Mikromir napisał(a):debowymg napisał(a):Czy jest ktoś zorientowany i wie jaka jest średnia cena apartamentu tylko dla dwóch osób, nie dalej niż 100 metrów do plaży w rejonie Sibenika (do 50km w obie strony). Z tarasem eksponowanym na morze i w miarę dobrym standardem (ale fajerwerków być nie musi). Przeszukałem masę stron i forum również i te ceny się mocno wahają. Czy 70 euro to jest przesada (apartament w 3 lini od morza, 35m2, taras z widokiem na morze)?
Uważam, że taka cena dla 2 osób to przesada. W zeszłym roku znajomi płacili (po negocjacjach) 40 euro za studio 2+1 (dziecko 3-letnie) 30m2, 100m od plaży (ale w pierwszej linii) w Sv. Filip i Jakov. W tych cenach kształtowały się mniej więcej skromne studia 2 i 2+1 ze wszystkimi kosztami. My mieliśmy ładne 2+2 (+ łóżeczko dla trzylatki) 52m2 z tarasem i widokiem na morze, w tym samym domu za 55euro + 5 klima. Nie piszesz o terminie, ale nawet jeśli to sezon, to i tak cena wydaje mi się mocno zawyżona, zwłaszcza w trzeciej linii od morza, chyba, że to apartament z jacuzzi i złotymi kurkami
W ubiegłym roku robiłam rozeznanie w tych stronach i uważam, że spokojnie ładny ap. dla 2 osób w dobrym położeniu można znaleźć w tych okolicach w cenie do 50 euro.
debowymg napisał(a):
No tak zapomniałem o terminie:) a więc 1.07 do 9.07 czyli początek cen high season. Powiem tak, przejrzałem Całą stronę apartmani-hrvatska i dostałem sporo niestety odmownych maili. A ceny na tej stronie są często mocno wysokie;/ Wiem, że na miejscu na pewno by się coś znalazło, wszak nie każdy zamieszcza ogłoszenia w necie. Jednak ja szukam dla moich rodziców, którzy z językami raczej kiepsko sobie radzą, dlatego chcę coś ogarnąć przez net. Może szukam na złej stronie? przeglądałem też inne z forum, ale sytuacja podobna - co ciekawsze zajęte, a wolne głównie dość kiepskie pokoje.
debowymg napisał(a): Powiem tak, przejrzałem Całą stronę apartmani-hrvatska i dostałem sporo niestety odmownych maili. A ceny na tej stronie są często mocno wysokie;/
rafalos napisał(a):Nie chcę się czepiać ale link jest do jakiegoś portalu:)))) Ale może to tylko portal, który nie bierze haraczu? Nie znam się, więc nie wtrącam więcej. Jest tam faktycznie kilka fajnych apartamentów, które oglądałem, warto zajrzeć:)
lukasz22i napisał(a):Czy mi się wydaje czy ceny noclegów poszły w górę? Wyjątkowo drogo albo na drogie trafiam, chyba że ceny za apartament 2 + 1 o typowym standardzie w sezonie lipiec/sierpień na poziomie 80-100euro to normalne?!
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje