Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno
napisał(a) Stendo » 22.06.2013 11:43
Maciejka napisał(a):Dzięki za wszelkie informacje. Stendo...to, że nie widziałeś willi mam nadzieję, że nie oznacza, że jej tam nie ma
A dużo w okolicy domów? Co do wyjazdu, zaplanowaliśmy wyjazd na 4 lipca aby przedłużyć wakacje, pierwszy nocleg w Mohacs, następny z piątku na sobotę w Sarajewie, krótki przejazd z Mohacs bo chcemy zwiedzić Sarajewo...o ile się da w kilka godzin
Nigdy nie jechaliśmy tą trasą, nie byliśmy nigdy w MNE. Mam nadzieję, że mnie nie zamordujecie bo to już kompletnie nie na temat, czy macie jakąś metodę dzwonienia z MNE do Polski w miarę przyzwoitych pieniądzach ( w willi nie ma internetu). W Cro była super sprawa tele2 za 50 kun i przez 2 tyg na stacjonarne nie dałam rady wygadać
Domków, apartamentów, małych hotelików jest sporo w okolicach więc nie ma się czego obawiać.
My wyjeżdżamy w nocy w piątek 5 lipca a nocleg mamy w Sarajewie z soboty na niedzielę. Więc o dzień się miniemy
Sarajewo mi się bardzo podoba i koniecznie trzeba zaliczyć wieczorne zwiedzanie targowiska, wypić kawkę w jednej z wielu knajpek, zjeść obiadek/kolacje w muzułmańskiej knajpie. Choć trzeba pamiętać że muzułmańska = zapomnij o alkoholu, nawet małym piwku do obiadu. Z Sarajewa droga i przejście w górach z MNE - kilka kilometrów ekstremalnej drogi, momentami szutrowej, momentami wąskiej że trzeba się zatrzymać aby się minąć a z prawej strony przepaść i brak barierek
Ale jak już przejedziecie to Waszym oczom ukaże się kanion rzeki Pivy i jest to niesamowite i piękne miejsce z turkusową wodą i mnóstwem tuneli w skale
Co do dzwonienia z MNE to niestety kicha, jest drogo albo i zaj..cie drogo. Niestety minuta coś koło 5 zł a odebranie ok. 2 zł
Pozostaje szukanie wi-fi i dzwonienie przez Skype, my całe szczęście mamy na kwaterze necik.
Tak wygląda trasa
Trzeba uważać, bo często za zakrętem na środku drogi spotykamy
Przejście graniczne BiH-Czarnogóra w barakach
Ale jak już miniemy granicę to wjeżdżamy na piękna trasę - kilkaset tuneli w skałach - kanion rzeki Piva