Qkiz napisał(a):darek1 napisał(a):Coś drogo wynajmowałeś. Tym bardziej, że nie w pierwszej linii zabudowy. Dwie osoby i 56 euro, 600 m do plaży, 5 osób i 120 euro albo 2 osoby 46 euro ????
Ja więcej jak 15 euro od osoby to nie płaciłem w apartamentach *** i to bliziutko wody, a 6 razy byłem w Chorwacji.
Dziwne dla mnie, bardzo dziwne. Na przełomie czerwca i lipca w Sevidzie dla 8 osób płaciłem po 8,5 euro od osoby w nowym domu ***. 30 euro za 2 osoby płaciłem we wrześniu apartament *** 4 osobowym w Duce pod Omisiem
Wszędzie miałem blisko wody nie więcej niż 50 m.
W Orebicu płaciłem 55 euro od 4 osób w pierwszej linii zabudowy, apartament ***.
Zawsze byłem na przełomie czerwca i lipca 2 tygodnie.
mam poczucie, że wg Twojej opinii jestem trollem cromaniakowym co snuje w zakamarkach małego pokoju podłe plany wprowadzania zamieszania na forum
co to znaczy drogo? porównywanie rzuconymi przez Ciebie suchymi cząstkami informacji nie jest w żaden sposób miarodajne.
rózne rejony - w jednym mieście są różne dzielnice co determinuje różne ceny a co dopiero miejscowości
różne terminy - zakładam że wiesz że jest różnica między przełomem czer/lip a środkiem lipca
różne pojęcie "standardu app" - widziałem app 3* za 16€ od osoby o/Makarskiej, dziękuję
finalnie, nie neguję teroii że można wyhaczyć perełki taniej - pewnie że tak, troche doświadczenia + fart i jest, jeżeli tak bylo w Twoim przypadku tylko pogratulować, niemniej oczekując minimum przyzwoitości wolę poskąpić te kilka ojro więcej, traci się w kosztach całego wyjazdu
...i zgadzam się z jednym, drogo zapłaciłem na Istrii, tu akurat standard nie szedł w parze z ceną ale presja czasu i znajomych uniemożliwiła dalsze poszukiwania
5 razy w Chorwacji, zawsze w szczycie sezonu (pierwsza połowa sierpnia), zawsze w ciemno. Nigdy nie płaciłem więcej niż 12 Euro za osobę, a do plaży było zawsze baaardzo blisko (Omiś, Tucepi, Podgora). Tylko raz, w 2008 płaciłem 20 Euro za osobę, głównie dlatego, że dojechałem lekko chory i miałem duże "wsparcie" finansowe w postaci dobrze uposażonych współpodróżników, którzy dopłacili do mojej kwatery. Byłem wtedy w Caklje w nowiutkim, extra apartamencie z widokiem na morze, klimą i internetem, a do plaży było 100 m. Stawki Qkiza wysokie.