Z napisał(a):VValdek napisał(a):Takie narzekanie na walające się wszędzie śmieci, w ustach Polaków brzmi nieco fałszywie. Wystarczy wyjrzeć za okno i zobaczymy, że nasz krajobraz niczym nie różni się w tej kwestii od czarnogórskiego. Po co wyrzucać śmieci do kontenera, skoro można obok niego, na ziemię? Po co wywozić śmieci na wysypisko, skoro można "upiększyć" nimi las? I tak dalej, i tak dalej... Powinniśmy być wdzięczni Czarnogórcom za to, że robią wszystko, abyśmy się czuli u nich jak w domu
VValdek co Ty pitolisz poważnie masz taki bajzel za oknem?,wybacz lecz ja nie wyjeżdżam na wczasy po to aby na plaży smród rozkładających się śmieci wąchać i nie są to indywidualne przypadki,kiepy oraz wszelkiej maści ścierwo na plażach Czarnogóry to standard chyba że plaża jest prywatna to wtedy jest sprzątana.
też mi takie narzekanie na syf w innych krajach wygląda fałszywie. śmieci w lasach, śmieci na poboczach... nasz polska codzienna rzeczywistość. w montenegro byłem kilka ładnych lat temu, i rzeczywiście brudniej niż w cro, ale bez przesady, takiego dramatu to nie było. tym wrażliwszym pozostaje szwajcaria, skandynawia, bo np. już cały orient odpada.