Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 16.05.2013 20:19

Ja w tym roku pierwszy raz jade na Chorwacje.Naszym celem jest Bibinje.Mamy zarezerwowany apartament za 35 euro.Fakt,że do plaży jest kawałek spacerkiem ale to akurat nas nie przeraża
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 16.05.2013 20:28

Jozzy22 napisał(a):Ja w tym roku pierwszy raz jade na Chorwacje.Naszym celem jest Bibinje.Mamy zarezerwowany apartament za 35 euro.Fakt,że do plaży jest kawałek spacerkiem ale to akurat nas nie przeraża

Skoro pierwszy raz, to masz prawo nie wiedzieć, że nie "na Chorwację" a "do Chorwacji" :)
Ale cena wystrzałowa - gratulacje! Spacery to zdrowie :) Zwłaszcza w pięknych okolicznościach przyrody, a chorwackie takie właśnie są :) Życzę wspaniałych wrażeń z tego pierwszego razu, pozdrawiam :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 16.05.2013 21:41

Jozzy22 napisał(a):Ja w tym roku pierwszy raz jade na Chorwacje.Naszym celem jest Bibinje.Mamy zarezerwowany apartament za 35 euro.Fakt,że do plaży jest kawałek spacerkiem ale to akurat nas nie przeraża

Czy to studio / apartament dwuosobowy w sezonie?

Szukałam w ubiegłym roku (na lipiec) ap. 2 i 2+1 w tych okolicach (na południe od Zadaru) i otrzymywałam trochę ofert w podobnych cenach, od 35 do 40 euro ok. 100 - 150m od plaży, poniżej jadranki.
Jednak już w większości miejscowości na Riwierze Makarskiej ta cena wydaje mi się nie do osiągnięcia online.
Na Riwierze Zadarskiej 2+2 (przyzwoite) za 50 euro zdarzało się stosunkowo często. Na Riwierze Makarskiej (oprócz jej końcówki) trzeba dać przynajmniej (!) 10 - 15 euro więcej. Tak wyszło mi z tegorocznych ofert z tych okolic.
Czy ktoś mnie pocieszy, że się mylę?
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 18.05.2013 15:36

zauroczona:przepraszam za tą niedyspozycje słowną :lol:
mikromir: jest to apartament 2+1 z pełnym wyposażeniem.Zasadniczo niczego nie brakuje co jest potrzebne do odpowiedniego odpoczynku w terminie początku sierpnia,a więc w sezonie
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.05.2013 17:14

Jozzy22 napisał(a):jest to apartament 2+1 z pełnym wyposażeniem.Zasadniczo niczego nie brakuje co jest potrzebne do odpowiedniego odpoczynku w terminie początku sierpnia,a więc w sezonie

Jeśli nie jest przy jadrańskiej magistrali, to cena fajna :)

W tych okolicach jest co zwiedzać. Miłego pobytu!
k.ka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) k.ka » 19.05.2013 09:04

Ja w zeszłym roku:
Igarne - 15-22 września płaciłam 20E za apartament 2+2, kuchnia, pokój przechodni z kanapą 2os i jadalnią, łazienka i sypialnia. Klima, taras z widokiem nad nami, wszystko ładne i nowe, do morza jakieś 100m w linii prostej.
Povljana (Pag) - 22-25 września, wszędzie ceny 35E za pokój 2 os. ( 8O ). W końcu znalezione coś z lat PRL'owskich za 25E (sypialnia 2+1, kuchnia, łazienka), jakieś 250m od plaży...
Nie wiem czy na północy zawsze jest drożej niż na południu?
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 19.05.2013 09:24

k.ka napisał(a):Nie wiem czy na północy zawsze jest drożej niż na południu?

Nie ma reguły (dużo zależy od warunków i położenia), ale na południe jest dalej, więc ciśnienie mniejsze...
Jozzy22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jozzy22 » 19.05.2013 16:04

Mikromir napisał(a):
Jozzy22 napisał(a):jest to apartament 2+1 z pełnym wyposażeniem.Zasadniczo niczego nie brakuje co jest potrzebne do odpowiedniego odpoczynku w terminie początku sierpnia,a więc w sezonie

Jeśli nie jest przy jadrańskiej magistrali, to cena fajna :)

W tych okolicach jest co zwiedzać. Miłego pobytu!

A co to ta jadrańska magistrala?
Dziękuje będzie napewno fajnie bo dla nas to zupełna nowość
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 19.05.2013 16:18

Jozzy22 napisał(a):A co to ta jadrańska magistrala?
Dziękuje będzie napewno fajnie bo dla nas to zupełna nowość

Dość głośna i bardzo ruchliwa droga północ-południe wzdłuż całego wybrzeża Chorwacji.
spaju
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) spaju » 22.05.2013 11:36

Witam wszystkich serdeczenie,
Mam pytanie czy w terminie od 8 lipca do 19 znajdę na wyspie Krk, miasto obojętnie jakie
noclegi dla 4 osób w cenie do 40euro za dobę? nie liczę na jakiś mega komfort( bez klimy), nocleg
ma służyć bardziej jako baza wypadowa.
zapomniałem dodać, jedziemy w ciemno;)

z góry dziękuje za odpowiedzi

pozdrawiam
debowymg
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) debowymg » 27.05.2013 11:59

Czy jest ktoś zorientowany i wie jaka jest średnia cena apartamentu tylko dla dwóch osób, nie dalej niż 100 metrów do plaży w rejonie Sibenika (do 50km w obie strony). Z tarasem eksponowanym na morze i w miarę dobrym standardem (ale fajerwerków być nie musi). Przeszukałem masę stron i forum również i te ceny się mocno wahają. Czy 70 euro to jest przesada (apartament w 3 lini od morza, 35m2, taras z widokiem na morze)?
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 27.05.2013 12:13

debowymg napisał(a):Czy jest ktoś zorientowany i wie jaka jest średnia cena apartamentu tylko dla dwóch osób, nie dalej niż 100 metrów do plaży w rejonie Sibenika (do 50km w obie strony). Z tarasem eksponowanym na morze i w miarę dobrym standardem (ale fajerwerków być nie musi). Przeszukałem masę stron i forum również i te ceny się mocno wahają. Czy 70 euro to jest przesada (apartament w 3 lini od morza, 35m2, taras z widokiem na morze)?

W Primosten 50m od morza płaciliśmy 100 euro za apartament 4 osobowy z 2 oddzielnymi sypialniami, czyli po 25 euro za osobę. Rodzice z wujkiem i dziadkami .. mieszkali jakies 400m od morza i wychodziło im 15 euro za osobę.
Marek358
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek358 » 27.05.2013 12:33

debowymg napisał(a):Czy jest ktoś zorientowany i wie jaka jest średnia cena apartamentu tylko dla dwóch osób, nie dalej niż 100 metrów do plaży w rejonie Sibenika (do 50km w obie strony). Z tarasem eksponowanym na morze i w miarę dobrym standardem (ale fajerwerków być nie musi). Przeszukałem masę stron i forum również i te ceny się mocno wahają. Czy 70 euro to jest przesada (apartament w 3 lini od morza, 35m2, taras z widokiem na morze)?

Ten taras może ostro zawężać możliwości.
Gdyby to było ze 2-3 miesiące temu to w rejonie Sibenika nie powinno być problemów ze znalezieniem bardzo przyzwoitego lokum na 2 osoby wprost nad morzem do 50e maks. Ale teraz to trudno mi powiedzieć...
Idziol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Idziol » 27.05.2013 12:36

Do Primosten jechaliśmy w ciemno i znaleźliśmy lokum spełniające Twoje kryteria tzn pierwsza linia brzegowa, duży taras z widokiem na morze cena 25 euro za osobę
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 27.05.2013 13:03

Uważam, że taka cena dla 2 osób to przesada. W zeszłym roku znajomi płacili (po negocjacjach) 40 euro za studio 2+1 (dziecko 3-letnie) 30m2, 100m od plaży (ale w pierwszej linii) w Sv. Filip i Jakov. W tych cenach kształtowały się mniej więcej skromne studia 2 i 2+1 ze wszystkimi kosztami. My mieliśmy ładne 2+2 (+ łóżeczko dla trzylatki) 52m2 z tarasem i widokiem na morze, w tym samym domu za 55euro + 5 klima. Nie piszesz o terminie, ale nawet jeśli to sezon, to i tak cena wydaje mi się mocno zawyżona, zwłaszcza w trzeciej linii od morza, chyba, że to apartament z jacuzzi i złotymi kurkami :wink:
W ubiegłym roku robiłam rozeznanie w tych stronach i uważam, że spokojnie ładny ap. dla 2 osób w dobrym położeniu można znaleźć w tych okolicach w cenie do 50 euro.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś. - strona 49
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone