Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Mariborze

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magdach7
Cromaniak
Nocleg w Mariborze

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 12.07.2009 19:33

Witam,
Jedziemy po raz pierwszy do Chorwacji z Kielc przez Słowację, Austrię i Słowenię. Potrzebujemy namiarów na jakiś TANI nocleg w Mariborze. Bardzo proszę o pomoc- do wyjazdu zostało nam 6 dni. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2009 19:46

Nie wiem co to dla Ciebie oznacza "tani" ale generalnie Słowenia "tania" nie jest.
Taniej niż w poniższych linkach będzie trudno:
www.hostelsclub.com/city-pl-977-Maribor.html
www.polish.hostelworld.com/findabed.php ... r/Slowenia
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 12.07.2009 20:06

Piotrek_B napisał(a):Nie wiem co to dla Ciebie oznacza "tani" ale generalnie Słowenia "tania" nie jest.
Taniej niż w poniższych linkach będzie trudno:
www.hostelsclub.com/city-pl-977-Maribor.html
www.polish.hostelworld.com/findabed.php ... r/Slowenia

No cóż ciężko nazwać 3-osobowy pokój za 300zł za noc nazwać tanim. Ale dziękuję z pomoc.
Piotrek_B a może podrzucisz jakiś pomysł gdzie przespać się za max 50 euro (3 osoby) może być tuż za granicą chorwacką.
jenek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jenek » 12.07.2009 20:12

Magdach7, to dlatego m.in. ja wybrałem drogę przez Węgry gdzie u Pani Teresy w Balatonfoldvar płaciłem po 11Eur za osobę (extra zakwaterowanie)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.07.2009 20:13

magdach7 napisał(a):....Piotrek_B a może podrzucisz jakiś pomysł gdzie przespać się za max 50 euro (3 osoby).....

Jakbyś odpuściła tą chorą Słowenie to na Węgrzech nie miałabyś z tym problemu :wink:
Doświadczenia z noclegami przy granicy SLO/HR nie mam bo nie jeźdzę przez Słowenie już od 10 lat a jak już muszę spać po drodze to robie to na Węgrzech przy granicy z HR
spoker73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spoker73 » 12.07.2009 21:33

poszukaj sobie w GRAZ (granica austria/słowenia) tam sa tanie hotele: ekotel i etap , ekotel w zeszlym roku 50E za pokoj a etap za 35E

pozdro
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 13.07.2009 04:57

spoker73 napisał(a):poszukaj sobie w GRAZ (granica austria/słowenia) tam sa tanie hotele: ekotel i etap , ekotel w zeszlym roku 50E za pokoj a etap za 35E

pozdro

wielkie dzięki. tak też zrobię. Nie chcemy jechać przez Węgry i tłuc się przez Budapeszt. Zresztą cała Polska wybiera tę trasę wiec w Słowenii może będzie luźniej :lol:
urbinio
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urbinio » 13.07.2009 05:33

jenek napisał(a):Magdach7, to dlatego m.in. ja wybrałem drogę przez Węgry gdzie u Pani Teresy w Balatonfoldvar płaciłem po 11Eur za osobę (extra zakwaterowanie)

A mozesz podac namiar na ten pokoj czy tam kwatere bylbym bardzo wdzieczny jaki adres albo nr zeby zadzwonic zarezerwowac??
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 13.07.2009 09:11

spoker73 napisał(a):poszukaj sobie w GRAZ (granica austria/słowenia) tam sa tanie hotele: ekotel i etap , ekotel w zeszlym roku 50E za pokoj a etap za 35E

pozdro

Spoker73 jeszce jedno pytanie czy ten hotel ekotel jest przy autostradzie czy trzeb zjechać jakoś bardzo z trasy i jak myślisz trzeba rezerwować online czy po prostu jechać i powinny być miejsca. I jeszce jedno nie kojarzysz czy w tym hotelu etap są pokoje 3-osobowe bo na ich stronie jakoś tak nie jasno jest to określone
z góry wielkie dzięki
Toji
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Toji » 13.07.2009 09:30

a ja tam jechałem sobie przez Słowację i Węgry z noclegiem w Nagykanizsa i było bardzo ok, następnym razem chyba też bym tak jechał :)
mroków
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mroków » 13.07.2009 09:39

Witam ; polecam nocleg w miasteczku Krapina tuż za granicą sloweńsko -chorwacka w zeszłym roku płaciłem 50 euro za apartament 4 os.
jeśli będziesz zainteresowany prześlę namiar

Pozdr
Marcin :D :lol:
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 13.07.2009 10:08

mroków napisał(a):Witam ; polecam nocleg w miasteczku Krapina tuż za granicą sloweńsko -chorwacka w zeszłym roku płaciłem 50 euro za apartament 4 os.
jeśli będziesz zainteresowany prześlę namiar

Pozdr
Marcin :D :lol:

Marcin prześlij ten namiar na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
wielkie dzięki :D
spoker73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spoker73 » 13.07.2009 12:45

Spoker73 jeszce jedno pytanie czy ten hotel ekotel jest przy autostradzie czy trzeb zjechać jakoś bardzo z trasy i jak myślisz trzeba rezerwować online czy po prostu jechać i powinny być miejsca. I jeszce jedno nie kojarzysz czy w tym hotelu etap są pokoje 3-osobowe bo na ich stronie jakoś tak nie jasno jest to określone
z góry wielkie dzięki

trzeba zjechac do Graz jakies 20km i masz hotel, pokoje sa 2 osobowe ale mozna sie spokojnie przekimac we 3 osoby w pokoju sa 2 lozka jedno malzenskie i nad nim pojedyncze pietrowe, dzieci do lat 12 nocleg gratis, w pokoju prysznic, tv

ogolnie polecam bo w Graz mozna sobie wieczorem cos fajnego zjesc.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 13.07.2009 12:49

spoker73 napisał(a):
z góry wielkie dzięki

trzeba zjechac do Graz jakies 20km i masz hotel, pokoje sa 2 osobowe ale mozna sie spokojnie przekimac we 3 osoby w pokoju sa 2 lozka jedno malzenskie i nad nim pojedyncze pietrowe, dzieci do lat 12 nocleg gratis, w pokoju prysznic, tv

ogolnie polecam bo w Graz mozna sobie wieczorem cos fajnego zjesc.

Dzięki na razie wysłałam elektroniczną rezerwację do hotelu ekotel- zobaczymy czy odpowiedzą
A nie wiesz czy w tym etpie robią problemy jak mają spac 3 osoby w 2 osobowym pokoju (my jedziemy z córką 14 letnia) I jeszcze napisz czy ty rezerwowałeś (trzeba przelać im zaliczkę) czy pojechałeś bez rezerwacji?
spoker73
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) spoker73 » 13.07.2009 21:22

nierobia problemow z dzieckiem jako trzecia osoba, pozatym recpecja jest czynna od 17 do 22 potem i przedtem mozna sobie wchodzic dowolnie, zwykle robie rezerwcje podajac numer karty kredytowej i na miejscu odbieram kod do pokoju. Jedynie jak jade we wrzesniu to nierobie rezerwacji bo wiem ze zawsze bedzie wolne.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone