Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 27.05.2013 18:40

W Grebasticy znajdziesz spokojnie za 70euro dla 4 osób, a co dopiero 2. miejscowość nieduża, ale jesli ktoś lubi takie i może sobie podjechać np do Primosten, to warto. W Primosten dla dwójki myśle ze też znajdziesz, zwłaszcza jesli nie będziesz szukał z internetem, bo jest z tym kłopot. Jak chcesz to odezwij się na maila, coś Ci podeslę z tego co mam.
debowymg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) debowymg » 27.05.2013 19:26

Mikromir napisał(a):
debowymg napisał(a):Czy jest ktoś zorientowany i wie jaka jest średnia cena apartamentu tylko dla dwóch osób, nie dalej niż 100 metrów do plaży w rejonie Sibenika (do 50km w obie strony). Z tarasem eksponowanym na morze i w miarę dobrym standardem (ale fajerwerków być nie musi). Przeszukałem masę stron i forum również i te ceny się mocno wahają. Czy 70 euro to jest przesada (apartament w 3 lini od morza, 35m2, taras z widokiem na morze)?

Uważam, że taka cena dla 2 osób to przesada. W zeszłym roku znajomi płacili (po negocjacjach) 40 euro za studio 2+1 (dziecko 3-letnie) 30m2, 100m od plaży (ale w pierwszej linii) w Sv. Filip i Jakov. W tych cenach kształtowały się mniej więcej skromne studia 2 i 2+1 ze wszystkimi kosztami. My mieliśmy ładne 2+2 (+ łóżeczko dla trzylatki) 52m2 z tarasem i widokiem na morze, w tym samym domu za 55euro + 5 klima. Nie piszesz o terminie, ale nawet jeśli to sezon, to i tak cena wydaje mi się mocno zawyżona, zwłaszcza w trzeciej linii od morza, chyba, że to apartament z jacuzzi i złotymi kurkami :wink:
W ubiegłym roku robiłam rozeznanie w tych stronach i uważam, że spokojnie ładny ap. dla 2 osób w dobrym położeniu można znaleźć w tych okolicach w cenie do 50 euro.

No tak zapomniałem o terminie:) a więc 1.07 do 9.07 czyli początek cen high season. Powiem tak, przejrzałem Całą stronę apartmani-hrvatska i dostałem sporo niestety odmownych maili. A ceny na tej stronie są często mocno wysokie;/ Wiem, że na miejscu na pewno by się coś znalazło, wszak nie każdy zamieszcza ogłoszenia w necie. Jednak ja szukam dla moich rodziców, którzy z językami raczej kiepsko sobie radzą, dlatego chcę coś ogarnąć przez net. Może szukam na złej stronie? przeglądałem też inne z forum, ale sytuacja podobna - co ciekawsze zajęte, a wolne głównie dość kiepskie pokoje.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.05.2013 19:29

debowymg napisał(a):
No tak zapomniałem o terminie:) a więc 1.07 do 9.07 czyli początek cen high season. Powiem tak, przejrzałem Całą stronę apartmani-hrvatska i dostałem sporo niestety odmownych maili. A ceny na tej stronie są często mocno wysokie;/ Wiem, że na miejscu na pewno by się coś znalazło, wszak nie każdy zamieszcza ogłoszenia w necie. Jednak ja szukam dla moich rodziców, którzy z językami raczej kiepsko sobie radzą, dlatego chcę coś ogarnąć przez net. Może szukam na złej stronie? przeglądałem też inne z forum, ale sytuacja podobna - co ciekawsze zajęte, a wolne głównie dość kiepskie pokoje.

Szukaj przez google albo przez chorwacka wyszukiwarkę. Apartmani-hrvatska to tylko jedna z możliwości.
Jeśli masz miejscowość gdzie chcesz jechać, wpisz nazwę i dodaj privatni smještaj.
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 27.05.2013 19:43

Panowie i Panie, troszeczke poszukałem, ale tak naprawdę nie znalazłem - potrzebuje dwóch apartamentów lub jeden bardzo duży dla 2 rodzin z dwójką dzieci ( 2+2 , 2+2) najchętniej z basenem. Znalazłem opisy, że byliscie tam ale zero namiarów, a sam przyznam w tym terminie nie znalazłem ( 29 czerwca - 13 lipiec ) chyba, że źle szukam. Chodzi mi o Peljesac lub Korcule cena od rodziny do 80 Euro . Czy ktoś może podać mi namiary, będę wdzięczny za okazaną pomoc, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Oczywiście jak ktoś łaskawie miałby inny pomysł dla takiej gromadki prosze o przesłanie propozycji, gdzie byliście. Z poważaniem
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 27.05.2013 19:47

debowymg napisał(a): Powiem tak, przejrzałem Całą stronę apartmani-hrvatska i dostałem sporo niestety odmownych maili. A ceny na tej stronie są często mocno wysokie;/

Proponuję zrezygnować z portali i zacząć szukać po nazwach. Można spisac nazwy z portalu ale znaleźć w googlach prywatna stronę aparatmentu. Ja polecam inna metodę - streetview, na maps.google.pl . Chodzisz po ulicach i spisujesz nazwy apartamentów, które ci sie podobają jesli chodzi o wygląd czy lokalizację. POtem wpisujesz je do google i wchodzisz na ich chorwackie strony. Albo maja wersję angielską, albo korzystasz z tłumacza, dziś to wielkei ułatwienie:)
I tak jak pisze kolega powyżej - szukaj na stronach typowo chorwackich.
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 27.05.2013 19:52

korfu01 napisał(a): Chodzi mi o Peljesac lub Korcule

Peljasać czy korcula to chyba w innym miejscu musisz poszukać:)) Ja proponuję Orebić na Peljasaciu. Podeślę ci jeden link na maila.
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.05.2013 20:05

Przykład chorwackiej stronki z ogłoszeniami - tutaj znalazłam bezpośredni namiar na tegoroczny apartament, radośnie unikając płacenia prowizji pośrednikom:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
rafalos
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalos » 27.05.2013 20:16

Nie chcę się czepiać ale link jest do jakiegoś portalu:)))) Ale może to tylko portal, który nie bierze haraczu? Nie znam się, więc nie wtrącam więcej. Jest tam faktycznie kilka fajnych apartamentów, które oglądałem, warto zajrzeć:)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.05.2013 20:17

Polecam to : zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.05.2013 20:36

rafalos napisał(a):Nie chcę się czepiać ale link jest do jakiegoś portalu:)))) Ale może to tylko portal, który nie bierze haraczu? Nie znam się, więc nie wtrącam więcej. Jest tam faktycznie kilka fajnych apartamentów, które oglądałem, warto zajrzeć:)

Oczywiście - to ogłoszenia różne. Trochę takie allegro. Albo tablica ogłoszeń. Chyba powinno znaleźć się tu:
noclegi-w-chorwacji-apartamenty-i-pokoje-t17804.html
Ciągle się pojawiają tutaj nowe "oglasy", więc może ta stronka pomoże osobom, które jeszcze szukają apartmanów.

Apartament, który wybrałam na ten sezon pojawił się (z kontaktem bezpośrednim do właściciela) tylko tutaj - oprócz stron pośredników, którzy liczyli sobie spore prowizje.
korfu01
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) korfu01 » 27.05.2013 21:07

Jestem wdzięczny za podanie tych stron, ale zależy mi na adresas osób u których byliście i możecie polecić. Jak to mówią człowiek spokojniejszy, ale za okazana pomoc dziękuję.
lukasz22i
Cromaniak
Ceny noclegów w 2013?! Drożej?!

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 30.05.2013 12:51

Czy mi się wydaje czy ceny noclegów poszły w górę? Wyjątkowo drogo albo na drogie trafiam, chyba że ceny za apartament 2 + 1 o typowym standardzie w sezonie lipiec/sierpień na poziomie 80-100euro to normalne?!
JacaM
Croentuzjasta
Re: Ceny noclegów w 2013?! Drożej?!

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacaM » 30.05.2013 13:02

W sumie cena zależy od terminu standardu apartamentu oraz miejsca i odległości od morza. Napisz coś więcej o miejscu gdzie się wybierasz?? Dla porównania my w sierpniu 2013 rejon Rogoźnicy płacimy 58 E za 4 osobowy apartament na pięterku 100m od morza, z widokiem na Jadran.Pozdrawiam
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.05.2013 13:04

lukasz22i napisał(a):Czy mi się wydaje czy ceny noclegów poszły w górę? Wyjątkowo drogo albo na drogie trafiam, chyba że ceny za apartament 2 + 1 o typowym standardzie w sezonie lipiec/sierpień na poziomie 80-100euro to normalne?!

Wg mnie bardzo drogo, chyba, że super atrakcyjna miejscówka.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 30.05.2013 13:06

Nie wiem, ale puściłem jedną maupę do Starej Baśki na Krk z pytaniem o wrzesień.
Tak z ciekawości. :mrgreen:
Ap.dla 4 osób , standart:normal, z klimą......80 ojro! 8O
W drugiej połowie września! 8O

Apartman bez żadnego pośrednictwa.
No chyba, że tam taka cena to normalka.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś. - strona 50
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone