Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg zaraz za zjazdem z autostrady

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 30.05.2010 13:49

w kierunku Splitu.Troche sie plany zmienily,nie jade na noc,tylko w dzien i chce przenocowac gdzies w rejonie zjazdu z autostrady,Dugopolje - Split,lub nawet w samym Splicie.Mozecie cos podpowiedziec ? Do tej pory kimalem w aucie przy autostradzie,ale w tym roku koniec...normalne wyrko musi byc !
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.05.2010 14:07

Miejsca nie wskażę ale mogę "podpowiedzieć". :wink:

Jedziesz z noclegiem ...więc dlaczego na raz aż do Splitu.
Podziel trasę np. 3/5. Będziesz bardziej wypoczęty a do celu zdążysz z pewnością.
pzdr.
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 30.05.2010 14:25

woka napisał(a):Miejsca nie wskażę ale mogę "podpowiedzieć". :wink:

Jedziesz z noclegiem ...więc dlaczego na raz aż do Splitu.
Podziel trasę np. 3/5. Będziesz bardziej wypoczęty a do celu zdążysz z pewnością.
pzdr.

Bo ze Splitu mam prom do Supetar...doba hotelowa od 12.00,chce byc na czas,bo mam malo urlopu w tym roku,tylko 7 dni i chce dojechac jak najdalej pod Split,zeby z rana czasu nie tracic...Jak widzisz nie jestem nowicjuszem w jezdzie do Chorwacji,wiec nie oceniaj z gory moich predyspozycji,czy bede wypoczety czy nie,nie pytalem o droge,jak dzielic,bo to wiem z autopsji,tylko pytam o nocleg kolo Splitu,bo nigdy tam nie szukalem...
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 30.05.2010 14:28

Haweł napisał(a):Jak widzisz nie jestem nowicjuszem w jezdzie do Chorwacji,wiec nie oceniaj z gory moich predyspozycji,czy bede wypoczety czy nie,nie pytalem o droge,jak dzielic,bo to wiem z autopsji,tylko pytam o nocleg kolo Splitu,bo nigdy tam nie szukalem...

Przepraszam że ośmieliłem się napisać. Jak mogłem. :!: Jeszcze raz przepraszam.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 30.05.2010 17:50

Nie nowicjusz a noclegu nie potrafi znaleźć :roll: :lol:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 31.05.2010 05:19

jasio napisał(a):Nie nowicjusz a noclegu nie potrafi znaleźć :roll: :lol:

K...A nastepny debilny post!!! LUDZIE jadac od Splitu w strone Omisia,znajde kwater od groma,internet tez bedzie pomocny,ale moze nie mam czasu,albo ochoty...ale nie o to mi chodzi...chce nocleg zaraz za zjazdem lub w Splicie i w tej materii nie mam doswiadczenia,bo do tej pory nie potrzebowalem...dlatego zapytalem na forum...od tego jest,ze moze ktos juz cwiczyl zagadnienie,o ktore zapytalem...ale to forum schodzi na psy przez takich bijacych piane ze wszystkiego...od dzisiaj jestem forumowym TROLEM,zbratam sie oczywiscie z DARKIEM1,ktoremu juz podaje reke...Dzieki wielkie,temat do zamkniecia...

Dodam jeszcze,ze temat czytalo ponad 250 osob i nikt nie umial pomoc,tylko dwie osoby musialy sie debilnie odezwac nic nie wrzucic nowego do tematu,pytania...zenada...
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 31.05.2010 21:32

Haweł napisał(a):

K...A nastepny debilny post!!! LUDZIE jadac od Splitu w strone Omisia,znajde kwater od groma,internet tez bedzie pomocny,ale moze nie mam czasu,albo ochoty...ale nie o to mi chodzi...chce nocleg zaraz za zjazdem lub w Splicie i w tej materii nie mam doswiadczenia,bo do tej pory nie potrzebowalem...dlatego zapytalem na forum...od tego jest,ze moze ktos juz cwiczyl zagadnienie,o ktore zapytalem...ale to forum schodzi na psy przez takich bijacych piane ze wszystkiego...od dzisiaj jestem forumowym TROLEM,zbratam sie oczywiscie z DARKIEM1,ktoremu juz podaje reke...Dzieki wielkie,temat do zamkniecia...

Dodam jeszcze,ze temat czytalo ponad 250 osob i nikt nie umial pomoc,tylko dwie osoby musialy sie debilnie odezwac nic nie wrzucic nowego do tematu,pytania...zenada...

Spróbuj, ja zawsze korzystam z tej pomocy Links und Recht der autobahn
a to link http://www.linksundrechts.com/pl/szukan ... -ploe.html
moze ci pomoze :D
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 01.06.2010 04:00

wlodek napisał(a):
Haweł napisał(a):

Spróbuj, ja zawsze korzystam z tej pomocy Links und Recht der autobahn
a to link http://www.linksundrechts.com/pl/szukan ... -ploe.html
moze ci pomoze :D

Wielkie dzieki,super stronka,nie znalem,napewno sie przyda,dzieki.
Owain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Owain » 07.06.2010 12:24

Mam nadzieję że nie dostane ochrzanu, zaprawdę 2 tygodnie szukałem w innych watkach, ale nie znalazłem. ten wydaje się najodpowiedniejszy więc - licząc na wyrozumiałość - zadaję pytania dwa:

Jakoś nie trafiłem jak kierować się na dubrownik po zjeździe z autostrady w Ravczy i minięciu Vrgoracza czy kierować się na Ploce drogą 513, czy tą obok co wypada za Ploce do drogi nr 8 czy przez Metkovic, która na mapach jest droga główną ale trzeba mocno w owym Metkovicu nadkładać by minąć rzekę.

pytanie drugie, czy w okolicach Metkovica, Opuzen vel w bośniackiej czesci odskakując kilka kilometrów od tranzytowej drogi łatwo znaleźć nocleg na jedną noc za małe pieniądze? rano chcę wiechać na Peljesac i mieć cały dzień na szukanie noclegu w ciemno i grymaszenie, więc chcę bylejak za jakies 30 euro przespać się na jakiejś kwaterze. Czy na terenie bośni te kilka km od neum w głąb kraju przenocuje taniej niż przy magistrali w chorwacji?

dziękuję z góry za wyrozumiałość i odpowiedź
Bob
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bob » 07.06.2010 13:14

Jeśli chodzi o przespanie się tylko jedną noc w sezonie może być ciężko, poniżej trzech nocy nawet poza sezonem nie chcą przyjmować. Poszukaj jakiegoś hoteliku w sieci, ale w 30 E wątpię.
Owain
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Owain » 07.06.2010 13:24

No cóż, martwisz mnie, skoro np. w okolicach Plitvic masa ludzi pisze tu że za Karlovacem pełno 'jednonocnych' kwater przy drodze, to dlaczego nie w interesującej mnie okolicy? Nie piszę tu o wybrzeżu czy innym atrakcyjnym miejscu ale raczej o kwaterach prywatnych tranzytowych przy drogach jakich pełno w Polsce, Rumunii, na Węgrzech...

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone