Habanero napisał(a):Ostatni tydzień czerwca jest za 75 € dla 4 osób, a wrzesień dla 7 osób 120 € .
Ale z tego co widzę klima jest extra płatna 8e/dzień
Ostatnimi laty brałem tylko APP z basenem i to co podajesz to jakaś mega okazja, szukać zaczynam na jesieni i z reguły APP z basenem są drogie, dużo droższe niż w innych krajach jak Grecja itp.
Pozostaje jeszcze temat samego basenu i infrastruktury w około niego bo może być małe oczko wodne albo duży basen 10 metrów .
Takie apartamenty po ostrym szukaniu, kombinowaniu miałem za 60-100 euro w latach poprzednich ale to nie była 1 linia brzegowa ani druga bo takie miejsca ceny miały x 2. Pozostaje też jeszcze standard czy tito czy ikea, opłaty dodatkowe i wiele zmiennych takich jak region, turystyczna atrakcyjność i popularność danej miejscowości.
W tym rok jest wyraźnie drożej niż w latach poprzednich, oczywiście są perełki cenowe ale jest ich zdecydowanie mniej. Wielu gospodarzy dla mnie "oczadziało" krzycząc sobie za zwykłe APP kosmiczne kwoty jak 150 euro i więcej - widać mają chętnych.
My sobie w 2023 odpuszczamy basen o co prosiły same dzieci bo on strasznie rozleniwia i nie chciało im się nad morze chodzić
Z drugiej strony popatrzcie na ceny u nas w kraju, jakiś znany nadmorski kurort blisko do morza i basen a nawet bez niego a np. jakiś lepszy standard. Te 150 euro z Cro to będzie dobra cena, popatrzcie na ceny w restauracjach... czasy tanich wakacji dawno minęły jeżeli chce się mieszkać w fajnych warunkach blisko wody. Kraj nie ma znaczenia no chyba że np. Macedonia gdzie w tamtym roku znajomi za fajny APP dla 2 osób z basenem płacili 40 euro.