Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi 2023 - ceny?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MrOwA
Odkrywca
Noclegi 2023 - ceny?

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrOwA » 05.12.2022 14:32

Cześć

Powoli planuję wakacje 2023 i doznałem szoku. Apartament w którym mieszkaliśmy w 2022 zdrożał o 50E/noc. Też widzicie aż tak znaczne podniesienie cena na 2023? Chyba pora jednak wziąść pod uwagę biuro podróży i jakieś inne kierunki :(
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 05.12.2022 15:07

50 Euro podwyżki to wielkość względna, zależy od jakiej wartości a tego nie podałeś.
Z ciekawości sprawdziłem swoją miejscówkę z 2021 (booking) - była po 70 jest za 90. Wydaje się rozsądna podwyżka w stosunku do obecnej inflacji.
MrOwA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrOwA » 05.12.2022 15:56

mchrob napisał(a):50 Euro podwyżki to wielkość względna, zależy od jakiej wartości a tego nie podałeś.
Z ciekawości sprawdziłem swoją miejscówkę z 2021 (booking) - była po 70 jest za 90. Wydaje się rozsądna podwyżka w stosunku do obecnej inflacji.

No nie wiem bo to 59%. Moja z 85E na 135E, nie wiem czy to rozsądna podwyżka :(
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 05.12.2022 20:09

No to trochę poszaleli z ceną.
Ale ta moja miejscówka teraz po 90, ma już rezerwacje od 22.06 do 7.09 a jest dopiero początek grudnia. Więc pewnie ludzie uznają że jest tanio.

Z drugiej strony udało mi się na przyszły rok zarezerwować miejscówki po ok 70 na uznawanym za drogie Cresie i Losinj. Więc różnie z tymi cenami bywa.
robiz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robiz » 05.12.2022 22:11

A cena mojej miejscówki na Braču z cudownym widokiem i 10 metrów od morza zmieniła się tylko o 5 euro :D
MrOwA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrOwA » 06.12.2022 10:34

robiz napisał(a):A cena mojej miejscówki na Braču z cudownym widokiem i 10 metrów od morza zmieniła się tylko o 5 euro :D

A podzielisz się namiarem ? Też myślałem kiedyś o Brac :)
robiz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robiz » 06.12.2022 14:37

MrOwA napisał(a):
robiz napisał(a):A cena mojej miejscówki na Braču z cudownym widokiem i 10 metrów od morza zmieniła się tylko o 5 euro :D

A podzielisz się namiarem ? Też myślałem kiedyś o Brac :)

Przed chwilą wysłałam namiary na PW :papa:
james84
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) james84 » 06.12.2022 15:52

MrOwA napisał(a):
mchrob napisał(a):50 Euro podwyżki to wielkość względna, zależy od jakiej wartości a tego nie podałeś.

No nie wiem bo to 59%. Moja z 85E na 135E, nie wiem czy to rozsądna podwyżka :(

Wysłałem zapytanie o cenę na przyszły rok i jest 50 % wyższa niż w tym. A patrząc na booking to jak już jest coś przy plaży to ceny są z kosmosu. Rozumiem że inflacja itd. ale chyba lekka przeginka.
przepol
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) przepol » 06.12.2022 16:25

Hej.

Wyspa Brać - ten sam dom wzrost o 40% względem 2021

Rozglądam się za apartamentem na krk - tutaj różnie. Są miejsca gdzie wzrosty są symboliczne a są i o 30%.

Zobaczymy co będzie po pierwszym stycznia. Wtedy ustalana jest duża liczba grafików wakacyjnych i zacznie ubywać ofert.
coglin
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coglin » 07.12.2022 09:30

Ja też musiałem odpuścić "moje" apartamenty w Podace z powodu wzrostu cen.

Ale bez problemu można coś tańszego znaleźć. Tylko nie koniecznie w tej samej miejscowości :)
Margo87
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margo87 » 07.12.2022 09:40

Też uważam, że ceny poszły sporo do góry, Za pierwszą połowę czerwca dla 2+1 + malutki piesek ceny w mailach oscylowały w granicach 60-90 euro. W tym roku za ten sam okres ale za Ap. z basenem na wyspie Pag płaciliśmy 50e za dobę.
Na szczęście udało się znaleźć apartament na przyszły rok za super cenę na Riwierze Makarskiej. Trzeba po prostu dobrze szukać :)
robiz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) robiz » 07.12.2022 14:07

Margo87 napisał(a):Też uważam, że ceny poszły sporo do góry, Za pierwszą połowę czerwca dla 2+1 + malutki piesek ceny w mailach oscylowały w granicach 60-90 euro. W tym roku za ten sam okres ale za Ap. z basenem na wyspie Pag płaciliśmy 50e za dobę.
Na szczęście udało się znaleźć apartament na przyszły rok za super cenę na Riwierze Makarskiej. Trzeba po prostu dobrze szukać :)

Ja bym jeszcze dodała ,że trzeba nie tylko dobrze szukać ale też szybko szukać, bo dobre oferty znikają jak ciepłe bułeczki :roll:
Margo87
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Margo87 » 07.12.2022 14:21

robiz napisał(a):
Margo87 napisał(a):Też uważam, że ceny poszły sporo do góry, Za pierwszą połowę czerwca dla 2+1 + malutki piesek ceny w mailach oscylowały w granicach 60-90 euro. W tym roku za ten sam okres ale za Ap. z basenem na wyspie Pag płaciliśmy 50e za dobę.

Ja bym jeszcze dodała ,że trzeba nie tylko dobrze szukać ale też szybko szukać, bo dobre oferty znikają jak ciepłe bułeczki :roll:

Dokładnie, dlatego też nie wahałam się z rezerwacją - potem będzie tylko gorzej :)
benito5
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) benito5 » 07.12.2022 20:16

coglin napisał(a):Ja też musiałem odpuścić "moje" apartamenty w Podace z powodu wzrostu cen.

A możesz zdradzić po ile były i teraz po ile są ?
Kontakt bezpośrednio z gospodarzem ?
Soprano99
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Soprano99 » 07.12.2022 21:42

To ja raczej nie narzekam. W tym roku tydzień w Mimicach, własna plaża, z rezerwacja na Airbnb, płaciłem 62€. Wzialem kontakt do gospodarza, napisałem 2 tygodnie temu jak już miałem info interlinia urlopu i szok, apartament w którym byliśmy już zarezerwowany w terminie 27.06-11.07. Gospodarz zaproponował inny apartament, 2 razy większy z większym balkonem i piękniejszym widokiem. Cena na Airbnb 85€, ale zaznaczył ze dla stałych klientów przy bezpośredniej rezerwacji cena inna. Spodziewałem się ze może jakieś 10€ taniej a on mi zaproponował po 55€, czyli taniej niż w tym roku. Wydaje się, ze nic nie pobije prywatnego kontaktu z gospodarzem. Oczywiście jak ktoś lubi jechać kilka razy w to samo miejsce
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies