Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Graz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
basiau
Podróżnik
Nocleg w Graz

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiau » 12.06.2011 13:00

Witam. W tym roku po raz pierwszy wybieramy się do Chorwacji, jedziemy na Hvar spod Warszawy. Jesteśmy z mężem w trakcie ustalania trasy - jedziemy przez Austrię i Słowenię, z noclegiem . Z początku planowaliśmy nocleg w Mikulovie, ale obawiam się (może niesłusznie?) że na miejsce dotrzemy późną porą. Stąd pomysł, żeby pierwszego dnia pociągnąć do Graz, tam przenocować i następnego dnia stawić się na miejscu o przyzwoitej porze.
Tylko jakoś trudno mi znaleźć na forum polecane przez Was namiary na spanie. Stąd moja prośba - zapodajcie linki.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 12.06.2011 13:11

Na przykład Oekotel k. miejscowości Gratz
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 12.06.2011 13:45

a to ja napisał(a):Na przykład Oekotel k. miejscowości Gratz

Tylko problem jest taki, że trzeba tam zrobić rezerwacje kilka tygodni wcześniej. Ja musiałem zmienić dzień wyjazdu z soboty 18.06 na 19 w niedziele ponieważ już dwa tygodnie temu nie było wolnych pokoi.
basiau
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiau » 12.06.2011 14:19

A to ja :-) dziękuję za linka, ten udało mi się wyczaić na forum, może jeszcze ktoś coś polecić? Jeżeli nie w samym Graz, to może jakaś bliska okolica?

Ravel, wyjeżdżamy 09.07, więc kilka tygodni :wink: jeszcze jest do tego terminu, wieczorem przysiądę i wysmaruję do nich maila z zapytaniem.
ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 12.06.2011 15:46

basiau napisał(a):Ravel, wyjeżdżamy 09.07, więc kilka tygodni :wink: jeszcze jest do tego terminu, wieczorem przysiądę i wysmaruję do nich maila z zapytaniem.

Tak, tylko weź też pod uwagę to, że ja jadę w połowie czerwca a ty w lipcu.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 12.06.2011 16:08

ttomee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ttomee » 12.06.2011 21:21

scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 13.06.2011 09:59

my spaliśmy tu bo w oetokelu było wszystko zajęte

http://www.etaphotel.com/gb/hotel-5107- ... ndex.shtml

było ok ale parking pod hotelem jest płatny 6 euro
ronal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronal » 19.06.2011 12:43

scood74 mam pytanie jak zrobiłes rezerwacje w tym hotelu bo ja za cholere nie mogę dojść do tego
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 19.06.2011 20:31

ravel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ravel » 19.06.2011 20:40

Właśnie pisze z Oekotelu w Graz. Motel w porządku, jest darmowy internet. Dzisiaj (niedziela) po ilosci samochodów wydaje mi sie, że są wolne miejsca, a po numerach rejestracyjnych połowa gości to Polacy :)
ronal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronal » 19.06.2011 21:09

No tak wszystko się zgadza ale nie mogę zarezerwować pokoju dla 4 osób bo pokoje mają tylkoe dwu osobowe :( dajcie jakies namiary na GRAZ z hotelami 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci proszę o szybką odpowiedz
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 20.06.2011 07:05

ronal napisał(a):No tak wszystko się zgadza ale nie mogę zarezerwować pokoju dla 4 osób bo pokoje mają tylkoe dwu osobowe :( dajcie jakies namiary na GRAZ z hotelami 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci proszę o szybką odpowiedz

miałem ten sam problem

rozwiązaniem było zamówienie 2 pokoi jednoosobowych....

i po jednym dziecku darmowym do rodzica

jest w regulaminie zapis że dzieci do iluś tam lat chyba 12 mogą być za darmo z rodzicami czy opiekunami ale tylko 1 dziecko za free, ale problem jest taki że pokoje tylko 2 osobowe czyli rodzina 4 osobowa z góry ma przesrane

jedyny plus był taki że ja jakio główny kierowca poszedłem spać do pokoju solo a żona walczyła z dzieciakami w dfrugim pokoju :D
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 20.06.2011 08:17

My w zeszłym roku spaliśmy w Etapie w Grazu. Hotel blisko starówki (warta obejrzenia). Parking płatny podziemny pod hotelem. Warto dać te pare euro, winda zjeżdża prosto do garażu więc jak będziecie mieli dużo bagażu to bez wysiłku sobie przeniesiecie go z i do auta. Śniadanie raczej słabe i chyba nie warte opłaty. Jeżeli chodzi o odpoczynek to jest tam jedno łóżko podwójne i jedno pojedyńcze, a'la piętrowe. W pokoju jest łazienka.

Link do hotelu.

http://www.etaphotel.com/pl/hotel-5107- ... ndex.shtml
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 21.06.2011 20:04

Ronal: pomysł z dwoma jedynkami poday wyżej jest ok, ale mozesz też wziąć dwójkę - zależy w jakim wieku masz dziecko. W tych etapowych pokojach są w sumie trzy łóżka takie nietypowe rozwiązanie. Na dole szerokie łóżko małżeskie, a nad nim łóżko jednoosobowe (dla dziecka). (kliknij sobie na zdjęcia z pokoi tam to zobaczysz) maksymalna liczba dorosłych to 2 maksymalna liczba dzieci też dwa (spanie na górze jak nie są duże będzie dla nich frajdą.
Zdrów!
Piotr
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone