Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

noclegi w Austrii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agataz
Turysta
noclegi w Austrii

Nieprzeczytany postnapisał(a) agataz » 08.01.2006 17:08

Witam,
poszukuję namiarów na noclegi tranzytowe w Austrii, w okolicach Grazu. Najlepiej przy autostradzie.
W zeszłym roku jechaliśmy do Trogiru. Spaliśmy w samochodzie. W tym roku jednak chcemy gdzieś się porządnie wyspać i umyć. Pozdrawiam :lol:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.01.2006 17:35

agataz napisał(a):Witam,
poszukuję namiarów na noclegi tranzytowe w Austrii, w okolicach Grazu. Najlepiej przy autostradzie.
W zeszłym roku jechaliśmy do Trogiru. Spaliśmy w samochodzie. W tym roku jednak chcemy gdzieś się porządnie wyspać i umyć. Pozdrawiam :lol:

my kimalismy w aucie na parkingu ASF0NAG w okolicy wiednia. darmowe lazienki i umywalki, oswietlenie, monitoring. spalismy tam w 2004 i 2005. w 2005 rowniez po namowie przespal sie tam kolega klubowicz i bardzo sobie chwalil. jak czlowiek jazda zmeczony to wszedzie zasnie a jak sie ma koooooooombi i nawet 186cm to mozna sie na prosto wyciagnac w autku :))
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 08.01.2006 17:40

Korzystałem z tego Hotelu w ubiegłym roku jadąc do Zadaru. Jest blisko autostrady ok 5 km tylko noca trudno trafić. Można zamawiać telefonicznie czasami jest recepcjonista który mówi po polsku. Ja za 4 osobowy pokój zapłaciłem 60 euro rano oczywiście śniadanko. generalnie to typowy tranzyt i właściwie 80% klientów w hotelu to polacy. Obok jest stacja benzynowa i super miła obsługa mozna spokojnie tankować. Ja z rodzina korzystałem z niego w obydwie strony

Neu: OEKOTEL Kalsdorf bei Graz

Abfahrt: Kalsdorf (A9) (exit 194)
Feldkirchen (A2) (exit 183)
Adresse:
Forsterstraße 70 A-8401 Kalsdorf
Reservierung: Tel.: +43 3135/57600 Fax: +43 3135/56222
Online Formular
agataz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agataz » 08.01.2006 17:43

dziękuję za odpowiedź. My spaliśmy w aucie też kombi, ale w cztery osoby! Spaliśmy w Słoweni, przed granicą z Cro, też na parkingu, ale nie było to zbyt wygodne. W tym roku prawdopodobnie pojedziemy w piątkę i dlatego chcielibyśmy się gdzieś porządnie wyspać.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 08.01.2006 18:02

agataz napisał(a):dziękuję za odpowiedź. My spaliśmy w aucie też kombi, ale w cztery osoby! Spaliśmy w Słoweni, przed granicą z Cro, też na parkingu, ale nie było to zbyt wygodne. W tym roku prawdopodobnie pojedziemy w piątkę i dlatego chcielibyśmy się gdzieś porządnie wyspać.

no my tylko w 2-ke

nie za bardzo mamy znajomych, ktorzy podzielaja nasza pasje 8)

zreszta nastepne autko musi bc z klimka i tylko non stop autostrady wiec w 15 godzin do Torunia powinno styknac

15 godzin i okolo 1300km to jednym ciagiem da sie zrobic

najgorzej przez Polske 500km a dalej to juz z gorki
agataz
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agataz » 08.01.2006 18:08

wlodek napisał(a):Korzystałem z tego Hotelu w ubiegłym roku jadąc do Zadaru. Jest blisko autostrady ok 5 km tylko noca trudno trafić. Można zamawiać telefonicznie czasami jest recepcjonista który mówi po polsku. Ja za 4 osobowy pokój zapłaciłem 60 euro rano oczywiście śniadanko. generalnie to typowy tranzyt i właściwie 80% klientów w hotelu to polacy. Obok jest stacja benzynowa i super miła obsługa mozna spokojnie tankować. Ja z rodzina korzystałem z niego w obydwie strony

Adresse:
Online Formular

DZIĘKI!!!
Właśnie o coś takiego mi chodziło.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.01.2006 20:10

wlodek napisał(a):Korzystałem z tego Hotelu w ubiegłym roku jadąc do Zadaru. Jest blisko autostrady ok 5 km tylko noca trudno trafić. Można zamawiać telefonicznie czasami jest recepcjonista który mówi po polsku. Ja za 4 osobowy pokój zapłaciłem 60 euro rano oczywiście śniadanko. generalnie to typowy tranzyt i właściwie 80% klientów w hotelu to polacy. Obok jest stacja benzynowa i super miła obsługa mozna spokojnie tankować. Ja z rodzina korzystałem z niego w obydwie strony

Adresse:
Online Formular

Podpisuję sie rękami i nogami. Recepcjonista jest bardzo uprzejmym Polakiem. Warunki OK. Sugeruję jednak wcześniejsze wstanie. Koło 8 rano trzeba było odstać blisko 40 min. aby skorzystać ze śniadania.
Przy okazji wieczorem zwiedziliśmy Starówkę. Jest cudowna + widok w nocy na Graz ze wzgórza.
Pozdrawiam

FUX
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.01.2006 20:31

Można noclegów przy autostradach szukać tu:
http://www.linksundrechts.com/docs/PL/pl.htm

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone