Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Graz

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
scood74
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) scood74 » 21.06.2011 20:20

piotrs napisał(a):Ronal: pomysł z dwoma jedynkami poday wyżej jest ok, ale mozesz też wziąć dwójkę - zależy w jakim wieku masz dziecko. W tych etapowych pokojach są w sumie trzy łóżka takie nietypowe rozwiązanie. Na dole szerokie łóżko małżeskie, a nad nim łóżko jednoosobowe (dla dziecka). (kliknij sobie na zdjęcia z pokoi tam to zobaczysz) maksymalna liczba dorosłych to 2 maksymalna liczba dzieci też dwa (spanie na górze jak nie są duże będzie dla nich frajdą.
Zdrów!
Piotr

zdrowo rozsądkowo masz 100% racji i 4 osobowa rodzina zmieści się bez problemu w takim pokoju bpo to dolne łóżko jest można powiedzieć 3 osobowe

i bez problemu można by jednego dzieciaka przemycić windą do góry nie paradując z nim przed recepcją

ale

zasady są takie a nie inne, nie chciałem kombinować i kupiłem 2 pokoje za 70 euro chyba

nie woże ze sobą worka ziemniaków do cro i nie bede probował objechać autostrady w słoweni za 30 euro i zgodnie z tą logiką nie kombinowałem w hotelu mimo że bez najmniejszego problemu można
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 21.06.2011 20:30

scood: zgodnie z informacjami na stronie etapu w tym pokoju może mieszkać dwójka dorosłych i dwójka dzieci - to nie jest łamanie przepisów. http://www.etaphotel.com/pl/booking/room-dates.shtml Zwróć uwagę na niebieską ramkę u dołu z prawej
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 21.06.2011 20:32

choć jak to teraz czytam, to sam już nie wiem :o :lol:
Zdrów!
ronal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ronal » 21.06.2011 21:43

nie wiem kto ma racje w tym sporze ale Ja dzwoniłem na infolinie ACCOR HOTELS i nie ma takiej możliwości żeby w jednym pokoju spało dwoje dorosłych i dwoje dzieci ( chodzi o hotele typu ETAP czy IBIS ) więc Pani zaproponował mi pokokój w MERCURY gdzieś za Wiedniem za 160 Euro !!!!! słabo nie. Powiedziałem nie dziękuje popytam po drodze :)
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 21.06.2011 23:28

Ronal: więc chyba jednak ja namieszałem. Poniżej dwa linki do sprawdzonych (przez znajomych) noclegów w okolicy Graz http://www.urdlwirt.at/index.php i drugi http://www.gasthof-post-nestelbach.at/
Zdrów!
Tomas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas » 01.07.2011 22:11

piotrs napisał(a):Ronal: więc chyba jednak ja namieszałem. Poniżej dwa linki do sprawdzonych (przez znajomych) noclegów w okolicy Graz http://www.urdlwirt.at/index.php i drugi http://www.gasthof-post-nestelbach.at/
Zdrów!

Zdecydowanie polecam Urdlwirt. Znakomita jakość, super jedzenie (rewelacyjne śniadanie) i miła obsługa. Cena za 4 osoby (dwójka dzieci) w pokoju rodzinnym 91EUR. Odradzam natomiast Oekotel. Nocowałem tam trzeci raz i pierwsze dwa były ok. Nie wiem co się stało, czy to te trzy lata od ostatniego pobytu zrobiły swoje czy też miałem pecha (tym razem mieliśmy pokój z innej strony budynku). Standard pokoju bardzo niski (nie oczekiwałem żadnych lususów) rozwalony prysznic w łazience a śniadanie wiecej niż skromne (jedliśmy ok 8-ej jako chyba ostatni goście i pani z obsługi przez kilkanascie minut zastanawiała się czy dokroić pomidora, który się właśnie skończył...w końcu przyniosła pięć plasterków). Więc jeśli ktoś nie przelicza każdej złotówki to naprawdę warto dołóżyć 100 zł i przenocować w warunkach całkowicie nieporównywalnych.
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 02.07.2011 21:23

RobertZ napisał(a):http://www.gasthof-post-nestelbach.at/index.html

pozdrawiam

Wielki dzięki kolego za namiar właśnie dziś dojechałem do Józefa i Eryki Stiksl w Nestelbach. Super gasthof, w stylu lat sześćdziesiątych, były już prezenciki dla dzieci (słodycze i owoce) a i o dorosłych szefowania nie zapomniała - a jakże super smaczny sznapsik a nawet i weissbieer. Jutro rano się okaże jak minęła noc i jakie śniadanko choć szefowa zapowiadała super, pozdrawiam i polecam
Stefano
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stefano » 03.07.2011 17:35

W Graz Oekotel są jeszcze pokoje 3 osobowe. Szerokie łoże małżeńskie i jeden wąski tapczan.
DRZEW6
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) DRZEW6 » 03.07.2011 19:31

Stefano napisał(a):W Graz Oekotel są jeszcze pokoje 3 osobowe. Szerokie łoże małżeńskie i jeden wąski tapczan.

Potwierdzam, mniejsze dziecko śpi z rodzicami a większe na osobnym tapczanie. Taki pokój kosztował w zeszłym roku chyba 60 oiro a śniadanie jedzą wszyscy :)
Tomas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas » 03.07.2011 21:45

Stefano napisał(a):W Graz Oekotel są jeszcze pokoje 3 osobowe. Szerokie łoże małżeńskie i jeden wąski tapczan.

Pokój jest identyczny jak dwuosobowy, tyle że zastaniemy rozlozony tapczan (poduchy leżą na szafie). Pokój jest bardziej niż skromny.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 03.07.2011 22:43

...od kilku lat rezerwujemy, albo też bez rezerwacji nocujemy w Oekotelu w Graz. Wg mnie jest w porządku, albo jestem mało wymagająca...
Czysta pościel; ręczniki i akcesoria toaletowe i tak zabieramy na górę swoje, na miejscu również internet, TV, śniadanie... Może podczas jego konsumpcji luksusów nie wiadomo jakich nie ma, jednak dzieciom i mnie z reguły menu hotelu wystarcza... Kawa, soki, kanapeczki ze świeżego, razowego pieczywa, nabiał i owoce. Mój mąż zazwyczaj trochę kombinuje, w typie co mam tu niby spałaszować?..., ale on już tak zawsze... :D

Ostatnio kilka razy pod rząd nie dokonywaliśmy rezerwacji podczas powrotu z Cro, a ponieważ zazwyczaj wracamy w sierpniu, już po 25.08, problemów z noclegami wówczas naprawdę nie ma. Pełni wrażeń, zmęczeni, nie chcemy wówczas szukać czegoś innego...
Nocujemy w Graz, zazwyczaj bierzemy dwa pokoje, rano po śniadaniu wyjeżdżamy i wszystko jest okey.... :D
jak501
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jak501 » 04.07.2011 15:50

Dziś kiedy już ponad dobę temu opuściłem Gasthof u Eryki i Józefa mogę śmiało napisać że spałem kilka razy w Eokotelu i nie narzekałem było ok tyle że jak to Polacy, rano jak się rzucili na śniadanie i zaczęli robić kanapki na wynos, nie zważając na zakaz to ci co przyszli później na śniadanie nie za wiele im zostało. Natomiast takiej jajecznicy i kiełbasek jakie jedliśmy u Eryki oj chyba w tym roku jeszcze nie jadłem. Wogóle na śniadanie był wybór jak mało się zdarza, tyle tego że dzieciaki nie wiedziały co jeść, rano jeszcze każdy dostał wodę na drogę, dzieciaki słodycze i oczywiście pożegnanie z zaproszeniem na jeszcze. Już mamy zarezerwowane noclegi na powrót. A i na następne lata napewno będziemy nocować u Eryki i Józefa to wspaniali ludzie ai warunki jakie u niech panują sś wspaniałe a śniadania nie do przejedzenia.
Betsy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Betsy » 06.07.2011 14:38

no trochę wstyd jak sie widzi kartke po polsku - prosimy nie wynosić jedzenia..
:roll: :roll:

czekam właśnie na potwierdzenie rezerwacji z Grazu, ale notuję skrzetnie inne opcje podane przez Was

czy śniadanie w ETAPIE jest wliczone w cenę?
mamy synka prawie 5 lat i córcię roczek
zmieści się tam w pokoju łóżeczko turystyczne?
Tomas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas » 06.07.2011 21:06

majeczka napisał(a):...od kilku lat rezerwujemy, albo też bez rezerwacji nocujemy w Oekotelu w Graz. Wg mnie jest w porządku, albo jestem mało wymagająca...
Czysta pościel; ręczniki i akcesoria toaletowe i tak zabieramy na górę swoje, na miejscu również internet, TV, śniadanie... Może podczas jego konsumpcji luksusów nie wiadomo jakich nie ma, jednak dzieciom i mnie z reguły menu hotelu wystarcza... Kawa, soki, kanapeczki ze świeżego, razowego pieczywa, nabiał i owoce. Mój mąż zazwyczaj trochę kombinuje, w typie co mam tu niby spałaszować?..., ale on już tak zawsze... :D

Ostatnio kilka razy pod rząd nie dokonywaliśmy rezerwacji podczas powrotu z Cro, a ponieważ zazwyczaj wracamy w sierpniu, już po 25.08, problemów z noclegami wówczas naprawdę nie ma. Pełni wrażeń, zmęczeni, nie chcemy wówczas szukać czegoś innego...
Nocujemy w Graz, zazwyczaj bierzemy dwa pokoje, rano po śniadaniu wyjeżdżamy i wszystko jest okey.... :D

Ja też nie jestem wymagający i poprzednie dwa razy były jak najbardziej ok. Tym razem wzięliśmy pokój "niby" trzyosobowy i to był moj ostatni raz. Nie działający prysznic to nie jest chyba taki drobiazg, Poziom tego hotelu odnoszę do innych w których jest naprawdę niewiele drożej a różnica poziomów kolosalna. No i to co już pisałem o śniadaniu to żenada.
Tomas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomas » 06.07.2011 21:10

jak501 napisał(a):
RobertZ napisał(a):http://www.gasthof-post-nestelbach.at/index.html

pozdrawiam

Wielki dzięki kolego za namiar właśnie dziś dojechałem do Józefa i Eryki Stiksl w Nestelbach. Super gasthof, w stylu lat sześćdziesiątych, były już prezenciki dla dzieci (słodycze i owoce) a i o dorosłych szefowania nie zapomniała - a jakże super smaczny sznapsik a nawet i weissbieer. Jutro rano się okaże jak minęła noc i jakie śniadanko choć szefowa zapowiadała super, pozdrawiam i polecam

Ile kosztuje tam nocleg ze śniadaniem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone