Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

nocleg w budapeszcie

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 04.06.2005 16:59

ALlY, zacznę od opisu jak dojechać do "Pansio". Zakładam , że wjeżdżasz do Budapesztu od strony Vac-a. Musisz dojechać do Budapesztu, do pierwszego mostu na Dunaju"ARPAD" . Należy przejechać na drugą stronę i ...tak jakby:) cofnąc się , kierunek na SZENTENDRE. Charakterystyczne miejsce, po prawej stronie, rzymskie pozostałości chyba akweduktu "AQUINCUM". Jedziesz dalej , mijasz skręt na camping "Romai" dalej... i skręcasz w prawo. Dzielnica willowa, bardzo zielono, tereny sportowe( korty ) . ufffffff:)..
ad 1. tak , ja zawsze rezerwowałam ~1 mc wcześniej
ad.2. ceny zawsze podawane są w E.
ad.3. nigdy nie miałam z problemów z odczytaniem mojego faksa.
ad.4. zawsze dostawałam odpowiedź zwrotną
ad.5. Opisałam Ci trasę. Celowo wybraliśmy lokum na obrzeżach. Nie lubimy przemieszczać sie po Budapeszcie autem. Komunikacja miejska jest świetnie rozwiązana. W pobliżu pensjonatu jest przystanek autobusowy. Dojeżdżamy ( 5 min ) do stacji kolejki i dalej do centrum ( 10 min ) . Nie ma żadnego problemu.
Obiekt ma bardzo ładne obejście, stoliki, fotele i łożka letnie na zewnątrz do użytku gości.
ad.6. bungalowy są w zabudowie barakowej. Jest 10 odrębnych wejśc. W każdym no...apartamencie jest przedpokój, toaleta, łazienka i pokój z TV , niektóre mają także lodówki. Bardzo czysto i przyjemnie. W recepcji jest maleńka kawiarenka, w której można wykupić śniadania.
:D to już koniec opisu. Myślę , że CI dogodziłam :) z precyzją .
miłego wieczorka
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 04.06.2005 17:28

Ally, znalazłam mapkę Budapesztu, chociazż wydaje mi się, że bez papierowej mapy nie obejdzie się.
http://www.terkepek.hu/startmap.php
Kieruj strzałkami na północ :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.06.2005 10:20

Bardzo dziękuję :hearts: .
Zapytam tylko, czy należy wpłącić zaliczkę?

W pobliżu pensjonatu jest przystanek autobusowy.
Wnioskuję, że do wyboru są bungalowy i pokoje w pensjonacie.... Jaka jest różnica w cenie.
Z tego co napisałaś wynika, że 1 osoba w bungalowie to 10 E.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.06.2005 10:21

Jutro chyba skoczę do Empiku i kupię jakiś plan miasta, bo cięzko coś w necie znaleźć.
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 05.06.2005 10:46

BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 05.06.2005 10:48

Camp o ktorym Ci wspominalam jest tuz obok stacji Romaifurdo
zoohha
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zoohha » 05.06.2005 11:10

chyba coś nie tak wyszło :).
Ally , ów pensjonat , to 10 "apartamentów" w zabudowie barakowej. Odrębnych bungalowów , ani pokoi nie ma. Chyba w 2004 roku, nie dosyć dokładnie opisałam "Duna party". Po prostu nie przyłożyłam się :).
Zaliczki nigdy nie wymagano. To dobra informacja , prawda? :D
I jeszcze jedno . Camp o którym pisze Ba Wa, to właśnie ten o którym ja pisałam, że trzeba go minąc :D . ( mijasz skręt na camping "Romai" dalej... i skręcasz w prawo. ).
Miłej niedzieli
Z.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.06.2005 18:28

ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 05.06.2005 18:30

Dzięki BaWa. Będą te mapki bardzo pomocne :D

P.s
BaWa. A pamiętasz ceny z kempingu?
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 07.06.2005 07:21

Niestety nie pamiętam :cry:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 07.06.2005 20:41

Zoohha.
To ja może zapytam, jak daleko jest przystanek autobusowy ( kolejka miejska) od bungalowów ( pensjonatu)?
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.06.2005 12:39

:D
Chciałam pójść na łatwizne i wysłałam maila do Duna-Party. Niestety wysłanie faxu mnie nie minie - maile na podany na stronce adres nie docierają ...
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.06.2005 12:46

ally napisał(a):A może ktoś zna jakieś ciekawe kempingi w Budapeszcie.
Poopowiadajcie coś. Jak z bezpieczeństwem na tych kempingach?Jakie ceny?

:roll:

Ponawiam pytanie.
Z uwagi na to, że staram się być zapobiegawcza, chciałabym mieć jaką alternatywę w zanadrzu.
Coprawda rezerwuję spanie w Duna-Party ale jakby co ... chciałabym mieć jakies spradzone namiary - jakieś adresy www dobrych kempów w Budapeszcie :?:
Mam już ze dwie informacje, ale jeśli ktoś może dodać coś od siebie ponad to co zostało napisane będę wdzięczna.

P.s.
Mam nadzieję, że właściciel Duna-Party odpowie na mój fax w języku angielskim...

P.s.2
Zooha.
Jak myślisz?Czy będzie możliwość pozostawienia samochodu na parkingu w Duna-Party również w niedzielę, mimo że nie będę rezerwować kolejnej nocy. Chcielibyśmy w niedzielę pozwiedzać jeszcze conieco ale późnym popołudniem wyruszyć w stronę HR.
Zgodnie z Waszą radą wolałabym nie szwendać się autem po mieście stąd moje pytanie. Czy właściciel nie będzie miał nic przeciwko?
Aha. A jak się tam kończy doba hotelowa?
jolek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolek » 11.06.2005 19:29

Może ja w zastępstwie Zoohhy, bo też znam ten pensjonat...
Przystanek autobusowy jest po drugiej stronie ulicy, jadąc do centrum, nie więcej niż 100 m od bramy wjazdowej :lol: .Tak samo z powrotem.Dojezdżasz do stacji kolejki i dalej do centrum.
Auto na pewno bedziesz mogła zostawić na parkingu, tylko musisz je odebrac do 22:00, bo jest zamykana brama.
Jak jest z dobą hotelową dokładnie nie wiem,bo zawsze ( a było to trzykrotnie) rano się ewakuowaliśmy, aby pod wieczór dotrzeć do domu.Ale podejrzewam, że do 10:00, moze 12:00, jak w innych hotelach lub pensjonatach...
Problem z meilami na Węgry trwa od ubiegłego roku i chyba te adresy na stronach w necie są nieaktualne...Taką sytuację mieliśmy w ubiegłym roku, wysyłalismy kilkakrotnie meile do Zalakaros, bez odpowiedzi. Dopiero fax przyniósł efekt.
Odpowiedź będzie prawdopodobnie w języku niemieckim...
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2005 20:41

ally napisał(a):Dzięki BaWa. Będą te mapki bardzo pomocne :D

P.s
BaWa. A pamiętasz ceny z kempingu?

http://www.hotels.hu/szallas/EHotel.vd? ... mi=1&fck=1
:smo: :papa:
Ps. byłem na tym kampingu w latach 1970 :lol:
forinty były na specjalne "książeczki" :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

nocleg w budapeszcie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone