Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Czarnogórze

Całkowita liczba ludności w Czarnogórze to 623 000 osób, przy czym gęstość zaludnienia w tym kraju wynosi 45 osób na jeden kilometr kwadratowy. Kraj ten jest aż 23 razy mniejszy od Polski. Aż 231 osób w przeliczeniu na 1000 osób w Czarnogórze posiada broń palną.
KarKoz
Cromaniak
Re: noclegi w Czarnogórze w ciemno

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 31.08.2012 09:31

VValdek napisał(a):Osobom szukającym spokojnego i odludnego (jak na czarnogórskie standardy) miejsca, polecam kwaterę w miejscowości Utjeha, kilkanaście kilometrów na północ od Ulcinj.
Widok z balkonu:
Obrazek
Bezpośrednio przed domem jest plaża skalista, najczęściej puściutka. 100 metrów na prawo jest mała plaża kamienista, z łagodnym zejściem do morza.
Za apartament składający się z dużego pokoju z aneksem kuchennym i balkonem, sypialni i łazienki, w drugiej połowie sierpnia zapłaciliśmy 34 euro/dzień. W sypialni jest duże łóżko małżeńskie, w pokoju dziennym rozkładana sofa, na której również mogą się przespać 2 osoby.
Więcej szczegółów i namiary na właściciela na tych stronach:
http://www.montenegro-traveler.com/pl/A ... mani-LUKIC
http://www.adriatic-home.com.pl/Czarnog ... 4%86-24978

Byłem tam (tzn. w Utjeha )w zeszłym roku, faktycznie cisza i spokój tym bardziej, że byłem we wrześniu. Korzystałem z Grupera: oferta z zeszłego roku być może w tym roku oferta się powtórzy
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 31.08.2012 17:05

http://www.campingutjeha.com/ Interesują mnie informacje na temat tego campingu, głównie wygląd toalet, czy jest ciepła woda itp.
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 31.08.2012 17:52

dagarts napisał(a):http://www.campingutjeha.com/ Interesują mnie informacje na temat tego campingu, głównie wygląd toalet, czy jest ciepła woda itp.

Kiedy tam jedziesz? Jeśli we wrześniu to nie będziesz miał problemu ze znalezieniem kwatery. Ceny w zeszłym roku widziałem po 4E. Chyba, że musisz/chcesz być na kampingu to niestety za wiele nie pomogę bo po prostu nie wchodziłem na jego teren. Widziałem tam Niemców w kamperach, więc można wnioskować, że standard jest OK. Jeśli chodzi o tę zatoczkę to plaż jest kamienista (raczej drobny kamyczek), woda czysta, ciepła, brzeg łagodny. Jest kilka kafejek, sklepik, piekarnia, nawet apteka chyba czy lekarz był. Doskonałe miejsce dla kogoś kto chce w ciszy i spokoju odpocząć z dala od turystycznego zgiełku, dyskotek czy tłumu turystów itp.
ewe_lina89
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewe_lina89 » 01.09.2012 20:06

Witam,

Mam nadzieje, że nie dostanie mi się za duzych batów za pisanie akurat w tym wątku. Chciałam się zapytać, czy jest tu ktoś, kto był w Czarnogórze pociągiem i orientuje sie czy ceny pociągów z Polski do Baru bardzo się zmieniły na przestrzeni tych kilku lat (nigdzie nie mogę znaleźć aktualnych cen). Chodzi mi głównie o wersję 'kombinowane' od granicy do granicy za które m.in. w 2004 roku trzeba było zapłacić ok 200zł ;)
dagarts
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagarts » 02.09.2012 05:17

W tym roku nietety już po urlopie, ale w przyszłym może właśnie Czarnogóra.
la_muerte
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) la_muerte » 02.09.2012 12:25

Byliśmy w Ulcinj w 2009 i 2010 roku. Mamy namiar na kwatery w centrum miasta po 5 euro od osoby. Max 12 osób. Nie korzystaliśmy z miejskiej plaży bo zatłoczona. Codziennie jezdziliśmy na plażę poza miasto około 4km, ale to żaden problem. Są zacienione parkingi. Dojazd do Czarnogóry....raz jechaliśmy przez Serbię(nie polecam), a drugi raz przez Chorwację zdecydowanie lepiej i szybciej, no i mozna po drodze zwiedzić Dubrovnik. Zainteresowanych proszę o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 05.09.2012 21:08

Ale przez Serbię znacznie ciekawiej!!!!
KarKoz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KarKoz » 05.09.2012 21:49

Najlepiej w jedną stronę Bośnia a w drugą Serbia...
agazielinska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agazielinska » 13.09.2012 23:13

Hej!:) Szybki strzał z mojej strony - czy ktoś był, wie, orientuje się jak wygląda sprawa z autobusami pomiędzy dubrovnikiem a np. Svetim Stefanem/Budvą? jestem kiepska w szukaniu takich rzeczy w internecie, a jak znajduję to są z reguły w mało zrozumiałym języku...:) Pozdrawiam i będę wdzięczna za odpowiedź, musimy się jakoś dostać z Cro do Czarnogóry :D
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 13.09.2012 23:20

Z rozkładu Libertas wynika, że jeżdżą do Budvy.
http://www.libertasdubrovnik.com/voznired.pdf
Bartek_TG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek_TG » 21.09.2012 09:51

ewe_lina89 napisał(a):Witam,

Mam nadzieje, że nie dostanie mi się za duzych batów za pisanie akurat w tym wątku. Chciałam się zapytać, czy jest tu ktoś, kto był w Czarnogórze pociągiem i orientuje sie czy ceny pociągów z Polski do Baru bardzo się zmieniły na przestrzeni tych kilku lat (nigdzie nie mogę znaleźć aktualnych cen). Chodzi mi głównie o wersję 'kombinowane' od granicy do granicy za które m.in. w 2004 roku trzeba było zapłacić ok 200zł ;)

Witam! w zeszłym roku jechałem pociągiem do Czarnogóry. Z tym, że ja jechałem pociągiem z Bohumina (Czechy) do Baru. Bilet w 2 strony ok 420zł zależy po ile euro stoi. To jest bilet promocyjny im was więcej jedzie tym taniej. Ceny biletów z Budapesztu do Belgradu i Belgradu do Baru możesz poszukać na necie, jak coś to mogę ci podesłać linka na maila gdzie tego szukać. W razie czego pisz na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

KarKoz napisał(a):
VValdek napisał(a):Osobom szukającym spokojnego i odludnego (jak na czarnogórskie standardy) miejsca, polecam kwaterę w miejscowości Utjeha, kilkanaście kilometrów na północ od Ulcinj.
Widok z balkonu:
Obrazek
Bezpośrednio przed domem jest plaża skalista, najczęściej puściutka. 100 metrów na prawo jest mała plaża kamienista, z łagodnym zejściem do morza.
Za apartament składający się z dużego pokoju z aneksem kuchennym i balkonem, sypialni i łazienki, w drugiej połowie sierpnia zapłaciliśmy 34 euro/dzień. W sypialni jest duże łóżko małżeńskie, w pokoju dziennym rozkładana sofa, na której również mogą się przespać 2 osoby.
Więcej szczegółów i namiary na właściciela na tych stronach:
http://www.montenegro-traveler.com/pl/A ... mani-LUKIC
http://www.adriatic-home.com.pl/Czarnog ... 4%86-24978

Byłem tam (tzn. w Utjeha )w zeszłym roku, faktycznie cisza i spokój tym bardziej, że byłem we wrześniu. Korzystałem z Grupera: oferta z zeszłego roku być może w tym roku oferta się powtórzy

Również byłem w tej miejscowości. Mogę podać namiar na właścicieli fajnego domku do wynajęcie. Niestety mam tylko uch skaypa ale może wystarczy. Ja właśnie ten domek trafiłem w ciemno. Jak coś to pisać na maila bo nie często tu zaglądam adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
brygidka10
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brygidka10 » 09.01.2013 20:26

Witam wszystkich
KarKoz skorzystałam z Twojej propozycji dotyczącej oferty kwater w Utjeha - DZIĘKI WIELKIE :D Jestem po wstępnych "rozmowach" z właścicielami, ale mam mały dylemat - jaka jest "plaża" w pobliżu pensjonatu?? Ze zdjęć wynika, że są to dość spore skały. Czy jest tam możliwość leżakowania i łagodnego zejścia do wody?? Proszę rozwiej moje wątpliwości... :roll:
kabar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kabar » 03.02.2013 19:01

Witam serdecznie . Pozwolę sobie dopisać cosik do waszego forum , ( może stanie się też i moim ). Przeczytałem , że zarówno VValdek jak i KarKoz byliście w kwaterach , które biorę właśnie pod uwagę myśląc o tegorocznych wakacjach . VValdek napisałeś , że u Lukicia płaciłeś 34 E , mi odpisał 50 E w sierpień 2013 dla czteroosobowej rodziny . Ciekaw jestem tylko czy ma jakieś apartamenty z dwoma sypialniami aby dzieciaki nie musiały spać tam gdzie jest kuchnia . Jeżeli ktoś może to potwierdzić to przoszę o pomoc , gdyż właściciel nie za bardzo może zrozumieć o co mi chodzi . Co do Villa Perla ( to do Brygidki ) to na http://www.eurocamps.net/pl/forum/276/czarnogora , można znaleźć kilka opinii .
Zauważyłem ,że apartamenty typu jedna sypialnia + pokój z aneksem kuchennym to jest w Czarnogórze standart i aby mieć dwie sypialni to trzeba by pojechać po raz któryś do Chorwacji . Może ktoś ma jakieś fajne namiary na taką kwaterę , nie koniecznie zaraz w standarcie LUX , bo to zaraz kosztuje powyżej 80 E . Myślę tu o miejscach typu Dobra Voda lub Utjeha .
VValdek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) VValdek » 03.02.2013 19:39

Kabar, nie wiem, czy Lukic ma apartament z dwiema sypialniami.
A jeśli chodzi o cenę, to kwestia czasu i negocjacji. W Twoim wypadku - Ty szukasz kwatery, kilka miesięcy przed wynajęciem. W naszym przypadku - właściciel sam nam zaproponował swój apartament, na parkingu, gdzieś w okolicy Baru, około godz. 18-19, czyli w jego wypadku - ostatnia szansa. Do tego chwila negocjacji i cena końcowa 34E.
agazielinska
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agazielinska » 03.02.2013 23:25

Hej:)
Mogę potwierdzić info o średniawych warunkach na campingach - w tym roku byłam z chłopakiem w Czarnogórze, jechaliśmy stopem ze Splitu i m.in. trafiliśmy na sympatycznych Słoweńców, którzy podróżowali "mobilhołmem" i opowiadali nam, że jeśli chodzi o pola namiotowe to sytuacja jest mocno przeciętna. Widzieliśmy też jedno pole pomiędzy Herceg Novi, a Perastem (Boka Kotorska) i wyglądało jak kawałek trawnika miejskiego, centralnie koło drogi w dodatku jakieś 200 metrów kwadratowych, a trawa wydeptana - nie polecam.

Odnośnie cen - nie jest jakoś okropnie tanio. Jeśli chodzi o sklepy - ceny raczej niższe niż w chorwacji,aczkolwiek porównywalne, zwłaszcza w prywatnych, małych sklepikach (sieciówki zdecydowanie tansze). Noclegi bez problemu do załatwienia na miejscu - za pokój z łazienką (kuchnia wspólna) zapłaciliśmy 20 euro za dobę (na dwie osoby), aczkolwiek trzeba zaznaczyć, że byliśmy w drugiej połowie września :) Wypaśny apartament z łazienką, kuchnią i tarasikiem dorwaliśmy za 35.
Obiad w knajpie około 20 euro dla jednej osobie, raczej skromniej niż na bogato. Z racji oszczędzania raczej jedliśmy parówki z ryżem. Ale żarcie mają dobreee <3 Serki polecam okrutnie:)

Podejrzewam, ze w większych miastach typu Kotor ceny za pokój mogą być wyższe.

ups, chyba odpowiedzialam nie na ten post co trzeba :) ale zostawiam, moze sie komus przyda
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Czarnogóra - Црна Гора

Noclegi w Czarnogórze - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone