Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi trasa Belgrad - Budapeszt

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 22.06.2006 09:15

Wracam z CRO (Dubrovnik) przez Belgrad i Budapesz (przejście w Roszke, Szeged). Czy ktoś jechał tą trasą? Jak z noclegami, chciałbym zatrzymać się gdzieś w okolicach Belgradu, tak, aby na spokojnie pozwiedzać miasto i to samo dzień później w Budapeszcie.
Macie jakieś namiary, czy też po drodze są apartamenty, zajazdy czy jak to się u nich zwie, gdzie bez problemu będę mógł się zatrzymać?
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 22.06.2006 09:44

Zamierzam jechać do Dubrovnika tamtędy, ale nie przez Belgrad lecz z Novi Sad skierować się na miejscowość Ruma i dalej do Bośni. Novi Sad leży 90km na pn.-zach. od Belgradu w kierunku do Szeged.
Zamierzam nocować właśnie w Novi Sad - tam znalazłem wiele moteli po przystępnych cenach. Myslisz, że droga przez Belgrad jest lepsza? Z tego co widziałem autostrada jest tylko do Belgradu.
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 22.06.2006 19:21

HM, nie wiem, czy jest lepsza, ale tak sobie pomyślałem, że warto zwiedzić to piękne miejsce.
Co do Novi Sad, możesz podać jakieś namiary na fajne pensjonaty? Jak rozumiem, w stronę do Budapesztu granicę przekraczasz w Roszke przed Szegedem?
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 22.06.2006 20:59

Ja kiedyś nocowałem w Nowym Sadzie. Jeżeli interesują Cię szczegóły daj znać. A wogóle mam niemiłe wspomnienia z Serbii.

Pozdrawiam
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 22.06.2006 21:02

Możesz coś więcej napisać na temat tych wspomnień?
Ja tylko, dwukrotnie, przejeżdżałem przez Serbię w drodze do Grecji i pamiętam, że Belgrad był bardzo ładnym miastem...
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 22.06.2006 21:19

MCR napisał(a):(...)
Co do Novi Sad, możesz podać jakieś namiary na fajne pensjonaty? Jak rozumiem, w stronę do Budapesztu granicę przekraczasz w Roszke przed Szegedem?

Znalazłem te motele w ... internecie, ale niegdy tam nie byłem :-D.
Tak, granicę przekroczyć chcę koło Szeged.
MCR
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MCR » 22.06.2006 21:21

Możesz rzucić namiarami?:)
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 22.06.2006 21:25

MCR napisał(a):Możesz rzucić namiarami?:)

aha:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=motel+novi+sad&btnG=Szukaj+w+Google&lr=
http://www.jetset-ns.co.yu/
Do tego Jetset maila wysłałem, ale nie odpowiedzieli :-/
teka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) teka » 22.06.2006 21:30

Dwa lata temu jadąc do Bułgarii nocowałem w Nowym Sadzie w hotelu Nowy Sad (centrum miasta). To był jeden z lepszych hoteli w tym mieście. Na śniadanie dostaliśmy zimny omlet i plastikowe sztućce wielokrotnego użytku.
Co do wspomnień. Jadąc przez Serbię miałem wrażenie że jestem zwierzyną łowną. Policja stała dosłownie co kilka km od granicy węgierskiej na pierwszych 100km. Jechałem w nocy. Ciemno, pustka na drodze, droga szeroka (przejście w Szeged) i ograniczenie 80km/h. Jechałem 110-115. Nagle wyleciał mi przed maskę gość ze świecącą pałką. Prawie go rozjechałem. 25 euro. 40 minut stania. To nie było przyjemne. Potem korki na autostradzie bo były remontowane 2 pasy z 3.
Nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą, dlatego więcej tamtędy nie pojadę.
Pozdrawiam.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 24.06.2006 17:35

krzysiekrz napisał(a):Zamierzam jechać do Dubrovnika tamtędy, ale nie przez Belgrad lecz z Novi Sad skierować się na miejscowość Ruma i dalej do Bośni.

nie wiem jak wyglada ta droga ale jechalem kiedys z durmitoru na skroty do nowego sadu i mozna bylo wykorkowac
krzysiekrz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiekrz » 24.06.2006 17:40

A co tam było takiego złego? Korki, doły, radary? Gorzej niż w PL ?

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone