Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
Stendo
Croentuzjasta
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 21.06.2013 17:07

Maciejka napisał(a):Ogromne dzięki za odpowiedzi :) Jesteście wielcy, bardzo podobają mi się zdjęcia.
Zarezerwowane mamy tu: http://www.apartmanklara.com/
Mam nadzieję, że to jest właśnie w tej cichej i spokojnej okolicy. Może ktoś z Was przechodził obok w zeszłym roku i pamięta ten dom? Ja także za 2 tygodnie wyruszam....być może się zobaczymy.
A morze przy kameralnej plaży ma długą płyciznę ? Czy z hotelowej knajki ktoś korzystał? Pytam, bo w ubiegłym roku w małej wioseczce w Cro ( w Zecevie ) zaliczyliśmy potężną porażkę w hotelowej knajpce tzn. beznadziejne jedzenie, ogromna należność. Lepiej omijać szerokim łukiem :smo: Ale to tak nawiasem, w ubiegłym roku była to jedyna niedogodność, z perspektywy czasu nic nie znacząca. Pozdrawiam

Akurat tej willi ja nie kojarzę. Knajp przy tej małej plaży nie ma i najbliższe są chyba przy tej większej plaży w Utjeha. Kiedy wyjeżdżacie i jaką trasą jedziecie ?? My tak jak i rok wcześniej z noclegiem w Sarajewie.
PabloZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloZ » 21.06.2013 18:05

Zdjęcie robione było z "kopczyka" w pobliżu drogi:

Obrazek
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 21.06.2013 20:28

To ja chyba gdzieś nad tym kopczykiem mieszkałem :D
JerzyM73
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) JerzyM73 » 21.06.2013 21:37

Witam, w zeszłym roku byłem w MHE w Petrovac, nocowaliśmy w http://www.vilamaris.com/ moge polecić w 100%, polecam plażę Lucice,jak ktoś chce więcej się dowiedzieć o MNE to odsyłąm do http://www.eurocamps.net/czarnogora_3,4.276_pl.html - chyba największe forum o Czarnogórze choć w porównaniu do Cro to jest pikuś, - są tam moje opisy pod tym samym nickiem.
zapraszam też do obejrzenia https://plus.google.com/photos/10462726 ... unUz-TPggE,
blader
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) blader » 21.06.2013 23:32

witam, wybieram się do Czarnogóry w pierwszej połowie lipca. Czy wtedy jest już szczyt sezonu? mam na myśli ceny i zatłoczenie. Czy w tym terminie jazda 'w ciemno' i szukanie noclegu na miejscu to dobry pomysł?
pozdrawiam
Maciejka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciejka » 22.06.2013 07:17

Dzięki za wszelkie informacje. Stendo...to, że nie widziałeś willi mam nadzieję, że nie oznacza, że jej tam nie ma :(
A dużo w okolicy domów? Co do wyjazdu, zaplanowaliśmy wyjazd na 4 lipca aby przedłużyć wakacje, pierwszy nocleg w Mohacs, następny z piątku na sobotę w Sarajewie, krótki przejazd z Mohacs bo chcemy zwiedzić Sarajewo...o ile się da w kilka godzin :) Nigdy nie jechaliśmy tą trasą, nie byliśmy nigdy w MNE. Mam nadzieję, że mnie nie zamordujecie bo to już kompletnie nie na temat, czy macie jakąś metodę dzwonienia z MNE do Polski w miarę przyzwoitych pieniądzach ( w willi nie ma internetu). W Cro była super sprawa tele2 za 50 kun i przez 2 tyg na stacjonarne nie dałam rady wygadać :)
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 22.06.2013 11:43

Maciejka napisał(a):Dzięki za wszelkie informacje. Stendo...to, że nie widziałeś willi mam nadzieję, że nie oznacza, że jej tam nie ma :(
A dużo w okolicy domów? Co do wyjazdu, zaplanowaliśmy wyjazd na 4 lipca aby przedłużyć wakacje, pierwszy nocleg w Mohacs, następny z piątku na sobotę w Sarajewie, krótki przejazd z Mohacs bo chcemy zwiedzić Sarajewo...o ile się da w kilka godzin :) Nigdy nie jechaliśmy tą trasą, nie byliśmy nigdy w MNE. Mam nadzieję, że mnie nie zamordujecie bo to już kompletnie nie na temat, czy macie jakąś metodę dzwonienia z MNE do Polski w miarę przyzwoitych pieniądzach ( w willi nie ma internetu). W Cro była super sprawa tele2 za 50 kun i przez 2 tyg na stacjonarne nie dałam rady wygadać :)

Domków, apartamentów, małych hotelików jest sporo w okolicach więc nie ma się czego obawiać.
My wyjeżdżamy w nocy w piątek 5 lipca a nocleg mamy w Sarajewie z soboty na niedzielę. Więc o dzień się miniemy :D Sarajewo mi się bardzo podoba i koniecznie trzeba zaliczyć wieczorne zwiedzanie targowiska, wypić kawkę w jednej z wielu knajpek, zjeść obiadek/kolacje w muzułmańskiej knajpie. Choć trzeba pamiętać że muzułmańska = zapomnij o alkoholu, nawet małym piwku do obiadu. Z Sarajewa droga i przejście w górach z MNE - kilka kilometrów ekstremalnej drogi, momentami szutrowej, momentami wąskiej że trzeba się zatrzymać aby się minąć a z prawej strony przepaść i brak barierek 8O
Ale jak już przejedziecie to Waszym oczom ukaże się kanion rzeki Pivy i jest to niesamowite i piękne miejsce z turkusową wodą i mnóstwem tuneli w skale :hut:

Co do dzwonienia z MNE to niestety kicha, jest drogo albo i zaj..cie drogo. Niestety minuta coś koło 5 zł a odebranie ok. 2 zł :twisted: Pozostaje szukanie wi-fi i dzwonienie przez Skype, my całe szczęście mamy na kwaterze necik.

Tak wygląda trasa
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trzeba uważać, bo często za zakrętem na środku drogi spotykamy
Obrazek
Obrazek
Przejście graniczne BiH-Czarnogóra w barakach
Obrazek
Ale jak już miniemy granicę to wjeżdżamy na piękna trasę - kilkaset tuneli w skałach - kanion rzeki Piva
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Maciejka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciejka » 23.06.2013 05:43

Dziękuję za wszystko, zdjęcia niesamowite, już skoczyło mi ciśnienie...mam nadzieję, że cało i zdrowo dojedziemy do celu :oczko_usmiech: do zobaczenia w MNE :papa:
adamo1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamo1980 » 24.06.2013 21:15

Stendo napisał(a):To ja chyba gdzieś nad tym kopczykiem mieszkałem :D

to ja chyba dopiero będę :P

http://naszafotografia.pl/czarnogora-ap ... ic-utjeha/
a może ktoś też by chciał ?
1-wolny-ap-czarnogora-10-24-08-mozliwe-2-miejsca-w-aucie-t41753.html
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 24.06.2013 21:30

adamo1980 napisał(a):to ja chyba dopiero będę

Hehe, mieszkałem u Pana Davora rok temu i będę za 2 tygodnie tam ponownie :mrgreen:
Ostatnio edytowano 25.06.2013 21:30 przez Stendo, łącznie edytowano 1 raz
adamo1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamo1980 » 25.06.2013 21:13

coś się cytat źle "zrobił" bo to nie moje słowa :-)
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 25.06.2013 21:29

Ano rzeczywiście cytat zły, ale w tej kwaterze mieszkałem rok temu i za kilka dni znowu tam będę :D
A te zdjęcia z tej strony to Twojego autorstwa ??
adamo1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamo1980 » 26.06.2013 19:40

nie - fotki nie moje - ja dopiero się tam wybieram w sierpniu
znalezione w sieci
przy okazji pozdrawiam Mateusza ( autora relacji i fotek ) - sporo mi pomógł w podjęciu decyzji i opisał wrażenia i wszystko o co tylko pytałem odnośnie okolicy jak i samego miejsca noclegowego i właścicieli
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 27.06.2013 08:00

Ja za tydzień będę na tej kwaterze :hut:
adamo1980
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamo1980 » 27.06.2013 09:17

pozdrów Gorana od Adama :-)
i jak to nie problem to aktualne info o okolicy ( sklepy , knajpy , restauracje itp ) mile widziane :-)
z góry dzięki :

p.s.
na pw jak możesz ile wynegocjowałeś za nocleg za pokój ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone