Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w ok. Lenti (węgry) i okolicach zadaru

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gordipi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gordipi » 30.05.2009 11:53

Po 700 kilometrach w Polsce człowiek naprawdę ma dość, przemyśl to co napisał Piotr. :D
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 01.06.2009 20:23

przemyślałem
nocleg po 1 dniu robię za Bratysławą - no tam chyba dojadę :)
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 02.06.2009 10:14

adamgcko napisał(a):Wyjazd z Giżycka do Orebicza 2+1 (3latka) zaplanowany mamy 02 lipca , pierwszy nocleg Cieszyn , 03.07 drugi nocleg okolice Zagrzebia lub Karlovac (hotel w trakcie rezerwacji), 04.07 rano przejazd do Orebicza.
Pozdrawiamy

Witam Ziomali!
Wydaje mi się, że to najrozsądniejsze rozwiązane - ćwiczone w przeszłości. Przejazd przez Polskę - kataśtrofa - jak mówi mój syn - należy się odpoczynek.
A co do wizyty w Plitvicach - nawet dla nas "obytych" z jeziorami - to atrakcja nie w kij dmuchał.
Pozdro z Kętrzyna
marwien
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwien » 05.06.2009 18:20

Wyjeżdzam do Chorwacji na przełomie lipiec-sierpień. Czy planując ewentualny nocleg w Lenti należałoby dokonać już jakiejś rezerwacji , czy nie ma potrzeby i spokojnie znajdzie się jakiś niedrogi nocleg dla dwóch rodzin. Pytam bo to szczyt sezonu , a może macie jakies doświadczenie w tym względzie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2009 18:28

marwien napisał(a):..... Czy planując ewentualny nocleg w Lenti należałoby dokonać już jakiejś rezerwacji.....

A po co ?
Noclegów tranzytowych jest w tych okolicach do wyboru, do koloru.
Zatrzymujesz się gdzie chcesz a nie gdzie musisz.

Jakby Cię jednak "męczyła" rezerwacja to TU masz trochę namiarów w tym rejonie Węgier.
zadie
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zadie » 05.06.2009 18:45

marwien napisał(a):Wyjeżdzam do Chorwacji na przełomie lipiec-sierpień. Czy planując ewentualny nocleg w Lenti należałoby dokonać już jakiejś rezerwacji , czy nie ma potrzeby i spokojnie znajdzie się jakiś niedrogi nocleg dla dwóch rodzin. Pytam bo to szczyt sezonu , a może macie jakies doświadczenie w tym względzie.

myślę że nie ma sensu rezerwować nic wcześniej, w zeszłym roku na początku sierpnia jadąc do cro nocowałam w miejscowości Redics :arrow: parę km od Lenti i były pustki, a i wybór pensjonatów nie mały 8) co do cen to jeśli dobrze pamiętam to coś koło 30euro :twisted: za pokój z łazienką i śniadaniem dla dwóch osób, pani po angielsku ni w ząb tylko niemiecki lub węgierski :(
marwien
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marwien » 05.06.2009 19:10

Piotrek_B napisał(a):
marwien napisał(a):..... Czy planując ewentualny nocleg w Lenti należałoby dokonać już jakiejś rezerwacji.....

A po co ?
Noclegów tranzytowych jest w tych okolicach do wyboru, do koloru.
Zatrzymujesz się gdzie chcesz a nie gdzie musisz.

Jakby Cię jednak "męczyła" rezerwacja to TU masz trochę namiarów w tym rejonie Węgier.

Właśnie z tej stronki mam namiary na noclegi :D
A jeśli mówicie że bez problemu można znaleść pokój za cenę ok. 30 Euro za 2 osoby to myśle że nie ma sensu rezerwowć. Myślałem ze w tym terminie może być problem, bo Lenti to taki mały kurort z basenami.
yoorko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yoorko » 15.09.2009 08:48

Nocowaliśmy w połowie sierpnia w Lenti,trafilismy przez przypadek w to miejsce.Podam namiary tylko że kobicina mówi po węgiersku i trochę po niemiecku ale miejscówka super i po 13 euro od łba.Z noclegiem w Lenti nie jest tak różowo jak poprzednicy piszą nam w kilku pensjonatach odpowiedziano że nie ma miejsc i że prawdopodobnie nic nie znajdziemy w całym Lenti.No ale udało się .
Belso Karoline
8960 Lenti
Banffi M.u.15
Tel 06-92-353094
Mobil:06-30/5450079
Nocowaliśmy tam w 6 osób w chyba 100m2 apartamencie no i coś miała jeszcze na górze ale ile i iloosobowe to nie wiem.
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 15.09.2009 23:42

Słuchajcie, a na tych noclegach na Węgrzech na dzień dobry mówią cenę w Euro, czy przeliczają z ceny w forintach po aktualnym kursie? I jak można w knajpie zapłacić? Podobnie jest - czy raczej tylko forinty?
yoorko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) yoorko » 16.09.2009 08:11

Podają ceny w euro przynajmniej w strefach nadgranicznych.Lepiej mieć trochę drobnicy w euro bo jak ci przeliczą resztę na ichnie ciurliki to później nie będziesz wiedział co z tym robić.Płaciliśmy euro w zajeździe i na stacji benzynowej no i za nocleg ale to było przy granicy, jak jest w centrum kraju to nie wiem.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.09.2009 08:24

Ceny mówią w euro ,bo wiekszośc Europy posługuje się tą walutą na codzień,a reszta ,niekoniecznie lata po kantorach ,by wymieniać na forinty,zwłaszcza,jeśli się jest tranzytem.
Ale ,w którymś pensjonacie,pani podała cenę noclegu w forintach a dopiero na moją prośbę ,w euro.
Ogólnie w pensjonatach(stricte) ceny za nocleg zaczynają sie od 20 euro,w moim przypadku za dwójke było to 42 -44 euro.
Mając w pamięci zeszłoroczne tranzytowe noclegi nad Balatonem, w dużo większym Kesthely,w pensjonacie ,który miał własny basen-12 euro/os,trochę zostałem zmrożony.
Zapukałem do kilku domów z kwaterami(pokojami,apartamentami) ale albo nikt nie otwierał,albo był juz zamknięty posezonowo(?)albo nie było wolnych miejsc.
Dodam,że historia działa się 29 sierpnia.
Przy którejś tam kolejnej próbie ,znalazłem dom ,z kilkunastoma wolnymi pokojami,schludnymi,czystymi z łazienka ale bez aneksu kuchennego,usłyszałem cene 18 euro/osoba i juz specjalnie nie dyskutowałem,by nie przedłużać szwendania po Lenti.
Lenti to miejscowość wypoczynkowa,z basenami termalnymi,odwiedzanymi przede wszystkim przez Austriaków.
Kilka fotek z Lenti:

Lenti
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 16.09.2009 14:00

Dzięki. Właśnie nie usmiechało mi się dokupywanie sobie forintów, żeby zjeść kolację 1 dnia.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nocleg w ok. Lenti (węgry) i okolicach zadaru - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone