Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

NOCLEG W SŁOWENII-Maribor???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca
NOCLEG W SŁOWENII-Maribor???

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 26.03.2006 16:30

Wyjazd na wakacje już za miesiąc-29.04 .Nie będziemy się spieszyć,chcemy przenocować, gdzieś po drodze może w okolicach Mariboru lub tuż za granicą słoweńsko-chorwacką.Proszę Was o jakieś podpowiedzi.Pozdrawiam i liczę naWaszą pomoc..
KrzyśN
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzyśN » 26.03.2006 21:41

Polecam Ci motel Pohlednik ok. 7 km za miastem Ptuj w kierunku granicy Słoweńsko-Chorwackiej.W zeszłym roku nocowalismy tam w tą i z powrotem w drodze na Pelejsacz. Warunki znośne, na 6 osób wynajelismy pokój 3 osobowy(na jedną noc ok.57 E) i było wszystko ok. ( wraz ze śniadaniem).
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 27.03.2006 08:22

Również polecam Podlehnik - spaliśmy tam w ubiegłym roku. Bez rewelacji ale przyjemnie.
link http://www.sloveniaholidays.com/MOTEL-PODLEHNIK/
Na forum polecany był również motel (jeśli dobrze pamiętam nazwę
Ob Rybniku drogowskaz jest po lewej stronie drogi dojeżdżając do Podlehnika - trzeba skręcić z głównej drogi w lewo.
Link który znalazłem
http://www.slovenia-tourism.si/?apartma=30270
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 27.03.2006 15:08

Dziękuję.
pawel_46
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_46 » 27.03.2006 18:35

Nocleg na Słowenii. Koło jaskini Postojnej szukaj zaraz za zjazdem z autostrady sporo tam kwater
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.03.2006 19:00

Jeśli decydujesz się na nocleg w Słowenii, warto też poświęcić trochę czasu i zwiedzić Maribor - byłam tam coprawda zimą i dobre kilka lat temu ale miasto kojarzy mi się bardzo dobrze ( ładnie, spokojnie).
Poza tym uważam, że warto zobczyć z głównej drogi do HR bo Słowenia jest pięknym krajem.
Osobiście byłam w zeszłym roku mile zaskoczona ( mieliśmy przymusową zmianę przejścia granicznego i .... dzięki temu jechaliśmy mało znanymi, pięknymi drogami :D )
Bartus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartus » 28.03.2006 19:30

Pawel_46!
Przejeżdżałem tamtędy w zeszłym roku.
Kwater rzeczywiście sporo, wiesz może jake tam są ceny?
Pozdr.
piotr.liwoch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr.liwoch » 05.04.2006 21:13

Jeśli chcesz przenocować na Słoweni to polecam piękny pensjonat w miejscowości PODLEHNIK. Jest to 3 km. przed granicą Słoweńsko-Chorwacką jadąc w kierunku Zagrzebia. W samym Podlehniku przy stacji paliw jest duży motel w którym również można przenocować. (ale wiadomo jak to się śpi przy stacji paliw). Ja polecam pensjonat, Gostiśće ,,Ob Ribniku" w tej samej miejscowości. Będąc 200m. przed wspomnianą stacją paliw, skręcasz w prawo - kierunek Gorca. A z tamtąd już tylko 400m. i znajdziesz się w pięknym pensjonacie nad brzegiem pięknego jeziora. Cena noclegu od osoby w sezonie to 20 EURO ze śniadankiem w pokoju 2 osobowym. Miły Słowen nie liczy za dzieci - ale nie wiem do ilu lat.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone