Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 23.12.2010 09:15

josefoe napisał(a):
pawelh napisał(a):Na polach namiotowych to liczą od osoby,za miejsce,samochód,prąd,klimatyczne i co się da.

Nie tak do końca...Na dużych kempingach płacisz za parcelę - w tej cenie pobyt dwóch osób, postój samochodu, rozbicie namiotu, korzystanie z energii elektrycznej, WC. Dla przykładu: za wynajęcie namiotu dla czterech osób z wyposażoną kuchnią zapłaciłem 1127 zł za 16 dni za wszystko./czerwiec 2010/
Cena faktycznie dobra,ale np.na Istrii takie opłaty utrzymują się w czerwcu do rozpoczęcia wakacji przez Włochów by wzrosnąć prawie o 100 procent.Jeśli to nie problem napisz coś więcej plus foto.Pozdrawiam.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 23.12.2010 09:27

kroatia159 napisał(a):Witam
Wybieram się w przyszłym roku (po raz pierwszy) do Chorwacji. Chciałbym w ciemno (ja, żona i 7letnie dziecko-chyba już na tyle duże, że nie ma co się martwić). Mój wybór to Igrane, Makarska, Omiś, Baśka Voda. Chciałbym aby raczej było cicho i spokojnie. Czy możecie coś podpowiedzieć i doradzić (może także jakieś namiary na fajny apartament). Będę wdzięczny za wszelką pomoc!!!! :lol:
Jeśli idzie o spokój to tylko z wymienionych miejscowości Igrane,Makarska to typowo imprezowa miejscowość raczej dla młodzieży,spory ruch w pozostałych.W samym centrum Igrane to takie mini mini port z miasteczkiem i nad wodą bywa tłocznie.Ja zrodziną chodziłem ok 800m.w stronę Makarskiej tam spotkasz spokojne miejsca i plaże do wyboru tj żwirek lub skałki i kawałek cienia.Z portu wypływają statki na jednodniowe wycieczki-warto(jedzenie i picie w cenie)Kwaterę wynajołem bez problemu.Pozdrawiam
tuareg
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tuareg » 23.12.2010 09:37

kroatia159 napisał(a):Witam
Wybieram się w przyszłym roku (po raz pierwszy) do Chorwacji. Chciałbym w ciemno (ja, żona i 7letnie dziecko-chyba już na tyle duże, że nie ma co się martwić). Mój wybór to Igrane, Makarska, Omiś, Baśka Voda. Chciałbym aby raczej było cicho i spokojnie. Czy możecie coś podpowiedzieć i doradzić (może także jakieś namiary na fajny apartament). Będę wdzięczny za wszelką pomoc!!!! :lol:

polecam Draśnice - cicho i spokojnie,
gewaina
Odkrywca
apartamenty, hotele, pokoje

Nieprzeczytany postnapisał(a) gewaina » 30.12.2010 13:35

Za nasz pobyt rodzinny - od 26 czerwca do 9 lipca 2010 w miejscowości Polijca koło Trogiru zapłaciliśmy 3 tys. 400 zł plus jedzenie i atrakcje wszelkie (lody, pamiątki, zwiedzanie Trogiru i Splitu,zoo w Splicie) - razem zamknęliśmy się w kwocie 4,500 zł. Nie wliczam podróży czyli benzyny dla naszeo Sceniczka :lol: i posiedzeń na kawach, herbatkach i frykasach słodkich po drodze, wraz z pobytem w Budapeszcie (tam też nocleg, ale fri, bo u brata!). Pewnie razem byłoby ok. 5.300 zł.
Jednak mamy zasade, że nie liczymy co do złotówki i nie tworzymy jakiegoś budżetu nie do przekroczenia, żeby się o kurczowo trzymać :P Wazne było dla nas, zeby miejsce było spokojne i raczej odludne niż z tłumami, to mamy na co dzień w mieście, a wakacje mają człowieka wyciszyć.
Apartament polecam - to domek dla 4 osób, z zadaszonym tarasem, klimą, miejscem na auto, kuchenka, łazienka i do morza 300 metrów.
W Polijca jest pizzeria, restauracja, plaża żwirkowa, długo płytko, dosyć dużo Czachów i Niemców, Polaków niewielu, ale może byliśmy za wcześnie?
Miło wspominam tam pobyt i polecam to miejsce dla rodzin z małymi/mniejszymi dziećmi :D
pozdrawiam, Marta
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 03.01.2011 15:35

nie mam pojecia jak wy sie miescicie w tych cenach. bylismy pierwszy raz w zeszlym roku na CIOVO i z wszystkim wydalismy 2500 EURO(4 osoby , 2 tygodnie). a jeszcze do tego zajechalismy do polski (jestesmy z BRD) i tu zrobilismy troche zakopow.

nie wiem czy specjalnie zanizacie czy ki diabel

w tym roku chcemy cos zanalesc na makarskiej riewierze i juz obawiam sie tych cen, ale mimo wszystko znowu CRO
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 03.01.2011 20:32

andrzej.k napisał(a):nie mam pojecia jak wy sie miescicie w tych cenach. bylismy pierwszy raz w zeszlym roku na CIOVO i z wszystkim wydalismy 2500 EURO(4 osoby , 2 tygodnie). a jeszcze do tego zajechalismy do polski (jestesmy z BRD) i tu zrobilismy troche zakopow.

nie wiem czy specjalnie zanizacie czy ki diabel

w tym roku chcemy cos zanalesc na makarskiej riewierze i juz obawiam sie tych cen, ale mimo wszystko znowu CRO
Cena apartamentu to średnio 50 euro(dwa tygodnie 700)reszta to kwestia indywidualna,jedni są oszczędni a inni nieco mniej.Ty wydałeś z tego co zstało z 2500 po 100 euro dziennie a oni po 100zł i też mogli mieć udane wakacje.Pozdrawiam
weSoLuTka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) weSoLuTka » 17.01.2011 10:01

Cześć. Ostatni raz na Chorwacji bylismy w 2008 roku, wtedy za apartamenty placilismy ok. 10 -12 euro. Proszę o informacje jakich cen się spodziewac za pokoje 2 osobowe i 2+2.
2salamandra22
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) 2salamandra22 » 31.01.2011 10:46

Na wielu stronach apartamanetów są już cenniki na 2011 rok. Trzeba liczyć średnio ok 20 eur od osoby (teraz w Szklarskiej Porębie biorą 100 zl/os/noc). Ja zarezerwowalam 4 ap dla w sumie 15 osob (w tym 2 dzieci w wieku 1,5 roku)w Slatine na Ciovo za 170 EUR/noc
Oczwiście cena inna w zależności od odległości od morza, miejscowości i tego czy apartament ma klimatyzację (wiszacą a nie stojący "traktor").
Szukając wysłałam korzystając z namiarów banku kwater z forum (strony właścicieli kwater, a także wpisując w google apartmanixxxxxx - nazwa wybranej miejscowości) ponad 60 emaili. Troszkę trzeba się napracować.
Powodzenia
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 31.01.2011 20:59

witajcie

a jak to sie ma np do cen majowych chce z mezem wyjechac w połowie maja własnie ...do breli. poza sezonem bedzie taniej?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.01.2011 21:09

Teska napisał(a):witajcie

a jak to sie ma np do cen majowych chce z mezem wyjechac w połowie maja własnie ...do breli. poza sezonem bedzie taniej?

Witaj, będzie taniej niż w sezonie o jakieś 5 euro.

PS Pisząc posty używamy polskich literek (jedną widzę :wink: ) i dużych liter w nazwach geograficznych :idea:
tygrysek0038
Croentuzjasta
brela

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrysek0038 » 01.02.2011 17:19

2011 -Riviera Makarska, Brela, apartament z aneksem kuchennym, łazienką, zakrytym tarasem, miejscem parkingowym, klima.
pobyt 31.08-08.09 , odelgłość do morza 50 m, wczesniejsza rezerwacja (tak, koniec stycznia).
alles 45 EUR/dzień/

A w zeszłym Roku Trogir, ale ten fragment leżący na Ciovo, też apartament z łazienką, miejscem parkingowym (choć bylismy autobusem), klimą, standard ciut gorszy, ale za to pyszny paski sir i prsut od gospodyni, a na wejście zimne napoje (alkoholowe i bezalkoholowe) i ciasto domowe.
Na koniec odwieżli nas pod sam dworzec, a wczesniej pozwolili przeczekać do popołudnia w mniejszym apartamencie za friko ; doba kończyła się o 10tej, a wyjazd był o 19stej), odległośc od morza- spora, jesli szukać fajnej plaży- jakieś 1,5 km, do miniplaży skrótem 10 minut na nogach. Wczesniejsza rezerwacja- tak początek marca 2010.
35 EUR/ dzień, spędziliśmy tam dwa bite tygodnie.
Trzeba jednak oddać sprawiedliwość, że apartament był połozony wysoko (super widoki na stare miasto) i trzeba było mieć niezłą kondycję lub auto.
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 01.02.2011 21:57

Janusz Bajcer napisał(a):
Teska napisał(a):witajcie

Witaj, będzie taniej niż w sezonie o jakieś 5 euro.

PS Pisząc posty używamy polskich literek (jedną widzę :wink: ) i dużych liter w nazwach geograficznych :idea:

Poprawię się :oops:
Loreii
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Loreii » 01.02.2011 22:14

Jedziemy do Breli ( zręszta po raz pierwszy tam), apartamnet 50m od morza,8 osób , 3 sypialnie, jadalnia z aneksem, 2 łazienki, taras widokowy - 110 euro/doba.
aaa... jedziemy 18-30.07.2011
predatortata
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) predatortata » 22.02.2011 19:38

Ciovo-Slatine 1.07-16.07 apartament,kuchnia, 55 euro za 2+2.
mandyk
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mandyk » 22.02.2011 21:20

Loreii napisał(a):Jedziemy do Breli ( zręszta po raz pierwszy tam), apartamnet 50m od morza,8 osób , 3 sypialnie, jadalnia z aneksem, 2 łazienki, taras widokowy - 110 euro/doba.
aaa... jedziemy 18-30.07.2011

a możecie dać namiary na kwaterę, my ze znajomymi szukamy, tez 8 osób z tym że przełom sierpnia września
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś. - strona 30
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone