WRC napisał(a):pelkin1971 napisał(a):adikos napisał(a):pelkin1971 napisał(a):adikos napisał(a):Wlasnie mam trase z Sarajewa przez Niksic ,Podgorica do Ulcij a druga z Sarajewa do Foca przez Zabljak , Mojkovac, Podgorica do Ulcinj jak jechac aby byly jak najlepsze widoki
Adikas jak pojedziesz przez Foca, Zabljak, Mojkovac do Podgoricy to zaliczysz 3 kaniony (Pivy, Tary i Moraća) - widoki naprawdę przepiękne.
Pelkin orientujesz sie ile czasu faktycznego zajmuje dojazd z Polski do Ulcinj(przez Sarajevo) ta trasa , mi wg via mischelin podaje niespelna 18 godz ale czy jest to na tyle wiarygodne pzdr
Podróż rozłóż na dwa dni z noclegiem w Sarajewie. Ja nocowałem na polu namiotowym w Sarajewie przy lotniku.
Mam pytanko o to pole namiotowe. Czy mozna bliżej jego lokalizację albo stronkę www. ?
kanarowski napisał(a):W zeszłym roku pod koniec czerwca byłem w Czarnogórze. 2 osoby. Tzn. 7 noclegów Chorwacji i 3 w Czarnogórze. Z Baski Voda wyjechaliśmy z rana, po drodze na szybkiego zwiedziliśmy Dubrovnik i dalej do Czarnogóry. Miałem namiar od kumpla na kwaterę w Budvie, ale była zajęta. Więc pojechałem dalej. Myślałem, że będą stali z tabliczkami jak w Chorwacji, ale już zmęczony po całodniowej jeździe i zwiedzaniu Dubrovnika, pojechałem dalej na południe. Okazało się, że przejeżdżam przez Św. Stefan. Nie chciało już mi się nic, więc patrze, a tu dwie starsze kobiety sobie rozmawiają przy drodze, na zatoczce. Podjechałem i się spytałem o nocleg po angielsku, ona skumała o co chodzi i zaraz wsiadła mi do samochodu, nawet z tą drugą się nie pożegnała hehe. Ona tylko po serbsku nawijała hehe. Ale jakoś się dogadaliśmy, trochę po rosyjsku było. Zapłaciliśmy 25 Euro za noc z widokiem na morze i cały Św. Stefan, blisko morza. I to było kompletnie w ciemno :). Zawsze się coś znajdzie hehe. :)
MarcoPolo78 napisał(a):kanarowski napisał(a):W zeszłym roku pod koniec czerwca byłem w Czarnogórze. 2 osoby. Tzn. 7 noclegów Chorwacji i 3 w Czarnogórze. Z Baski Voda wyjechaliśmy z rana, po drodze na szybkiego zwiedziliśmy Dubrovnik i dalej do Czarnogóry. Miałem namiar od kumpla na kwaterę w Budvie, ale była zajęta. Więc pojechałem dalej. Myślałem, że będą stali z tabliczkami jak w Chorwacji, ale już zmęczony po całodniowej jeździe i zwiedzaniu Dubrovnika, pojechałem dalej na południe. Okazało się, że przejeżdżam przez Św. Stefan. Nie chciało już mi się nic, więc patrze, a tu dwie starsze kobiety sobie rozmawiają przy drodze, na zatoczce. Podjechałem i się spytałem o nocleg po angielsku, ona skumała o co chodzi i zaraz wsiadła mi do samochodu, nawet z tą drugą się nie pożegnała hehe. Ona tylko po serbsku nawijała hehe. Ale jakoś się dogadaliśmy, trochę po rosyjsku było. Zapłaciliśmy 25 Euro za noc z widokiem na morze i cały Św. Stefan, blisko morza. I to było kompletnie w ciemno . Zawsze się coś znajdzie hehe.
Masz jakieś namiary na to miejsce?
kanarowski napisał(a):MarcoPolo78 napisał(a):kanarowski napisał(a):W zeszłym roku pod koniec czerwca byłem w Czarnogórze. 2 osoby. Tzn. 7 noclegów Chorwacji i 3 w Czarnogórze. Z Baski Voda wyjechaliśmy z rana, po drodze na szybkiego zwiedziliśmy Dubrovnik i dalej do Czarnogóry. Miałem namiar od kumpla na kwaterę w Budvie, ale była zajęta. Więc pojechałem dalej. Myślałem, że będą stali z tabliczkami jak w Chorwacji, ale już zmęczony po całodniowej jeździe i zwiedzaniu Dubrovnika, pojechałem dalej na południe. Okazało się, że przejeżdżam przez Św. Stefan. Nie chciało już mi się nic, więc patrze, a tu dwie starsze kobiety sobie rozmawiają przy drodze, na zatoczce. Podjechałem i się spytałem o nocleg po angielsku, ona skumała o co chodzi i zaraz wsiadła mi do samochodu, nawet z tą drugą się nie pożegnała hehe. Ona tylko po serbsku nawijała hehe. Ale jakoś się dogadaliśmy, trochę po rosyjsku było. Zapłaciliśmy 25 Euro za noc z widokiem na morze i cały Św. Stefan, blisko morza. I to było kompletnie w ciemno . Zawsze się coś znajdzie hehe.
Namiarów to nie mam. Ale mogę daj maila, to ci wyślę mapkę z satelity googla z zaznaczonym domem i drogą dojazdu. Ja mieszkałem na najwyższym piętrze. Były tam tylko dwa pokoje. jeden pusty i jeden ja zajmowałem, do tego dwie łazienki i kuchnia w korytarzu. Telewizor z satką, nawet jeden kanał po polsku był i internet wi-fi za darmo. Pamiętam, że miała na imię Dragica, ale nazwiska za bardzo nie pamięta, coś Lolevac, Lelevac, coś w takim stylu.
WRC napisał(a):kanarowski napisał(a):MarcoPolo78 napisał(a):kanarowski napisał(a):W zeszłym roku pod koniec czerwca byłem w Czarnogórze. 2 osoby. Tzn. 7 noclegów Chorwacji i 3 w Czarnogórze. Z Baski Voda wyjechaliśmy z rana, po drodze na szybkiego zwiedziliśmy Dubrovnik i dalej do Czarnogóry. Miałem namiar od kumpla na kwaterę w Budvie, ale była zajęta. Więc pojechałem dalej. Myślałem, że będą stali z tabliczkami jak w Chorwacji, ale już zmęczony po całodniowej jeździe i zwiedzaniu Dubrovnika, pojechałem dalej na południe. Okazało się, że przejeżdżam przez Św. Stefan. Nie chciało już mi się nic, więc patrze, a tu dwie starsze kobiety sobie rozmawiają przy drodze, na zatoczce. Podjechałem i się spytałem o nocleg po angielsku, ona skumała o co chodzi i zaraz wsiadła mi do samochodu, nawet z tą drugą się nie pożegnała hehe. Ona tylko po serbsku nawijała hehe. Ale jakoś się dogadaliśmy, trochę po rosyjsku było. Zapłaciliśmy 25 Euro za noc z widokiem na morze i cały Św. Stefan, blisko morza. I to było kompletnie w ciemno . Zawsze się coś znajdzie hehe.
Namiarów to nie mam. Ale mogę daj maila, to ci wyślę mapkę z satelity googla z zaznaczonym domem i drogą dojazdu. Ja mieszkałem na najwyższym piętrze. Były tam tylko dwa pokoje. jeden pusty i jeden ja zajmowałem, do tego dwie łazienki i kuchnia w korytarzu. Telewizor z satką, nawet jeden kanał po polsku był i internet wi-fi za darmo. Pamiętam, że miała na imię Dragica, ale nazwiska za bardzo nie pamięta, coś Lolevac, Lelevac, coś w takim stylu.
Jak można prosić o namiar tej kwaterki to poproszę na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
z góry dzięki
kanarowski napisał(a):WRC napisał(a):kanarowski napisał(a):MarcoPolo78 napisał(a):kanarowski napisał(a):W zeszłym roku pod koniec czerwca byłem w Czarnogórze. 2 osoby. Tzn. 7 noclegów Chorwacji i 3 w Czarnogórze. Z Baski Voda wyjechaliśmy z rana, po drodze na szybkiego zwiedziliśmy Dubrovnik i dalej do Czarnogóry. Miałem namiar od kumpla na kwaterę w Budvie, ale była zajęta. Więc pojechałem dalej. Myślałem, że będą stali z tabliczkami jak w Chorwacji, ale już zmęczony po całodniowej jeździe i zwiedzaniu Dubrovnika, pojechałem dalej na południe. Okazało się, że przejeżdżam przez Św. Stefan. Nie chciało już mi się nic, więc patrze, a tu dwie starsze kobiety sobie rozmawiają przy drodze, na zatoczce. Podjechałem i się spytałem o nocleg po angielsku, ona skumała o co chodzi i zaraz wsiadła mi do samochodu, nawet z tą drugą się nie pożegnała hehe. Ona tylko po serbsku nawijała hehe. Ale jakoś się dogadaliśmy, trochę po rosyjsku było. Zapłaciliśmy 25 Euro za noc z widokiem na morze i cały Św. Stefan, blisko morza. I to było kompletnie w ciemno . Zawsze się coś znajdzie hehe.
Jak można prosić o namiar tej kwaterki to poproszę na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
z góry dzięki
Wysłalem na maila razem ze zdjęciami z widokiem z tarasu
Maciejka napisał(a):Ja także ślicznie proszę o namiar na tę kwaterkę
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
dziękuję i pozdrawiam
Powrót do Czarnogóra - Црна Гора