Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w trasie w samochodzie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Deeno
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Deeno » 08.08.2006 08:14

Z Poznania na Murter mamy ok 1300 km wiec wolalbym sobie to rozbic na 2 dni i jechac spokojnie podziwiajac widoki ;)
Sonti
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sonti » 08.08.2006 09:19

Witam.
25 sierpnia wyjeżdżam w okolice Trogiru i po raz pierwszy mam zamiar nocować po drodze (3 letnia córka ma inne zdanie co do jazdy non stop niż ja).

Po pierwsze ... prosze nie bić za moje pytanie :oops: .
Po drugie... czy ma ktoś pewny i konkretny namiar (czytaj telefon lub e-mail) na nocleg w okolicach Plitvice ?. Jeżeli tak to prosiłbym o jego podanie - o ile to możliwe.

Już wyjaśniam dlaczego piszę ten teks pomimo poruszania tego typu wątków już wielokrotnie. Otóż zawsze padają w takich miejscach adresy stron internetowych gdzie można znaleźć kilkadziesiąt adresów lub można skorzystać z usług agencji turystycznych. Jest to pomocne ale z praktycznego punktu widzenia mało przydatne. Perspektywa dzwonienia do kilkudziesięciu osób z zapytaniem o nocleg jest wielce kłopotliwa i kosztowna. Z drugiej strony zapewnienia że "spoko znajdziesz nocleg bez problemu" też mnie jakoś nie przekonują. Znając swoje "szczęście" pewnie trafię na sytuacji że właśnie dzisiaj i tylko dzisiaj nie ma miejsc, bo w ogóle oczywiście są. Tak więc jeżdżenie od chaty do chaty z wrzeszczącą 3 kobiet (żona lat zawsze 18, córka 14 i 3) nie jest mile widziana bo to przecież mają być wakacje.

To tyle przynudzania i może ktoś kto właśnie wrócił i ma taki namiar. Byłbym wdzięczny.

Sonti
rich72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rich72 » 08.08.2006 09:29

ja również byłbym wdzięczny za jakiś sprawdzony namiar w tym rejonie :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.08.2006 11:30

Pytasz czy straszysz ?
Nie wiem jak u ciebie, ale ja nie padam nagle tylko najpierw daje sie zauwazyc pewne objawy Nie zamierzam sie rozwalic po drodze.

Taaaa , też troche jeżdze i też widze czy bardziej czuje pewne objawy a potem sie okazuje że jade poboczem. Najgorsze w tym jest to , że można zrobić krzywde nie tylko sobie ale tez innym. Pozdrav
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 08.08.2006 11:42

Dwukrotnie spałem za Plitvicami w miejscowości Jezierce 18, w kierunku Splitu. Jest to dom zaraz przy drodze, fajna babka wynajmuje, a i warunki jak dla mnie ok ! Ale patrząc w około Plitvic, nie ma problemu z noclegiem. Płaciliśmy po 10 eurasów za głowę.
Dwukrotnie spałem tam z nie zła ekipą. Jest łazienka lodówka, jak masz dużo towaru to babka weźmie do siebie do lodówki, nema problema !!!

Pozdrawiam
liwan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwan » 14.08.2006 20:47

Witam po dłuższej przerwie :)

W Chorwacji dobrze , albo bardzo dobrze funkcjonuje pomoc turystom oczywiście że także we własnym przyszłym interesie. Zwykle poświęcają po odmowie nam, sporo życzliwości i energii aby obdzwonić albo obejść znajomych w poszukiwaniu dla nas wolnego miejsca. Pewnie tego można się spodziewać także koło Plitwic. Mnie osobiście recepcjonistka kampingu Korana( gdzie są także do wynajęcia malutkie domki drewniane)zaproponowała nocleg bardzo niedaleko, po czym za kilka minut przyjechała autem pani która poprowadziła mnie te 2 czy 4 kilometry(nie pamiętam) do bardzo porządnego domu. Zapłaciliśmy około 12Euro od osoby i wypoczęci rano ruszyliśmy dalej. 8)
t!omecki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) t!omecki » 14.08.2006 21:25

Nocowałem tu http://www.tz-slunj.hr/paulic/eindex.html w drodze do Trogiru ... bardzo mili właściciele , w sumie niedrogo i rano postawili śniadanie ...POLECAM
Szopisko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Szopisko » 15.08.2006 09:45

Sonti napisał(a):Witam.
25 sierpnia wyjeżdżam w okolice Trogiru i po raz pierwszy mam zamiar nocować po drodze (3 letnia córka ma inne zdanie co do jazdy non stop niż ja).

No to może zobaczymy się na trasie ;)

Jedziemy z żoną 25.08. na Cres (do Chorwacji po raz pierwszy ;) Spać będziemy w samochodzie (wypadnie pewnie w okolicach Wiednia) - jedziemy w dwójkę, więc nie powinno być problemu.
usycham_
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) usycham_ » 15.08.2006 10:21

W zeszlym roku granice polska z Czechami przekraczalismy ok. 18. Na granicy slowensko-chorwackiej bylismy ok 1:30. Po jej przekroczeniu, jakies 70 km dalej, zatrzymalismy sie na dosc duzym parkingu z calym niezbednym turystom zapleczem i tam spalismy w samochodzie.

Jutro (16.08) wyjezdzamy z P-nia ok. 4 nad ranem, zamierzamy jechac spokojnie, tak by byc w okolicach Zagrzebia ok. 22, na tym samym parkingu co w roku ubieglym. Wiec i tym razem spanko w aucie, tym razem jednak dluzej, bo prawie do ranca, po to by ok 6, po rannej toalecie ;-) wyruszyc dalej, i dotrzec do naszych gospodarzy juz ok 9-10 (ok. Rogoznicy).
daro
Odkrywca
Spanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro » 15.08.2006 16:04

Witojcie witojcie
dawno mnie nie było ale do tematu.
Zawsze jak jeździłem i jeżdże na Chorwcję spałem na parkingach przy autostradzie. Zawsze bliżej granicy ze Słowenią, ponieważ te zaraz za Wiedniem są nieszczególne :roll: a w szczególności WC(przykre ale prawdziwe).
Jeśli ktoś chce zawsze może po drodze wynająć sobie pokój w Motelu itp. Niekiedy nie chodzi o pieniądze ale o czas. Ja teraz też wyjeżdżam 18.08. i też będe spał gdzieś w Austrii na parkingu - jak zawsze - i nie chodzi o kase. Chociaż w maju wracałem z Włoch z Cesenatico - ponad 1200km i bez spania ale jazda podcza dnia jest inna niż w nocy.
Pozdro
Daro
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nocleg w trasie w samochodzie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone