Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w Brnie, Mikulowie ktos przerabial, ceny ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 07.08.2005 22:00

Wracalem z Cro przez Czechy z noclegiem w Brnie w Czechach. Nocowalem w hotelu Continental. Calkiem fajny, ale drogi - 90 euro za trzy osoby w trojce. Moze ktos nocowal w Brnie w przyzwoitym miejscu za mniejsza kase ?? Jadac z Gdanska mam trudnosci z wyzanaczeniem miedzynoclegu na trasie. W moim wypadku przejechanie Polski to totalna mordega musze nocowac w Czechach lub na Wegrzech. Pola namiotowe mnie nie interesuja a noclegi w hotelach drogie. Nie wiem jak kalkuluja sie ceny np w Mikulowie ?
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 07.08.2005 22:53

Ja spałem w Mikulovie w Pensionie Fontana.Za 3 osoby w pokoju z łazienką zapłaciłem 650 koron.Pension bardzo sympatyczny,jedynie 3 pokoje,ma zamknięty parking i wspólną kuchnie w pełni wyposażoną dla tych 3 pokoi.Szczerze polecam
Jadac z Gdanska mam trudnosci z wyzanaczeniem miedzynoclegu na trasie. W moim wypadku przejechanie Polski to totalna mordega

Niestety w pełni się zgadzam.My Cromaniacy z Pomorskiego jesteśmy bardzo poszkodowani przez konieczność jazdy po polskich drogach.

pozdrav :papa:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 08.08.2005 07:39

Byłem pewien , że pension Fontana jest obok Mikulova w Dolnich Dunajovicach ale może to zbieżność nazwy.
Ja nocowałem właśnie w Dolnich Dunajovicach ale w innym pensionacie i płaciłem 300 KC od osoby
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 08.08.2005 08:11

G. Drzycimski napisał(a): Pola namiotowe mnie nie interesuja a noclegi w hotelach drogie. Nie wiem jak kalkuluja sie ceny np w Mikulowie ?

Jadąc z Gdańska (i do Gdańska) wybieram nocleg w okolicy Mikulova. Przy głównej drodze przed Mikulovem w okolicy zalewu można znaleźć kilka ośrodków z przyzwoicie wyposażonymi domkami (pokoje 3-4 osobowe z łazienkami z lodówką). W sezonie zwykle są dość mocno obłożone - trzeba rezerwować wcześniej. Poza sezonem nie ma problemów z przyjazdem w ciemno.
W tym roku rozmawiałem z obsługą i ciągu najbliższych paru miesięcy powinna powstać tam całoroczna hala z basenami (mają tam źródła termalne).
Ceny za noclegi w pokojach 3-4 osobowych to 900-1300 Koron.

Pzdr
Tomek
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 08.08.2005 15:27

Kilka razy spałem w Brnie w hotelu IMOS, który polecam z czystym sercem. Tydzień temu za pokój 4 osobowy z obfitym śniadaniem zapłaciłem 1100 koron czyli ok. 10 euro od osoby. Dojazd łatwy jeśli wjeżdża się od strony Svitav. Jadąc z tego kierunku przy samej drodze jest też hotel BOZETECHOVA. Ceny podobne. Nocleg w Brnie lub Mikulovie to dla nas Pomorzaków właściwe rozwiązanie[/list]
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 08.08.2005 23:36

Byłem pewien , że pension Fontana jest obok Mikulova w Dolnich Dunajovicach ale może to zbieżność nazwy.

To zbieżność nazwy.Mój pension Fontana znajduje się na starówce w Mikulovie.W połowie drogi między rynkiem a Billą.
Pozdrav :papa:
dh_biker
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dh_biker » 09.08.2005 02:33

mikulov- swietna miejscowka, mozna pojsc na ten zamek czy co to tam jest itp duzo jest jakis tanich domowych hotelikow, pensjonatow. Jak znajde wizytowke to dam adres ale pamietam ze to co bylo z SV. :D
Yellow6
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Yellow6 » 09.08.2005 06:07

No, nie tylko Pomorzaki tłuką się przez Polskę. Ja jadę z Białegostoku i też mi się wydaje że w Mikulovie zanocuję. Bo do Mikulova mam prawie 620km przez Polskę i 230 przez Czechy. To prawie połowa.
Pozdrawiam Pomorzaków:może za x lat będzie jakaś autostrada. Na pomorze oczywiście bo na Podlasie to chyba nie. :P
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 09.08.2005 07:29

Tak ponoc wmurowali bursztynowy kamien wegielny pod autostrade A-1 zakontraktowana na 90 km odcinek. Bedzie mozna zajechac z Gdanska az w okolice Grudziadza - pewnie w 2008 najszybciej. Hi, hi niewiele to zmieni w skali trasy do Cro.
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 09.08.2005 08:32

Sw. Urban w Mikulowie na Pawlowskiej, 100 m od rynku .... spie tam juz cyklicznie bo dobre ceny, czyste pokoiki i chyba najlepsza w okolicy kuchnia dla ktorej ludzie z innych pensjonow przychodza jesc. Niedrogo i duzo i super podane.
za dwojke ok. 800 koron, za duzy pokoj taki gdzie mozna polozyc 4 osoby , duze loze+fotel rozkladany+kanapa (z barkiem ) 1500 koron.
Pozdrawiam Sasaneczka
Sarah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sarah » 09.08.2005 21:02

nocowalam w mikulovie, 10 euro od osoby. 2 pokoiki na 4 osoby, wspolna lazienka. slaby standard. pensjonat.
sniadanie 2,5 euro od osoby.
aga2
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga2 » 10.08.2005 14:42

Hotel IMOS w Brnie, niezle warunki, dobre sniadanie i bardzo przyzwoite ceny. http://www.hotel-imos.cz/

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone