Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w okolicy Jezior Plitvic

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fijasek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) fijasek » 15.05.2005 20:02

Witam.
Wybieramy sie po raz pierwszy w tym roku na Chorwacje i planujemy nocleg w okolicach Plitvice (może być 20-30km od Plitvice)Interesuje mnie w miarę tani nocleg może być kemping bo będziemy mieli namioty. Prośił bym o namiary i orjentacyjne ceny.
Z góry dzięki za odpowiedzi
jacol8
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 15.05.2005 20:17

Konkretnego namiaru Ci nie podam , bo nie pamiętam , jednak mogę Cię zapewnić , że w promieniu 50 km od Jezior Plitvickich będzie masę zajazdów i motelików przy drodze Karlovac - Zadar. Ja płaciłem 2 lata temu 28 EURO (to akurat zapamiętałem :-) ) za pokój 3 osobowy ze śniadaniem.
Co do kempingów to nie wiem , bo nie rozglądałem się za nimi.

pozdrawiam , Jacek
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 15.05.2005 20:49

8 km przed wejściem do "jezior" jadąc od Karlovac
http://www.np-plitvice.com/page.aspx?PageID=116&lan=en
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 16.05.2005 12:09

Cała to okolica to jedna wielka noclegownia. Z każdym rokiem wiedzę , że rejon z kwaterami się rozszerza.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 16.05.2005 13:40

fijasek napisał(a):Witam.
Wybieramy sie po raz pierwszy w tym roku na Chorwacje i planujemy nocleg w okolicach Plitvice (może być 20-30km od Plitvice)Interesuje mnie w miarę tani nocleg może być kemping bo będziemy mieli namioty. Prośił bym o namiary i orjentacyjne ceny.
Z góry dzięki za odpowiedzi

Jadac od strony Karlowacia i Zagrzebia, zaraz za miejscowoscia RAKOVICA jest autocamp nazywa sie KORANA ( tu adres Autocamp Korana 47246 Plitvicka Jezera ), bedzie widoczny po lewej stronie z Zagrzebia. Do parku jest jakies moze 8 km stamtad. Nie bylam wiec cen nie znam i warunkow jak tam jest. Jedynie widzialam z daleka.
Jesli moge cos doradzic to stawialabym zatrzymanie sie w jakies kwaterze jesli to ma byc tylko na jedna noc, (warto maximum czasu wykorzystac na same jeziorka), jest tego sporo prawie pod samym parkiem ( wystarczy skrecic wlasnie w lewo vis a vis takiego sporego motelu chyba Grabovac , zjezdzasz kawalek w dol taka mala dolinka i sporo jest SOBE ) . Ceny naturalnie wyzsze bo tam ludzie zatrzymuja sie na dzien - ja z mezem wydalam 33 EURO po targach za pokoj ze sniadaniem rano. Byc moze cos mozna wyrwac i taniej ale nam sie nie udalo .....
Pozdrawiam Aneta
PS plitvice stawiam nawet wyzej w rankingu nie Dubrovnik ;)[/u]

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone