Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nocleg w Czechach i na Słowacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slavkom
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavkom » 22.08.2011 10:06

Właśnie wróciłem ze wspaniałego (jak zwykle) pobytu w Chorwacji.
Po drodze postanowiliśmy zwiedzić Pragę, a w drodze powrotnej wpaść do Tatralandii w Liptovskim Mikulasu. O pobycie w Chorwacji napiszę w innym miejscu, natomiast jeżeli chodzi o noclegi po drodze, to nocleg w Pradze był wielką porażką. Nocowaliśmy w hostelu SUNSHINE na ul. Drahobejlovej. Wystrój i wyposażenie z połowy poprzedniego wieku. Wszystko mocno już zdewastowane, a tapicerka krzeseł odstraszała od siadania na nich. Wszechobecny smród papierosów i niedziałająca lodówka (działał tylko zamrażalnik) w drodze na wakacje było sporym zaskoczeniem. Pokoje sprzątane tylko w widocznych miejscach, w kąty lepiej było nie zaglądać:-). Brak możliwości skomunikowania się w innym języku niż czeski, brak możliwości płacenia kartą czy w euro - tylko korony. Jedyny plus tego miejsca to bliskość stacji metra, skąd łatwo i szybko można dojechać do centrum PRZEPIĘKNEJ Pragi. Po spędzeniu tam nocy, moja żona stwierdziła, że została przez jakieś insekty pogryziona w sposób, który wskazywał, że nie były to komary:-). (Było ostrzeżenie o pluskwach w opiniach wcześniejszych gości). Koszt pobytu może rzeczywiście był niewielki, ale myślę, że za niewiele większe pieniądze można znaleźć coś znacznie czystszego.
W drodze powrotnej nocowaliśmy w okolicach Liptovskiego Mikulasza, http://aniel.spanie.pl/ i to było bardzo pozytywne doświadczenie. Wioska jest jakieś 6 km od LM i bardzo łatwo stamtąd trafić do osławionej Tatralandii. Byliśmy dużą grupą więc zarezerwowaliśmy cały dom. Było bardzo przyjemnie i czysto. Cisza i spokój, sielska, wiejska atmosfera. Możliwość zamówienia u gospodyni świeżego mleka, jaj czy owczego sera była dodatkową atrakcją. Bardzo dobra opcja noclegu w drodze do, lub z Chorwacji zwłaszcza dla rodzin z dziećmi z płn części naszego kraju. Link do strony podałem wyżej i z czystym sumieniem mogę każdemu polecić tą lokalizację.[/b][/i]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.08.2011 10:21

Witam.

Kilka razy byłem w Pradze, w tym trzy razy zależało mi by być blisko i stacji metra i hali sportowej O2. Szczęśliwie ten hostel udało mi się ominąć. :)

Pozdrawiam.
slavkom
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavkom » 22.08.2011 15:33

:) To faktycznie fart bo z tego Hostelu jest około 200m do hali O2, a obok niej jest stacja metra, o której pisałem :D. W każdym razie gdybyś w przyszłości szukał noclegu w tym rejonie to Sunshine zdecydowanie odradzam.
Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone