Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nocleg w budapeszcie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
yeoz
Croentuzjasta
nocleg w budapeszcie

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 27.02.2004 12:23

witam
w tym roku w drodze powrotnej z chorwacji planuję zatrzymać się na kilka dni w budapeszcie, czy ktoś może polecić mi jakiś w miarę tani nocleg (kwatera prywatna lub hostel)
pozdrawiam
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 27.02.2004 15:15

ponawiam pytanie :D
może ktoś był, słyszał...
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 27.02.2004 19:32

'Y" tak mam trzykrotnie sprawdzony nocleg w Budapeszcie . Polecam . Jest to "DUNA-PARTY PANSIO" Nazwisko właściciela: Horvath Tibor . tel: 2504622 Fax( srawdzony również 3-krotnie) 250-3667 adres: Budapest 1039 Kiralyok utja 93. Jest to ciąg 10 bungalowów , murowanych, parterowych, klimatyzowanych. ! bungalow składa sie z pokoju 2-osobowego(TV) + łprysznic+ WC+ mini przedpokoik. Cena w lipcu 2003 =10/osobę. Na terenie jest parking na noc zamykany. Otoczenie b. zielone. "Pansio" znajduje się w pólnocno-zachodniej części Budapesztu .Kieru się na drogę w kierunku Szentendre. Węgier mówi po niemiecku i troche po rosyjsku :lol: Do centrum nie warto pchać się samochodem. Korzystaj z autobusu i kolejki!!!!. Budapeszt jest koszmarny dla kierowców , obcokrajowców. :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2004 19:55

yeoz napisał(a):ponawiam pytanie :D
może ktoś był, słyszał...

Może znajdziesz coś na www.travelport.hu PZDR-Piotrek
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 01.03.2004 17:01

dzięki wielkie za pomoc, już wysyłam faks :-)
pozdrawiam
yeoz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yeoz » 01.03.2004 17:20

zoohha napisał(a):'Y" tak mam trzykrotnie sprawdzony nocleg w Budapeszcie . Polecam . Jest to "DUNA-PARTY PANSIO" Nazwisko właściciela: Horvath Tibor . tel: 2504622 Fax( srawdzony również 3-krotnie) 250-3667 adres: Budapest 1039 Kiralyok utja 93. Jest to ciąg 10 bungalowów , murowanych, parterowych, klimatyzowanych. ! bungalow składa sie z pokoju 2-osobowego(TV) + łprysznic+ WC+ mini przedpokoik. Cena w lipcu 2003 =10/osobę. Na terenie jest parking na noc zamykany. Otoczenie b. zielone. "Pansio" znajduje się w pólnocno-zachodniej części Budapesztu .Kieru się na drogę w kierunku Szentendre. Węgier mówi po niemiecku i troche po rosyjsku :lol: Do centrum nie warto pchać się samochodem. Korzystaj z autobusu i kolejki!!!!. Budapeszt jest koszmarny dla kierowców , obcokrajowców. :lol:

a czy przypadkiem nie posiadasz maila lub adresu strony internetowej do tego kompleksu?
dziękuję i pozdrawiam
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.06.2005 09:48

Witam.
Ja również planuję pobyt w Budapeszcie ( tylko weekendowy) i zaciekawiły mnie namiary na te bungalowy :D
Rozumiem, że cena to 10 E za osobę?Czy trzeba wcześniej rezerwować spanie w tym miejscu ( planuję pobyt 19,20 i ewentualnie 21.08 )?

:roll: Jejku a jak ja to na mapie znjadę, chyba jakiś plan budapesztu by się przydał.
Rozumiem, że namiarów internetowych nie ma na to miejsce?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.06.2005 10:17

A może ktoś zna jakieś ciekawe kempingi w Budapeszcie.
Poopowiadajcie coś. Jak z bezpieczeństwem na tych kempingach?Jakie ceny?

:roll:
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 02.06.2005 11:22

Ally wysłałam ci emilka :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.06.2005 11:28

:roll: jeszcze nic nie dostałam ( rano odebrałam jednego - odpisałam :) ).

A co myślicie o tym - kupić?

http://www.bezdroza.com/?page=shop/flyp ... 0871c1cecc

http://www.bezdroza.com/?page=shop/flyp ... 097b5b4c55
Maciej Winiecki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej Winiecki » 02.06.2005 21:18

Przewodnik kupić koniecznie. Bardzo dobrze zredagowany. Od lat kupuję pozycje "Bezdroży". Wracając z HR w zeszłym roku z ich przewodnikiem zwiedziłem Wiedeń, właściwie tylko pewną część, bo na cały trzeba by było co najmniej tygodnia. W tym roku w drodze powrotnej zamierzam zahaczyć o Budapeszt. Oczywiście z przewodnikiem "Bezdroży". Jeśli chodzi o mapę, to nie wiem. Cena zachęca, ale nie kupowałbym w ciemno przez księgarnię internetową. Lepiej chyba poszperać w ksiegarniach.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.06.2005 09:46

Przed kupnem internetowym zajrzę do kilku księgarni aby sobie porównać. A potem coś zdecyduję.

Ja wybieram się do Budapesztu zaledwie na dwa dni i mam sporo obaw, czy będę się potrafiła odnaleźć w tym wielkim mieście i czy zobacze (odnjadę) to "co trzeba podczas wizyty w Budapeszcie" zobaczyć :D .

Chciałabym dowiedzieć się coś więcej na temat tych bungalowów, o których mowa powyżej. Mam nadzieję, że niebawem ktoś się odezwie w tym temacie :)
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 03.06.2005 09:59

:)Czuję się wywołana do udzielenia precyzyjnieszego opisu "Duna_Party PAnsio".
Ally _pytaj o szczegóły, chetnie odpowiem. Popołudniu zerknę na mapę, żeby odtworzyć sobie nazwę dzielnicy,a Ty w międzyczasie przygotuj pytanka:).
Szybka podpowiedź na teraz: Właściciel lepiej włada językiem rosyjskim niż np. niemeckim. Angielski, niekoniecznie:). Jeszcze w 2003 r. nie miał adresu mailowego. Naogól załatwiałam noclegi faksem + rozmową ;) telefoniczną .
pozdrawiam.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.06.2005 11:07

ally napisał(a):A może ktoś zna jakieś ciekawe kempingi w Budapeszcie.
Poopowiadajcie coś. Jak z bezpieczeństwem na tych kempingach?Jakie ceny?

:roll:

Jest na pewno fajny kemping na obrzeżach Budapesztu - jadąc na Vac (Vaci utca - ale uwaga! nie Vaci w centrum, bo są dwie ulice o tej samej nazwie!), bodajże starą drogą nr 2 - teraz wypada ona na autostradę.
Kemping jest po lewej stronie (jadąc od centrum), dość kiepsko oznakowany i jak już się skręci, to potem trzeba troszkę pozawijać. W każdym razie należy minąć ze 2 stacje benzynowe (w tym BP), McDonalds i to będzie gdzieś w okolicy wysokiego komina (chyba starej cegielni).
Nocowałam tam kilkukrotnie, nigdy wcześniej nie rezerwowałam, byłam dłużej i krócej. Cen nie pamiętam, bo ostatni raz nocowałam chyba 3 lata temu. Są tam i bungalowy i pole namiotowe. sanitariaty czyściutkie, obiekt zamykany na noc. Ale pamiętam, że ceny były bardzo przyzwoite :)
Rok temu jechałam przez Budapeszt tą drogą i widziałam drogowskaz, więc chyba dalej istnieje.

Plumek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 03.06.2005 21:46

Zoohha.
1. Czy muszę rezerwować nocleg wczesniej? Jesli tak ( bo pewnie tak jest ) to na ile wcześniej?
2. Czy podana cena jest ceną w Euro?
3. Znam angielski, ale mam możlwiośc skorzystania niemieckojęzycznych ( rosyjskich brak ), czy taki fax zostanei prawidłowo odczytany?
4. Właściciel odpisuje na fax?
5. Czy ten bungalowy sa w samym centrum, w bezpośredniej bliskości, czy poza miastem ( jadę tylko na weekend tak więc wolałabym w miare w miescie)?
6. Jak wyglądają w środku? Nie chodzi mi o pałac ale czy jest schludnie, czysto?
7. Czy muszę wpłacić zaliczkę?

Ufff. To na tyle na chwilę obecną :lol:

Plumek. Bardzo dziękuję za info ( zapisałam sobie ) Kojarzysz nazwę tego kempingu?
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone