekać :D
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 08.07.2013 20:05

...już w najbliższą sobotę wyjazd. Kieruję się do Dolni Stoj i jadę w ciemno!!!
ania_90
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ania_90 » 08.07.2013 21:26

Witam, poszukuje tanich noclegów dla 4 osób w Czarnogórze lub Chorwacji od 21.07-27.07.2013? Jakby ktoś mi polecił to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam
daro7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro7 » 10.07.2013 12:56

adamo1980 napisał(a):daro - a nie chcesz dołączyć ?
1-wolny-ap-czarnogora-10-24-08-mozliwe-2-miejsca-w-aucie-t41753.html

'adamo" - powiem Ci, że pewniechętnie bym się dołączył, bo nawet termin dla mnie OK., ale jedziemy w więcej osób. Życzę udanego wypocznku..
Pozdrowienia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone