Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Motorest czy Reva w Mikulovie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 29.05.2010 19:54

Cześć , mam oferty noclegu dla rodziny 2+2 z MZB w Mikolovie cena 1560 CZK i z hotelu Reva cena 1330 CZK .
Co myślicie ? Czytałem o MZB opinie i dobre i złe , gdzie byście wybrali nocleg ? A może ktoś spał i tu i tu ?

Z góry dziękuję za pomoc :D
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 29.05.2010 20:21

W MZB nocowałem 3-krotnie i nie było żadnych problemów :D
Zaletą jest ogrodzony parking na tyłach hotelu tylko trzeba o niego poprosić.
Na do widzenia dostajesz butelkę wina na głowę :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.05.2010 23:20

W Mikulovie jest sporo fajnych, tranzytowych możliwości noclegowych. Warto poszukać na stronach miejskich. Motorest , jak pamietam to nocleg na stacji benzynowej przy sporym, wakacyjnym ruchu nocnym w stronę Austrii i południa Europy. Jak komuś to nie przeszkadza i tego nie słyszy to OK, ja jednak preferuję cichsze noclegi w obrębie tego miasteczka.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 30.05.2010 08:42

slapol napisał(a):W Mikulovie jest sporo fajnych, tranzytowych możliwości noclegowych. Warto poszukać na stronach miejskich. Motorest , jak pamietam to nocleg na stacji benzynowej przy sporym, wakacyjnym ruchu nocnym w stronę Austrii i południa Europy. Jak komuś to nie przeszkadza i tego nie słyszy to OK, ja jednak preferuję cichsze noclegi w obrębie tego miasteczka.
Co do hałasu masz rację w pokoju od strony ulicy przy uchylonym oknie może być problem .
Ja zawsze spałem w pokoju z widokiem na zamek :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano 01.06.2010 13:23 przez jasio, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.05.2010 08:51

A dlaeczego chcecie juz spać po zrobieniu ca. 400km?
Do Wiednia i np. Oekotelu jest jeszcze ze 100km.
Wybranie tego po drugiej stronie lub tego na wlocie wydaje sie bardziej sensowne, zwlaszcza przy zblizonych cenach. Do Grazu raptem 1,5h drogi więcej.
Za 4 os. placiliśmy cos kolo 70-80 juro ze śniadaniem, w tym malolat poniżej 12 lat.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 30.05.2010 09:00

FUX napisał(a):A dlaeczego chcecie juz spać po zrobieniu ca. 400km?
Wybranie tego po drugiej stronie lub tego na wlocie wydaje sie bardziej sensowne, zwlaszcza przy zblizonych cenach. Do Grazu raptem 1,5h drogi więcej.
Za 4 os. placiliśmy cos kolo 70-80 juro ze śniadaniem, w tym malolat poniżej 12 lat.
Skąd taki wniosek że po 400 :?:
Ja nocuję w Mikulovie w drodze powrotnej do domu po 900 km :)
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 30.05.2010 09:18

jasio napisał(a):
FUX napisał(a):A dlaeczego chcecie juz spać po zrobieniu ca. 400km?
Skąd taki wniosek że po 400 :?:
Ja nocuję w Mikulovie w drodze powrotnej do domu po 900 km :)

U mnie to chyba coś ponad 500 km wychodzi i wypada tak mniej więcej po 7-8 godz jazdy . Z Mikulova ma potem drugie 7-8 jazdy .
Właśnie słyszałem ,że niektórzy w Motorescie sie nie wyspali :D
Co do OEK to brałem pod uwagę ale niby piszą o dzieciach do lat 12 gratis tymaczasem ja mam rodzinke 2+2 i tak muszę zabrać pokój 3 os ,więc wychodzi ,że za jedno dziecko płacę :D Poza tym nie chcę się streować ,że do 22 nie dojadę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.05.2010 12:06

evil napisał(a):....Właśnie słyszałem ,że niektórzy w Motorescie sie nie wyspali :D.....

Jeśli chcesz, to mogę Ci polecić 2 miejsca, w których kiedyś nocowałem, w ciszy i w fajnych warunkach.
Kliknij tutaj:
http://www.pohodamikulov.cz/
i tutaj:
http://www.zeleny-strom.unas.cz/

Powodzenia :)
Pozdrav
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 30.05.2010 16:34

Dzięki ale już wertowałem forum i korzystałem z Twoich wcześniejszych postów :D W obu miejscach w interesujących mnie terminach jest zajęte :( Teraz rozważam tylko Motorest czy Riva :D Chyba jednak obstawię Rivę bo jak mi w Motorescie dadzą pokój od ulicy to .... :evil:

slapol napisał(a):
evil napisał(a):....Właśnie słyszałem ,że niektórzy w Motorescie sie nie wyspali :D.....

Jeśli chcesz, to mogę Ci polecić 2 miejsca, w których kiedyś nocowałem, w ciszy i w fajnych warunkach.
Kliknij tutaj:
http://www.pohodamikulov.cz/
i tutaj:
http://www.zeleny-strom.unas.cz/

Powodzenia :)
Pozdrav
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 30.05.2010 20:50

Jeszcze takie głupie pytanie o bagaże . Czy targacie to wszystko na tą 1 noc z samochodu do pokoju czy zostawiacie w aucie ? Konkretnie chodzi mi o taką sytuację w MBZ M lub RIVA w Mikulovie ?
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 30.05.2010 21:01

evil napisał(a):Jeszcze takie głupie pytanie o bagaże . Czy targacie to wszystko na tą 1 noc z samochodu do pokoju czy zostawiacie w aucie ? Konkretnie chodzi mi o taką sytuację w MBZ M lub RIVA w Mikulovie ?

W MBZ auto stoi na zamkniętym, ogrodzonym parkingu :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone