Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nocleg w GRAZu

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gunia1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) gunia1 » 26.07.2009 20:04

Wczoraj nocowaliśmy w Oekotel pod Wiedniem Pokój trzy osobowy 20 eur od osoby ze śniadaniem ( szwedzki stół) W Austrii jest 5 takich hoteli I jeszcze jeden pod Budapesztem Miłym zaskoczeniem była znajomość języka polskiego przez obsługę . Nam się udało bez rezerwacji tuż przed 22 .00, ale planując trasę lepiej zarezerwować miejsce Bo jak na Austrię to całkiem dobrze. Pytaliśmy o nocleg w różnych miejscach i to było koło 50 eur osoba i w niektórych pensjonatach bez śniadania
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 30.04.2010 08:47

moscatel napisał(a):Oekotel, zdecydowanie.

Widzę w kalendarzu wyjazdowym ze jedziemy w tym samym czasie .

Czy bylibyście zainteresowani wspólna jazda . My wiek ok 40 , dzieci 13 i 15 chłopcy , camping , cel dla nas dowolny , może być taki jak Wasz , jesteśmy z okolicy Wrocka
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 06.06.2010 22:36

filip122 vel Darek napisał(a): Widzę w kalendarzu wyjazdowym ze jedziemy w tym samym czasie .

Sorki, nie mogę znaleźć tego kalendarza. Może mi ktoś pomóc?
P.
bracik001
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bracik001 » 06.06.2010 22:47

filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 06.06.2010 23:08

piotr62 napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a): Widzę w kalendarzu wyjazdowym ze jedziemy w tym samym czasie .

Sorki, nie mogę znaleźć tego kalendarza. Może mi ktoś pomóc?
P.

Link do kalendarza dostałeś .... ale nas już tam nie ma . Naradzie wyjazd odwołany .

Żonka ... noga w gipsie , ścięgna w stawie kolanowym . W czwartek zdjęcie gipsu i zobaczymy czy jest jakaś szansa ze jednak pojedziemy ????

Kazałem się wykreślić żeby odczarować , bo zaraz jak się wpisałem w kalendarz to stała się ta spraw , Jakieś fatum czy co ???

Planowany wyjazd był na 27 czerwca ok 12tej , Drugi termin to 18 lipca . może to i dobrze bo obecnie sytuacja powodziowa i podtopienia ( cały czas wypompowuje wodę ze studzienki drenacyjnej , wiec nawet nie wiem czy w związku z tym zostawił bym dom bez dozoru jak wygląda sprawa wody w piwnicy.

Czasami jest tak ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .. Pożyjemy zobaczymy .... :wink: :wink: :wink:
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 07.06.2010 07:10

Ja z małżonką i dzieckiem jadę 26 czerwca do Tucepi. Jeżeli ktoś planuje nocleg z 26 na 27 czerwca w Oekotelu to w tym terminie miejsc już brak. Przynajmniej taką dostałem odpowiedź z hotelu. Jestem na etapie szukania jakiegoś innego hotelu w rejonie Grazu.
MarcG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MarcG » 07.06.2010 07:55

kristkp napisał(a):Ja z małżonką i dzieckiem jadę 26 czerwca do Tucepi. Jeżeli ktoś planuje nocleg z 26 na 27 czerwca w Oekotelu to w tym terminie miejsc już brak. Przynajmniej taką dostałem odpowiedź z hotelu. Jestem na etapie szukania jakiegoś innego hotelu w rejonie Grazu.

sprawdz w etap hotel, jest trochę drożej ale też nieźle.
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 07.06.2010 08:46

Spałem w Etapie w Niemczech i muszę przyznać, że było ok. Zastanawiam się czy chcę wjeżdżać do miasta. Wolałbym gdzieś bliżej autostrady, ale jak nie będzie innej opcji to trzeba będzie brać ten Etap.

W sumie za tą cenę to chyba nigdzie nie znajdę. Przynajmniej zwiedzę Graz ;)
heintz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) heintz » 07.06.2010 08:48

kristkp napisał(a):Ja z małżonką i dzieckiem jadę 26 czerwca do Tucepi. Jeżeli ktoś planuje nocleg z 26 na 27 czerwca w Oekotelu to w tym terminie miejsc już brak. Przynajmniej taką dostałem odpowiedź z hotelu. Jestem na etapie szukania jakiegoś innego hotelu w rejonie Grazu.

Też miałem ten problem i zrobiliśmy rezerwację na Słowenii http://www.gostisce-majolka.si/index.ph ... 0&Itemid=5 okolice Ptuju
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 07.06.2010 09:04

Zarezerwowałem ten Etap. 61 euro ze śniadaniem nie jest źle. Jak dojadę w miarę wcześnie to jeszcze będę miał możliwość gdzieś wyjścia na spacer. Do Grazu będę miał z domu 1000 km. Myślę, że mój mały będzie miał dość jazdy jak na 1 dzień, a każdy kilometr jazdy dalej z nim może być nieco męczący ;)
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 07.06.2010 09:18

filip122 vel Darek napisał(a):Żonka ... noga w gipsie , ścięgna w stawie kolanowym . W czwartek zdjęcie gipsu i zobaczymy czy jest jakaś szansa ze jednak pojedziemy ????
Czasami jest tak ze nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło .. Pożyjemy zobaczymy .... :wink: :wink: :wink:

Na pewno wszystko będzie dobrze.
Żonce życzę szybkiego powrotu do formy . :D

Obrazek
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 07.06.2010 20:17

orientujecie się czy w Etapie w Grazu jest mozliwość wynajęcia "trójki" jedziemy z 14 letnim synem i z tego co na stronie wynika że są tylko dwójki
więc chyba musielibyśmy wynająć 2 pokoje.Czy ktoś może tam nocował w trzy osoby w jednym pokoju?
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 07.06.2010 20:19

W etapie, w którym bylem w Niemczech w pokoju było łóżko podwójne a nad nim taka dostawka w formie łóżka piętrowego. Na zdjęciu z Etapu w Grazu wygląda na to że jest tak samo. Spokojnie zmieszczą się tam trzy dorosłe osoby, tylko zapłacisz za syna jak za dorosłego, bezpłatnie są dzieci do 12 lat.
marc-jana
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marc-jana » 07.06.2010 20:44

No właśnie we Francji tez była dostawka -ale w ofercie tego w Grazu jest tylko pokój dwuosobowy-no cóż spróbuję z nimi pomailować.
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 07.06.2010 21:52

marc-jana: spałem tam w zeszłym roku - spoko - pokoje mają trzy łóżka. Tak jak pisał kriskp o niemieckim etapie: podwójne łóżko plus pietrówka nad nim
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone