Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 06.02.2024 15:58

piekara114 napisał(a):Chatka pustelnika nie spełni moich oczekiwań dot. knajpek,lodziarni, promenady :mg:

Ta z Fuerty mi do tego opisu nijak nie pasuje :oczko_usmiech: .
Krisv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisv » 06.02.2024 16:03

A jak przy promenadzie trafi się kościół czy jakaś kapliczka z dzwonami? :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.02.2024 16:08

Krisv napisał(a):A jak przy promenadzie trafi się kościół czy jakaś kapliczka z dzwonami? :lol:
Ale nocleg ma właśnie nie być przy promenadzie, tylko ta promenada ma być w miejscowości :)

Ja Beatę bardzo dobrze rozumiem, bo robimy podobnie. Ludzi i wakacyjny klimat mam wtedy, kiedy chcę - wieczorami. Potem wracam na kwaterę i lubię mieć święty spokój :) Płacę za to niemałe pieniądze, co roku większe, więc szukam czegoś, co spełnia moje sprecyzowane wymagania 8)

Na szczęście po czterdziestce człowiek wie (a przynajmniej powinien ;)), czego chce i co lubi. A ja się nie godzę na żadne kompromisy, jeśli chodzi o wakacje 8)
Krisv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisv » 06.02.2024 21:43

Nadal wychodzi mi chatka pustelnika tylko z promenadą do pobliskiego miasteczka z lodziarnią, bo tylko wtedy masz zagwarantowany brak hałaśliwych sąsiadów :P

Jak ktoś jedzie w nowe miejsce, to nigdy do końca nie wie, co zastanie na miejscu. Dawno temu zarezerwowałem cały (mały) domek w pobliżu włoskiego Amalfi. Właściciele (starsze małżeństwo) wynajmowali cały swój dom na wakacje poprzez agencję turystyczną, a sami wyjeżdżali na ten czas do córki do Neapolu.

Po przyjeździe na miejsce wydawało się, że ta miejscówka to marzenie - widok z balkonu i sypialni to była bajka - w linii prostej do szczytu klifu było 100m (a potem widok aż na Sycylię przy dobrej pogodzie), ale zejście do plaży to było 300m w dół po kamiennych schodach. Schodziło się fajnie, gorzej było wrócić po całym dniu plażowania :? Innym sposobem dostania się na tą plażę była jedynie taksówka wodna z Amalfi. Jakoś przeżyłem te schody, ale pamiętam je do dzisiaj.

Drugim zaskoczeniem były głośne klaksony od 7:00 rano, które robiły nam pobudkę przez pierwsze 2-3 dni. W kolejnych dniach, już nikogo nie budziły. Nie żeby ich potem nie było - po prostu przestaliśmy je rejestrować jako dźwięk budzika.

A powód tych klaksonów był bardzo prosty - nasz dom był położony w ciasnym zakręcie wąskiej górskiej drogi (o 180%), na którym autobusy musiały wyjechać na przeciwległy pas i w ten sposób ostrzegały nadjeżdżających z przeciwka, bo nasza działka była ogrodzona wysokim kamiennym murem i nie było tam widoczności, co się dzieje za zakrętem. Ot, taka ciekawostka, której nie widać nawet na mapach.

Podsumowując: każdy z nas ma własne oczekiwania/preferencje na wakacje, a potem dostępne oferty i ich cena w naszym terminie brutalnie je weryfikuje :P

P.S. Dla mnie akurat bliskość sklepu ze świeżym pieczywem i konoby z dobrym jedzeniem zawsze była dodatkowym atutem wybieranej miejscówki, ale nigdy nie było to "must have".
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.02.2024 21:55

Krisv napisał(a):Podsumowując: każdy z nas ma własne oczekiwania/preferencje na wakacje, a potem dostępne oferty i ich cena w naszym terminie brutalnie je weryfikuje :P

Oczywiście, że tak :D Często jest jakiś element zaskoczenia, nawet zazwyczaj ;) Zdarzają się "wtopy" (jak to w życiu), ale też kilka razy okazało się, że kwatera była w rzeczywistości lepsza niż wyglądała na zdjęciach.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.02.2024 22:44

marze_na napisał(a):Ta z Fuerty mi do tego opisu nijak nie pasuje :oczko_usmiech: .

:lol: To fakt. Na urlop (ten główny leniwy) mam konkretne oczekiwania, na te pozasezonowe nastawione na dużo jeżdżenia jestem mniej wybredna, co do miejscówki, zwłaszcza jak muszę wybierać tydzień przed wylotem, a wybór jest między A, B, C i ceną 200, 400, 600 :lol:

maslinka napisał(a):
Krisv napisał(a):A jak przy promenadzie trafi się kościół czy jakaś kapliczka z dzwonami? :lol:
Ale nocleg ma właśnie nie być przy promenadzie, tylko ta promenada ma być w miejscowości :)
Dokładnie tak :cmok:

maslinka napisał(a):Ja Beatę bardzo dobrze rozumiem, bo robimy podobnie.
:mg:

maslinka napisał(a):Na szczęście po czterdziestce człowiek wie (a przynajmniej powinien ;)), czego chce i co lubi. A ja się nie godzę na żadne kompromisy, jeśli chodzi o wakacje 8)
:lol: :lol: Na lekkie kompromisy mogę iść...
Krisv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krisv » 06.02.2024 22:58

piekara114 napisał(a):
maslinka napisał(a):Na szczęście po czterdziestce człowiek wie (a przynajmniej powinien ;)), czego chce i co lubi. A ja się nie godzę na żadne kompromisy, jeśli chodzi o wakacje 8)
:lol: :lol: Na lekkie kompromisy mogę iść...

Chciałbym móc podpisać się pod waszymi "kompromisami", ale mój PESEL ma już trochę inne oczekiwania :lol:
pablos77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablos77 » 16.03.2024 07:55

Cześć

Ostatni raz w Chorwacji byliśmy 7 lat temu szukam noclegu dla rodziny 2 + 3. Szukamy noclegi w rejonie miejscowości w których byliśmy tj. Brela, Podaca , Podgora. Z tego co widzę ceny teraz w przedziale 70-100 i więcej. Macie coś sprawdzonego w dobrej cenie. Proszę o info na PW.
Wojtek Bielsko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek Bielsko » 13.05.2024 21:39

Witam Wszystkich . Poszukujemy apartamentu dla 2osob dorosłych i 1dziecka 13lat . Może ktoś ma jakieś miejsca na Chorwacji . Zależy nam na miejscu blisko plaży . Z góry dziękuje !!!
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 13.05.2024 21:51

Wojtek Bielsko napisał(a):Witam Wszystkich . Poszukujemy apartamentu dla 2osob dorosłych i 1dziecka 13lat . Może ktoś ma jakieś miejsca na Chorwacji . Zależy nam na miejscu blisko plaży . Z góry dziękuje !!!

Mam, ale pod Chorwacją. Połowa listopada, oki?
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Noclegi w Chorwacji - ceny od 2008 roku do dziś. - strona 80
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies