Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
MarcoPolo78
Podróżnik
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcoPolo78 » 05.06.2013 16:26

W msc. Petrovac w ostatnim tygodniu sierpnia 2013 r. za czteroosobowy apartament o wysokim standardzie płaciliśmy 40 euro. Znalezienie kwatery na miejscu zajęło nam ok. 20 minut. W samej Budvie i innych miejscowościach widzielismy sporo osób oferujących kwatery
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 06.06.2013 16:38

2012 Ulcinj,apartament 4osoby 200m od morza 30 euro
https://plus.google.com/111343876803417 ... l=pl&hl=pl
Selim mówi po polsku
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 06.06.2013 19:55

Patrząc na załączony plan - to apartament ten leży na "końcu świata".... Szykując się do wyjazdu grzebałem w internecie i w tych pieniądzach w Ulcinj znalazłem masę apartamentów "niemal na plaży". To znowu powoduje, że wybierając się w tym roku do Czarnogóry jestem bardzo bliski podjęcia decyzji jechania w ciemno. Wertując szereg ofert poprzez internet doszedłem do propozycji mieszczących się w granicach 24-30 Eu. W takim razie podejmując negocjacje bezpośrednio na miejscu jest z czego zbić.
marc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc » 08.06.2013 21:03

pioszczep napisał(a):Patrząc na załączony plan - to apartament ten leży na "końcu świata".... Szykując się do wyjazdu grzebałem w internecie i w tych pieniądzach w Ulcinj znalazłem masę apartamentów "niemal na plaży". To znowu powoduje, że wybierając się w tym roku do Czarnogóry jestem bardzo bliski podjęcia decyzji jechania w ciemno. Wertując szereg ofert poprzez internet doszedłem do propozycji mieszczących się w granicach 24-30 Eu. W takim razie podejmując negocjacje bezpośrednio na miejscu jest z czego zbić.

prawde godo, wódki mu polać.
np. w zeszłym roku w baska voda czyli chorwackim saint tropez gościu woła 50 euro od pary, jakaś parka z kraju nad wisłą potwierdza że przez internet tyle zapłaciła, po 2min. rozmowy gościu schodzi na 30 euro, a nora taka, że szkoda gadać, więc żegnaj gienia...
w ciemno widzimy co bierzemy i za ile bierzemy...
więc czytając Wasze posty tym bardziej się utwierdzam że wale w tym roku do montenegro po kilku latach przerwy w ciemno z 2,5 letnią księżniczką.
dziwi mnie to, że mało kto jeździ do rafajlovici/becici, ale psss żebym tych słów nie żałował...
więc pozdrawiam, miłego wypoczynku
Asdzronk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asdzronk » 09.06.2013 11:46

Witam.

Dwa lata temu byłem w czarnogórze zaraz za Ulcinj- na początku Wielkiej Plaży. Apartament rezerwowaliśmy przez internet. Na zdjęciach wyglądało bajecznie- widok z balkonu na rozciągającą się Wielką Plażę. Po przyjeździe na miejsce byliśmy w szoku. Apartament 20metrów od brudnejw i śmierdzącej rzeczki, na Wielkiej Plaży zamiast piasku jakiś czarny muł. Ewidentnie źle trafiłem, więc zawinęliśmy się tego samego dnia do Chorwacji.

W tym roku ponownie chcemy jechać do Czarnogóry, ale tym razem na dłużej niż kilka godzin :) . Szukam apartamentu/ apartamentów dla 8 osób (niedaleko plaży, w nie za dużym miasteczku, w standardzie około Chorwackim ;) ). Jeżeli ma ktoś namiary na ciekawe noclegi to prosiłbym o przesłanie linku, telefonu lub jakiejś informacji na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl .

Pozdrawiam i radzę unikać okolicy tej "rzeczki" i początku wielkiej plaży - okolice : https://plus.google.com/109178994876751 ... l=pl&hl=pl
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 09.06.2013 20:54

A co powiecie o miejscowości Doni Stoj?
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 10.06.2013 18:50

pioszczep napisał(a):A co powiecie o miejscowości Doni Stoj?

A co byś chciał wiedzieć. "Miejscowość" to lekkie nadużycie. Zależy czego oczekujesz. Zarówno na plażę jak i do Ulcinj jeździłem autem. Zajechałem tam późnym wieczorem więc nie było czasu szukać noclegu. Spałem tutaj u p. Kosanovic, może znacie. Płaciłem po 7E/os. Pytaj konkretnie to może coś więcej pomogę.
To ujście rzeki, które kolega wcześniej przytoczył faktycznie niezbyt szczęśliwe... smród.
Pozdro...
remikrmk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) remikrmk » 10.06.2013 20:03

wajheczka napisał(a):Witam ma ktoś jakieś sprawdzone namiary na nocleg w Zabljaku w cenie 10-15 e. Wybieram się na początku czerwca.

Hej, dopiero teraz przeczytałem Twój post. Jeśli jeszcze nie wyjechałaś i dalej potrzebujesz namiarów to daj znać.
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 10.06.2013 21:18

Do KarKoz:
Co to jest co oddziela "miejscowość" od morza? Jak wydaje się to samochodem można wjechać niemal, że na plażę - czy były problemy z parkowaniem przy plaży? Jak naprawdę daleko było do plaży? Napisz coś bliżej o tej "miejscowości".
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 11.06.2013 17:01

pioszczep napisał(a):Do KarKoz:
Co to jest co oddziela "miejscowość" od morza? Jak wydaje się to samochodem można wjechać niemal, że na plażę - czy były problemy z parkowaniem przy plaży? Jak naprawdę daleko było do plaży? Napisz coś bliżej o tej "miejscowości".

Tutaj masz mapkę mojego dojazdu z kwatery do plaży. Jeździłem autem z lenistwa. Spokojnie można przejść się spacerkiem, indywidualna sprawa, zależy co kto zabiera na plaże i jakie osoby jadą, dzieci czy dorośli. Autem można wjechać praktycznie na plażę, na parkingu było tłoczno ale zawsze znalazłem miejsce. Na parkingu straszny kurz i skwar, jeśli przyjedziesz wcześnie możesz trafić zacienione miejsce.
Tutaj natomiast masz moją trasę z kwatery do Ulcinj. Podjeżdżałem, zostawiałem auto i spacerowałem po mieście.
Powtarzam, kwaterę taką wybrałem gdyż do Ulcinj wjechałem ok godz. 21-ej i nie chciało mi się po podróży szukać nic innego. Namiary miałem od znajomego, więc wstępnie była sprawdzona.
Spokojnie można jechać w ciemno, przy wjeździe do Ulcinj sporo osób oferujących kwatery. Na wjeździe do Ulcinj uważać na "miśki" z "suszarką".
Jedna uwaga, wybierając kwaterę w Ulcinj i tak zapewne będziesz jeździł na Veliką Plaza bo na plaży miejskiej w centrum Ulcinj nie ma gdzie ręcznika rozłożyć.
Doni Stoj to wiocha, w której nic nie ma.
Masz jeszcze jakieś pytania to wal śmiało.
Strona p. Kosanovic, zdjęcia kwater są jakieś nieaktualne, ja spałem w innym domu, nowo budowanym.
Pozdro...
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 11.06.2013 20:20

Jak na razie wysłałem maila z zapytaniem. Przyznam się, że myślałem o Ulcinj jako punkcie docelowym ale faktycznie, oglądając zdjęcia plaży w tym miasteczku to chyba śledzie w beczce mają więcej miejsca. Jeśli nie dostanę odpowiedzi na maila to chyba jednak pojadę w ciemno ale właśnie do Doni Stoj. Wybrzeże Czarnogóry nie jest tak wielkie, żeby nie pojeździć sobie samochodem. Planuję wypad do Albanii bo może przyszłoroczne wakacje tam...?
Powiedz mi proszę jak wygląda kwestia płacenia kartami. Jak prezentowały się artamenty u tych państwa?
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 11.06.2013 20:47

pioszczep napisał(a):Jak na razie wysłałem maila z zapytaniem. Przyznam się, że myślałem o Ulcinj jako punkcie docelowym ale faktycznie, oglądając zdjęcia plaży w tym miasteczku to chyba śledzie w beczce mają więcej miejsca. Jeśli nie dostanę odpowiedzi na maila to chyba jednak pojadę w ciemno ale właśnie do Doni Stoj. Wybrzeże Czarnogóry nie jest tak wielkie, żeby nie pojeździć sobie samochodem. Planuję wypad do Albanii bo może przyszłoroczne wakacje tam...?
Powiedz mi proszę jak wygląda kwestia płacenia kartami. Jak prezentowały się artamenty u tych państwa?

W Ulcinj bardzo mi się podobało... taki orient. Plażowanie tak jak pisałem, Velika Plaza.
Apartament w którym mieszkałem to pokój z łazienką i tarasem, aneks kuchenny wspólny na korytarzu. Budynek wówczas (2010r.) miał jedna kondygnacje ale widać było, że będą kolejne. Jak chcesz to mogę Ci podesłać zdjęcia na maila. Nie spodziewaj się widoków na morze, góry czy inne tego typu. Można grillować na podwórku, cisza, spokój.
Gdzie chcesz płacić kartą? Płaciłem jedynie na stacjach paliw i nie było problemów. Kwatera i zakupy gotówką.
Albania powiadasz... byłem na południu, chętnie odwiedziłbym północne rejony bo nie widziałem.
Jakby co to chętnie jeszcze pomogę.
pioszczep
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pioszczep » 11.06.2013 21:35

Przyznam, że korzystniej dla mnie było by jeździć dla zabicia czasu do Ulcinj mając plażę "pod nosem", odwrotnie. Poza tym potrzebuję aneksu kuchennego gdyż posiłki zawsze robimy sobie sami.
Moja domowa Szefowa kazała mi się zapytać - "a Bar?" (chodzi o miejscowość)...
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 12.06.2013 05:53

pioszczep napisał(a):Przyznam, że korzystniej dla mnie było by jeździć dla zabicia czasu do Ulcinj mając plażę "pod nosem", odwrotnie. Poza tym potrzebuję aneksu kuchennego gdyż posiłki zawsze robimy sobie sami.
Moja domowa Szefowa kazała mi się zapytać - "a Bar?" (chodzi o miejscowość)...

Bar... hmn nie zrobił na mnie specjalnego wrażenia. Choć nie zagłębiałem się w nim, jedynie na plaży byłem. Ot większe miasto nad morzem. Co innego Stari Bar, to miejsce musowo odwiedzić, ale to pewnie już doczytałeś. Powtórzę się, Ulcinj ma swój klimat, urok. Minaret, muezin, chaos na ulicy, klaksony, te skuterki lawirujące pomiędzy autami - mnie się to podobało.
Jeśli gotujecie sami to byłem jeszcze na innej kwaterze, aneks kuchenny, łazienka, klima (dodatkowo płatna) w pokoju. Villa Perla znajduje się pomiędzy Barem a Ulcinj. Fajna plaża w zatoczce. Z tym, że ja byłem tam we wrześniu więc luz totalny no i zdecydowanie taniej.
Stendo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stendo » 12.06.2013 11:45

pioszczep napisał(a):Moja domowa Szefowa kazała mi się zapytać - "a Bar?" (chodzi o miejscowość)...

Bar ma tragicznie brudną plażę, a samo miasteczko (nie licząc Starego Baru) to zupełnie nic ciekawego. Tak lokalnie - jakbyś się wybrał na wycieczkę do Niska, tylko dodatkowo z brudną plażą :mrgreen:

Plaża w Barze - jeden brud pod koniec dnia :?
Obrazek

No i 'wysoki' standard płatnych toalet
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone