napisał(a) bazyl3 » 17.05.2012 12:12
A ja się tak właśnie zastanawiam nad cenami apartamentów.
Otóż mam już powiedzmy że "zaprzyjaźnionych" Chorwatów do których od kilku lat jeżdżę we wrześniu, miejscówka bardzo cicha i przyjemna, okolice Trogiru.
Apartament typu studio - jednokondygnacyjny budyneczek dla dwóch osób posiadający jeden pokój z aneksem kuchennym w którym stoi duże wygodne dwuosobowe łóżko i do tego łazienka. Oczywiście lodówka, klimatyzator. Budynek praktycznie w samym morzu tzw pierwsza linia brzegowa.
Zazwyczaj jak jechałem do Chorwacji to umawiałem się z gospodarzami telefonicznie z 2 tygodnie wcześniej że przyjeżdżam i miałem kwaterę zaklepaną.
I tak jak byłem u nich w 2009 to zapłaciłem bardzo przyzwoita cenę za apartament 25 euro za dobę w 2011 wyskoczyli mi już z 38 euro ale po chwili targów udało się zbić na 30 euro.
W tym roku już na początku maja przysłali mi maila że rezerwacje na ten sezon im się kończą i trzeba się decydować, cena na ten rok wynosi 45 euro
oprócz tego w ciągu tygodnia chcą 100 euro zadatku.
Przypominam że mówimy o niewielkim apartamencie na 2 osoby i o miesiącu wrześniu.
I teraz sam już nie wiem w pierwszej chwili cena mnie trochę ścięła no ale jak zacząłem przeglądać jakieś pierwsze z brzegu strony z ogłoszeniami to już nie jestem do końca pewny. Co myślicie drogo, tanio, przyzwoicie ?
Ostatnio edytowano 17.05.2012 15:42 przez
bazyl3, łącznie edytowano 1 raz