Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Noclegi 2023 - ceny?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 16.01.2023 12:17

woojtekg napisał(a):Zastanawiam się, czy ceny były dzisiaj podniesione ze względu na rozsyłane kody czy to cena została w ciągu tygodnia podniesiona przez właściciela.

Raczej to pierwsze. W Polsce już istnieje prawo zakazujące tego typu praktyk w postaci podawania ceny w ostatnich 30 dniach ale nie wiem jak to się ma do zagranicznych portali sprzedających w Polsce.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.01.2023 13:12

woojtekg napisał(a):Dzisiaj dostałem kod na zwrot 10% za rezerwacje więc postanowiłem być sprytniejszy od systemu i najpierw odwołać a potem zarezerwować ponownie to samo miejsce. Nie przewidziałem jednak inflacji i aktualizacji ceny.
Ceny na b.ingu są ruchome (jak w biurach podróży czy liniach lotniczych), a więc im więcej odsłon, wejść, rezerwacji cena zwykle rośnie. Druga sprawa, po anulacji cena zwykle podskakuje i po kilku godzinach/dniach spada, więc takie Twoje triki nie działają tak jak Ty zakładałeś. Nie raz już o tym były na innych forach dyskusje.
A co do kodów, one nie przychodzą do wszystkich w tym samym czasie (wiec nie możesz zakładać, że poszła cena do góry, bo kody), zasady rozsyłania kodów są nieznane. Ja w ostatnich 30 dniach otrzymałam ich 6 czy 7 i to ze dwa razy tak, że jeden stracił ważność i na drugi dzień przyszedł kolejny. Kod zwykle ważny 2 dni, teraz dostałam kod ważny aż 14 dni. Pan M. w tym samym czasie nic nie otrzymał.

kaeres napisał(a):W Polsce już istnieje prawo zakazujące tego typu praktyk w postaci podawania ceny w ostatnich 30 dniach ale nie wiem jak to się ma do zagranicznych portali sprzedających w Polsce.
Jest to dyrektywa omnibus i obowiązuje w całej UE. W Polsce w wielu sklepach jeszcze jej nie wdrożyli....
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 16.01.2023 13:41

piekara114 napisał(a):Druga sprawa, po anulacji cena zwykle podskakuje i po kilku godzinach/dniach spada, więc takie Twoje triki nie działają tak jak Ty zakładałeś.

Mądrego dobrze poczytać. Nie wiedziałem o tym.

Na portalu B nie ma informacji o najniższej cenie w ostatnich miesiącach tak jak i na stronach BP. A szkoda.
Ciekawe kiedy to wprowadzą.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.01.2023 15:11

woojtekg napisał(a):Na portalu B nie ma informacji o najniższej cenie w ostatnich miesiącach tak jak i na stronach BP. A szkoda.
Na stronie, którego bp widziałeś ceny z ost. 30 dni? Bo obserwuję Turcję i nie widziałam. Możesz wrzucić screen, może ślepa jestem.
woojtekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) woojtekg » 16.01.2023 15:22

No właśnie pisałem, że nie ma.
Sprawdziłem z ciekawości bo raczej w tym roku nie skorzystamy.

Korzystaliśmy w listopadzie i ceny się bardzo często zmieniały.
Były też różne w zależności od miasta wylotu. Czasami tez opłacało się parę kilometrów więcej zrobić.
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 16.01.2023 15:37

Tyle rezerwuję na bookingu i nigdy mi nie przysłali kodu. A przydałaby się zniżka, bo ciągle waham się co do miejsca, a ceny rosną...

70 euro w Stanici na początku września 2+1 poniżej Jadranki to dobra cena?
MrOwA
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrOwA » 16.01.2023 15:49

Kasia i Krzyś napisał(a):Tyle rezerwuję na bookingu i nigdy mi nie przysłali kodu. A przydałaby się zniżka, bo ciągle waham się co do miejsca, a ceny rosną...

70 euro w Stanici na początku września 2+1 poniżej Jadranki to dobra cena?

Myślę że całkiem spoko i warto brać. JA płacę 110E na początku lipca jakieś 50m od plaży.
wasky77
Croentuzjasta
Re: Dyskusja - Aktualne wieści z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) wasky77 » 16.01.2023 15:56

kaeres napisał(a):
Bidon napisał(a):Smutna rzeczywistość. Już w zeszłym roku dwa tygodnie w Meksyku w hotelu na plaży wyszło mi w podobnej cenie co Chorwacja. W tym roku taniej już wyjdzie Dominikana.

Muszę sobie załatwić jakiś darmowy teleport bo bilet lotniczy na 3-4 osobową rodzinę wychodzi mi więcej niż całe wakacje 2 tyg w Chorwacji.

Ja planuje pierwszy raz w tym roku jechać i padło że autem, bo jeśli ceny będą +/- podobne to wychodzi prawie 1k mniej niż samolotem u mnie 2+2
A ceny noclegów tańsze niż nad polskim morzem dziś patrzyłem na lot do splitu dla za moją rodzinę 670€ wychodziło plus dojazd do Berlina plus parking i plus dojazd gdzieś w okolicę lotniska to wyjdzie z 1000€ to ja dziękuję wolę autem jechać
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.01.2023 16:15

Apartman w Metajanie, 4 os, klima (w cenie), aneks kuchenny, dwa pokoje, w ubiegłym roku kosztował 50 ojro.
W tym cena wynosi 60.

Oczywiście wszystko zależy od tego jakiego ktoś wymaga standardu.
Ja nie potrzebuję basenu, wystarczy mi to co powyżej, plus oczywiście pogled na more :oczko_usmiech:
Za wymaganiami idzie niestety cena.
Ważne jest też miejsce, do którego chcemy jechać.
Inny koszt poniesiemy w mniejszych miejscowościach, a inny w takiej np. Makarskiej (do której bym nie pojechał za darmo).

Szukajcie więc, a znajdziecie.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 16.01.2023 17:19

woojtekg napisał(a):
piekara114 napisał(a):Druga sprawa, po anulacji cena zwykle podskakuje i po kilku godzinach/dniach spada, więc takie Twoje triki nie działają tak jak Ty zakładałeś.

Mądrego dobrze poczytać. Nie wiedziałem o tym.

Na portalu B nie ma informacji o najniższej cenie w ostatnich miesiącach tak jak i na stronach BP. A szkoda.
Ciekawe kiedy to wprowadzą.

Dyrektywa Omnibus obowiązuje tylko wtedy jak oferowana jest ogólnodostępna promocja ze wskazaną poprzednią ceną. Jeśli realizujesz indywidualny kupon zmniejszający cenę nie ma obowiązku pokazywania najniższej ceny z 30 dni.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 17.01.2023 07:37

Długo to trwało, ale w końcu znalazłem satysfakcjonującą nas ofertę za 75E, 200 metrów od plaży, 2+2, wyspa Vir (zresztą dość mocno piętnowana na forum, ale co tam...)
Jedno mnie tylko zastanawia. Właściciel nie chce zaliczki, mam tylko wysłać podpisaną umowę i skan dowodu osobistego. Nie spotkałem się z taką praktyką, więc pytanie, czy wysyłanie skanu dowodu jest sensowne?
kaeres
Cromaniak
Re: Dyskusja - Aktualne wieści z Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 17.01.2023 13:04

wasky77 napisał(a):
kaeres napisał(a):
Bidon napisał(a):Smutna rzeczywistość. Już w zeszłym roku dwa tygodnie w Meksyku w hotelu na plaży wyszło mi w podobnej cenie co Chorwacja. W tym roku taniej już wyjdzie Dominikana.

Muszę sobie załatwić jakiś darmowy teleport bo bilet lotniczy na 3-4 osobową rodzinę wychodzi mi więcej niż całe wakacje 2 tyg w Chorwacji.

Ja planuje pierwszy raz w tym roku jechać i padło że autem, bo jeśli ceny będą +/- podobne to wychodzi prawie 1k mniej niż samolotem u mnie 2+2
A ceny noclegów tańsze niż nad polskim morzem dziś patrzyłem na lot do splitu dla za moją rodzinę 670€ wychodziło plus dojazd do Berlina plus parking i plus dojazd gdzieś w okolicę lotniska to wyjdzie z 1000€ to ja dziękuję wolę autem jechać

Ale Bidon nawija o samolocie do Meksyku :D
wasky77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wasky77 » 17.01.2023 15:16

Byłem ostatnio w biurze turystycznym to dla mnie 2+2 w sezonie zaczyna się od 11-12 k haha

Szukając nawet loty na własną rękę po Europie 2+2 wychodzi średnio 3-4k i w tym 4 plecaki i jeden rejestrowy do 26kg.

To żeby się gdzieś przemieszczać to komunikacja/albo wynajem auta.
Znowu duże koszty.

Patatrzylem Włochy północ Garda/Como to standard do Cro jest o 2/3 droższy niż w Cro.

Także na te chwile przy mojej opcji to auto i Cro najtansza opcja :)

Jak latasz często jak znajomi moi i zbierają punkty jakieś itd to spoko idzie kupić tanie loty ale to trzeba często latac.
rodzynpatryk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rodzynpatryk » 17.01.2023 22:30

rafalisko30 napisał(a):więc pytanie, czy wysyłanie skanu dowodu jest sensowne?

Szczerze? Ja nikomu nie wysłałbym skanu dowodu. Trochę śmierdzi mi to wałkiem. Nigdy nie wiesz jak ktoś wykorzysta Twoje dane. Przy składaniu wniosku o kredyt dowiedziałem się, że ktoś otworzył na mnie konto w "śmieciowym banku", a nigdy nie udostępniłem dowodu. Teraz jestem wyczulony na takie udostępnianie.

wasky77 napisał(a):Patatrzylem Włochy północ Garda/Como to standard do Cro jest o 2/3 droższy niż w Cro.

Ze względu na córkę (w styczniu 5 lat) chcieliśmy piaszczysta plaże i początkowo pomyśleliśmy o Czarnogórze (południe), ale odległość 1650 km nas odstraszyła. Następnie pomyśleliśmy o północnych Włoszech (Caorle, Chioggia), ale ceny o 1/2 wyższe niż mamy w Chorwacji. Kamyczki młoda też lubi i się z nich cieszy :D
wasky77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wasky77 » 17.01.2023 22:35

No Czarnogórą i Albania to kawałek jest, choć i do Grecji jeżdżą moi znajomi autem ale to oni w 2-3 rodziny to inaczej kosztowo z noclegiem.

No może i mógłbym po taniości Bułgarię ale to nie dla mnie, w Cro mam dobra bazę wypadową na Trogir, Split czy Szybenik.

Dlatego dalej uważam że narazie najtańsza opcja jest Cro :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Noclegi 2023 - ceny? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone