Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Wiedniu

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukoran
Globtroter
Nocleg w Wiedniu

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukoran » 01.06.2006 07:44

Noszę się z zamiarem pozwiedzania Wiednia. Proszę o namiary na tani nocleg dla trzech osób. Wystarczy mi nieduży pokój z dostępem do łazienki.
dobis1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dobis1964 » 01.06.2006 08:24

Może coś z sieci oekotel. Mają trzy hotele wokół Wiednia. Ja tam będę nocować wracając z Cro, więc moja wiedza o tych hotelach zaczerpnięta jest ze strony internetowej i opinii forumowiczów. Adres internetowy: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link. Ja nic tańszego w przyzwoitych warunkach i ze śniadaniem nie znalazłam.
Pozdrawiam
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 01.06.2006 08:43

lukoran napisał(a):Noszę się z zamiarem pozwiedzania Wiednia. Proszę o namiary na tani nocleg dla trzech osób. Wystarczy mi nieduży pokój z dostępem do łazienki.

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Do zwiedzania idealny od Autostrady (A23) 200m do metra (U3) 300m.
Cena za 1osobe 41 ojro ale druga i trzecia osoba to dodatkowo tylko po 9 ojro

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 01.06.2006 15:55

W drodze do Chorwacji warto wypocząć w Hotelu przed Wiedniem by wypoczętym zwiedzić to piękne miasto. Katedra św. Stefana(Szczepana), Prater, Graben, Parlament i inne. Tak się sklada, że mam darmowy nocleg w Wiedniu a dla zainteresowanych mogę podać (spisane z widokówki) namiary na hotel: Gasthof-Hotel "Zum Schwarzen Adler" Fam. Klapka A-2191 Gaweinstal, Hauptplatz 29 tel.: 02574/2234
E-Mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 01.06.2006 16:19

bonar napisał(a):W drodze do Chorwacji warto wypocząć w Hotelu przed Wiedniem by wypoczętym zwiedzić to piękne miasto. Katedra św. Stefana(Szczepana), Prater, Graben, Parlament i inne. Tak się sklada, że mam darmowy nocleg w Wiedniu a dla zainteresowanych mogę podać (spisane z widokówki) namiary na hotel: Gasthof-Hotel "Zum Schwarzen Adler" Fam. Klapka A-2191 Gaweinstal, Hauptplatz 29 tel.: 02574/2234

Widze, że mamy to samo szczęście, że mamy darmowy nocleg w Wiedniu :)
Do obowiązkowego zaliczenia w Wiedniu zapomniałeś dodać wzgórze Kahlenberg, z którego rozpościera się najwspanialsza panorama Wiednia. To właśnie z tego wzgórza Jan III Sobieski dowodził bitwą o Wiedeń. To taki "mały" polski akcent... :)
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 01.06.2006 16:47

moondek napisał(a):
bonar napisał(a):W drodze do Chorwacji warto wypocząć w Hotelu przed Wiedniem by wypoczętym zwiedzić to piękne miasto. Katedra św. Stefana(Szczepana), Prater, Graben, Parlament i inne. Tak się sklada, że mam darmowy nocleg w Wiedniu a dla zainteresowanych mogę podać (spisane z widokówki) namiary na hotel: Gasthof-Hotel "Zum Schwarzen Adler" Fam. Klapka A-2191 Gaweinstal, Hauptplatz 29 tel.: 02574/2234

Do obowiązkowego zaliczenia w Wiedniu zapomniałeś dodać wzgórze Kahlenberg, z którego rozpościera się najwspanialsza panorama Wiednia. To właśnie z tego wzgórza Jan III Sobieski dowodził bitwą o Wiedeń. To taki "mały" polski akcent... :)
Koniecznie zwiedzić Hofburg a oko można nacieszyć złotą kopułą na spalarni śmieci wybudowaną w samym centrum, by udowodnić, że taki zakład może być super ekologiczny!
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 02.06.2006 09:09

moondek napisał(a):

Jasiu Sobieski podobno tylko sie tam modlił przed bitwą , ale widok na Turka miał doskonały :lol:

Obrazek

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje