Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Graz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
..Asia..
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..Asia.. » 20.07.2011 09:53

Helen my nie planowaliśmy trasy prze Niemcy, z Poznania jadę.

Ale w sumie to moze niezły pomysł....

Podaj, jesli mozesz namiary na ten nocleg, a ja popatrzę na trasę
..Asia..
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..Asia.. » 20.07.2011 10:01

Przejrzałam trasę - wydaje mi się, ze zbyt dużo km naddaję jadąc przez Niemcy
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.07.2011 10:07

Proszę, może się przyda kiedyś http://www.landhaus-bauer-aicha.de , urocze miejsce.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 20.07.2011 12:39

helen napisał(a):Proszę, może się przyda kiedyś http://www.landhaus-bauer-aicha.de , urocze miejsce.

O dzięki, w drodze powrotnej planuję nocować w okolicach Passau i zapewne odwiedzę to miejsce. Czy trzeba wcześniej rezerwować nocleg w tym hotelu?

Pozdrawiam
Robert
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.07.2011 12:50

Ja rezerwowałam mailem, szybko dostałam odpowiedź, nie chcieli żadnych zaliczek. Miałam wrażenie, że oprócz nas były może jeszcze 2 rodziny. Baaardzo miła właścicielka, na 3 osoby dostaliśmy połączone 2 pokoje w sumie ze spaniem dla 4 osób plus taras z widokiem na okolicę. Chcemy tam kiedyś spędzić długi weekend. To taka senna bawarska mieścinka.

Może i można nie rezerwować wcześniej, ale bywa, że kobiety nie ma w budynku, bo np. leci do sąsiadów po jajka, albo do piekarni po bułki dla gości. Jak się chce przyjechać później niż o 17-stej to trzeba dać znać.

Nas urzekło indywidualne podejście do gości przy śniadaniu :"może jajka ugotuję jeszcze, albo tosta zrobię" Jak się skończyły pszenne bułki to pognała do piekarni, żeby dogodzić naszej córce, mimo naszych sprzeciwów.

Aż chce się wracać.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 20.07.2011 13:22

:) super, na pewno tam będę nocował

To jeszcze jedno malutkie pytanko - po angielsku dogadam się? Bo niemieckiego niestety nie znam :)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 20.07.2011 13:27

Nie mam pojęcia, rozmawiałyśmy po niemiecku (ona z bawarskim akcentem ;)) . Ale myślę, że tak, jakiś język obcy chyba miała choćby w szkole ;) . Dzięki temu, że mogłam z nią po niemiecku swobodnie porozmawiać dużo nam podpowiedziała odnośnie zwiedzania Passau, powiedziała gdzie parkować, gdzie najpierw pojechać, a nawet dała kupon zniżkowy na rejs statkiem.
RobertZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobertZ » 20.07.2011 13:53

oby :) wezmę jakieś rozmówki na wszelki wypadek

dziękuję za pomoc i pozdrawiam
..Asia..
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..Asia.. » 21.07.2011 06:06

..Asia.. napisał(a):
jak501 napisał(a):
..Asia.. napisał(a):Dzięki za odpowiedź. Czytałam na innych wątkach,. ze byłes tam i liczyłam po cichu że się odezwiesz :)

Napisałam w końcu mail do tej pani (pisałam ze mam dziecko 3 latka i 11 lat, oprócz tego 3 dorosłe osoby), odpisała mi ale nie bardzo rozumiem...

Wklejam fragment maila:

"We have free a3 bed-and a doubleroom from 27./28. Juli 2011, included breakfast EUR 29.-, for childrens EUR 24.-pro pers. and night."

Wnioskuję, ze dorośli płacą 29 EUR a dzieci 24 EUR (dziwne, bo na stronie było, ze dzieci mają 50% zniżki.

Zatem trochę drogo wychodzi, bo 135 EUR.
W Urldwirt jest 33 EUR za dorosłego, 20 za dziecko (11lat) i maluszek nie płaci - wychodzi 119 EUR.

Waham się jeszcze, bo zarówno ZUR POST, jak i Urldwirt maja tu na forum dobre opinie

Wiesz proponuje Ci załatwiać sprawę inaczej, ja nie pisze ile mam ludzi tylko pisze że potrzebuję pokój np 4 osobowy i ile taki pokój będzie kosztował, a dziecko bierzesz sobie w środek i masz gratis. a własnie za taki pokój 4 osobowy płaciłem 88 euro ze sniadaniem

jednak będziemy korzystać z noclegu u Józefa i Eryki. Ale w drodze powrotnej :)
Czy jest tam co zwiedzać, na coś fajnego zwrócić uwagę?

p.s.
nam zaproponowano pokój 4 osobowy za....95 EUR :roll: :roll:
czy cena, która wy płaciliście to była w tym sezonie, a może w zeszłym?

Jak501 czy mozesz odpowiedzieć mi na moje pytanie?
Będę wdzięczna :)
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.07.2011 06:12

Hotel, w którym pracuję jest w booking.com i cena z rabatem dotyczy dłuższych pobytów niż jedna doba.

Asiu - ja z Leszna :D
..Asia..
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..Asia.. » 21.07.2011 06:25

No Betsy...to mnie zmartwiłaś.
Czyli prawdopodobnie będzie drozej niż mam na potwierdzeniu rezerwacji.

No zobaczymy.

A gdzie jedziesz? W które miejsce CRO?
Bo my jedziemy do Zivogosce (do Plumka)
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 21.07.2011 06:33

nie no.. jeśli masz na potwierdzeniu cenę to taka powinnaś zapłacić

ja mówię po prostu jak to u nas wygląda, że nie zawsze jest tak, że cena z booking jest niższa niż w rzeczywistości :)

głowa do góry :D

my jedziemy do Baski (Krk)
mamy dwójkę maluchów i tu jest nam najbliżej :)
jak podrosną to będziemy jeździć dalej :D

udanego wypoczynku :)
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 15.09.2011 12:13

Witam!

Mam dwa pytania do Szanownych forumowiczów:

1. Ile kosztuje noleg w Gasthof zur Post, Josef und Erika Stiksl, Hauptstrasse 8, Nestelbach bei Graz dla dwóch dorosłych osób i jednego dziecka?
2. Jak wygląda kwestia parkowania samochodu?

pozdro
..Asia..
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) ..Asia.. » 15.09.2011 12:16

Witam.
Najlepiej wysłac do nich maila z pytaniem. Mozna się tez potargować.
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 15.09.2011 12:48

Dziękuję napewno nie omieszkam bliżej przyszłorocznego wyjazdu wysłać e-maila - dlatego chciałem od Was się dowiedzieć ile Josef i Erika zawinszują sobie za pokój dla rodziców z 5-cio latkiem.

A jak wygląda kwestia parkingu - Czy parkuje się na ulicy czy na terenie zamkniętej posesji - Czy parking jest w cenie?

pozdro
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone