Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg w BiH

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Anai
Cromaniak
Nocleg w BiH

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 21.06.2012 09:12

Wielce Szanowni Cromaniacy ;),

macie może jakiś namiar na w miarę sensowny, niekoniecznie 5* nocleg w okolicy Gradacac w BiH. Będę bardzo, bardzo wdzięczna ;)
Google albo jakoś mi źle działają, albo ja szukać nie umiem... - znajduję jedynie Sarajewo, ew. Blagaj a to nie do końca to o co mi chodzi... :/
Janusz777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz777 » 21.06.2012 19:26

Nocowałem w miejscowości Bugojno w samym centrum miasteczka. Ale jest to spory kawałek od Gradacac. Ważne żebyście postawili auto na zamkniętym parkingu. Jeżeli będziecie jechać w weekend sporo zajazdów jest zarezerwowanych na śluby, tak przynajmniej było 2 lata temu.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 21.06.2012 20:30

Janusz777 napisał(a):Nocowałem w miejscowości Bugojno w samym centrum miasteczka. Ale jest to spory kawałek od Gradacac. Ważne żebyście postawili auto na zamkniętym parkingu. Jeżeli będziecie jechać w weekend sporo zajazdów jest zarezerwowanych na śluby, tak przynajmniej było 2 lata temu.

Dzięki wielkie za podpowiedź - faktycznie kawałek jest ;)
To nie jest tak, że musi być Gradacac i ch...!
Szczegółowo rzecz ujmując chodzi mi o nocleg na 1 noc w miejscowości będącej w stosunkowo niedużej odległości od granicy na trasie z Sarajewa do Osijeku.

O co chodzi z tym parkingiem? W sensie, że w innym przypadku mogę nie ujrzeć już nigdy więcej swojego samochodu na oczy...? ;) 8O
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.06.2012 20:45

Anai - możesz do mnie napisać????
mejl w profilu :)
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 21.06.2012 20:53

BeJur napisał(a):Anai - możesz do mnie napisać????

Poszło - sprawdź sobie pocztę :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.06.2012 21:31

Anai napisał(a):
BeJur napisał(a):Anai - możesz do mnie napisać????

Poszło - sprawdź sobie pocztę :)

dzięki,
a teraz Ty :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2012 21:56

Słuchajta ja jadę do Neum możecie coś skrobnąć na temat tego miasteczka?
Janusz777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz777 » 22.06.2012 16:04

Sami Bośniacy powiedzieli mi żebym postawił auto na parkingu bo przed hotelem może być problem. Parking przy tym hotelu był na zapleczu .... powiedzmy na terenie hotelu. Wszystko było ok. Warunki jak na jedną noc też w miarę ok. Jak będzieci jechać warto zboczyć na wodospady Kravica. Polecam.
Anai
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anai » 22.06.2012 17:37

Janusz777 napisał(a):Sami Bośniacy powiedzieli mi żebym postawił auto na parkingu bo przed hotelem może być problem. Parking przy tym hotelu był na zapleczu .... powiedzmy na terenie hotelu. Wszystko było ok. Warunki jak na jedną noc też w miarę ok.

Dzięki za wyjaśnienie ;)

Janusz777 napisał(a): Jak będzieci jechać warto zboczyć na wodospady Kravica. Polecam.

Wiem :D
W zasadzie jest, to jeden z powodów dla którego planujemy wracać przez Bośnię a drugiego też pewnie nietrudno się domyślić :D
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 25.06.2012 12:42

Pierwszy raz zamierzam jechać przez BiH, doradźcie proszę czy lepiej przez Mohacs-Sarajevo czy przez Barcs-Banja Lukę? Nawigacja w pierwszym wariancie uparcie wytyczna trasę przez Tuzlę, a na oko droga E73 przez Zelnicę wygdaje się być znacznie lepsza, ossochozi? Czy na Węgrzech autostrada M6 dociera do samego Mohacsa? Na jednej mapie dochodzi, na innej nie...

Dodam, że jedziemy z Budapesztu w okolice Dubrovnika, nikt nas nie goni, chcemy coś zobaczyć oprócz bramek i stacji benzynowych na autostradzie.

I drugie pytanie - jak z noclegiem? Chcielibyśmy zatrzymać się najdalej w okolicach Mostaru, czy są tam jakieś sensowne pola namiotowe czy raczej nastawić się na hotel/kwaterkę?

I generalnie, co warto zobaczyć w BiH? Jedziemy z dwójką dzieci 6 i 11 lat.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 25.06.2012 12:49

Kropi - popatrz tu
http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=9758

Jechałem z Budapesztu do Dubrovnika ale po pierwsze to stare dzieje a po drugie bez noclegu/nocą.
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 25.06.2012 22:24

Dzięki, gapa ze mnie... :lol:
Janusz777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz777 » 26.06.2012 17:50

Napewno trzeba zajechać do Mostaru i poświęcić parę godzin na zwiedzenie mostu i jego okolic. Warto zajechać na wodospady Kravica. Polecam drogę przez Banja Lukę, Jablanicę. Warunek jest jeden - nie można się śpieszyć. Zresztą nie da się tędy jechać szybko bo droga jest widokowa dolną rzeki Neretva. Jedziemy w tym roku po raz trzeci tą drogą, a oczy ciągle są nienasycone. Pozdro :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone