Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg tranzytowy w Slowacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
scoota
Podróżnik
Nocleg tranzytowy w Slowacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) scoota » 21.07.2005 19:28

Witam , mam prosbe jezeli ktos ma namiar na tani nocleg tranzytowy w Słowacji.Jade kierunek Bratyslawa do Chorwacji.Pozdrowionka
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 21.07.2005 19:48

Bratysława - Złote Piaski - wczesny Gierek - Hotel !!!
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 21.07.2005 19:55

pare razy nocowalem na Slowacji, standard "Gierka" to najwlasciwsze okreslenie jakie slyszalem...a poza tym dal obcokrajowacow stosuja inna taryfe ... dlatego przejzdzam na Wegry i za podobne pieniadze mam wszystko w wysokim standarcie
romanroman1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanroman1 » 22.07.2005 07:25

mab napisał(a):pare razy nocowalem na Slowacji, standard "Gierka" to najwlasciwsze okreslenie jakie slyszalem...a poza tym dal obcokrajowacow stosuja inna taryfe ... dlatego przejzdzam na Wegry i za podobne pieniadze mam wszystko w wysokim standarcie

W ubiegłym roku spędziłem dwa tygodnie w Popradzie. W tym roku nocowałem w Trnawie a w drodze powrotnej w Starych Horach za Bańską Bystrzycą i nie potwierdzam opinii o różnych taryfach dla obcokrajowców. Tak owszem było, ale wiele lat temu. Nie szukaj jednak wielkiego hotelu, bo te mają rzeczywiście standard "Gierka" lecz pensjonatu, motelu...
Przed Bratysława najlepiej szukać noclegu w miejscowości Senec (jeziora, akwapark). Wrzuć w google hasło " Senec ubytovanie" i coć na pewno znajdziesz.
Paweł
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 22.07.2005 07:31

"nie potwierdzam opinii o różnych taryfach dla obcokrajowców. Tak owszem było, ale wiele lat temu."
W ubieglym roku komisja europejska zreszta na wniosek Polski wszczela postepowanie wyjasniajace co do takich praktyk na Slowacji...swego czasu bylo glosno o tym. Poza tym SANITARIATY!!!!naprawde wiele do zyczenia ...
romanroman1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) romanroman1 » 22.07.2005 11:24

mab napisał(a):"
W ubieglym roku komisja europejska zreszta na wniosek Polski wszczela postepowanie wyjasniajace co do takich praktyk na Slowacji...swego czasu bylo glosno o tym. Poza tym SANITARIATY!!!!naprawde wiele do zyczenia ...

No dobrze, Węgry są najlepsze, bo ty tam nocujesz. Ja zresztą też nocowałem i było ok. Zwracam tylko uwagę, że w tej "gorszej" Słowacji dogadasz się po polsku a nie wyłacznie po niemiecku jak na Węgrzech. Dla niektórych może to być problem. Jeśli ktoś się jednak zdecyduje na Słowację to gorąco polecam. Komisja Europejska? To chyba chodziło o Czechy i tez niesłusznie. Byłem w maju w Jesenikach i Teplicko-Adsprachskich Skalnych Miastach. Pieknie i płaciłem wg jednej tatyfy. Sanitariaty? Przecież wszędzie są lepsze niż u nas. Po co powielasz więc jakieś gazetowe opinie, które z rzeczywistością mają niewiele wspólnego?
tom-riddle
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom-riddle » 22.07.2005 14:38

Ja spałem tu: http://www.slovair.sk/penzion.html

Zalety: - tanio (4 os. za 1000 koron), bardzo blisko trasy tranzytowej, dobrze oznakowany zjazd - bo przy samym lotnisku, czysto, kuchnia, lodówka, łazienka, bardzo blisko duże centrum handlowe (nie byłem).

Wady: styl zabudowy (Gierek), choć tak jak napisałem jest czysto, bliskość lotniska - ale tam w nocy nic nie latało - spaliśmy dobrze.

Przestroga: Bratysława to nie jest dobre miejsce na nocleg z piątku na sobotę (w niedzielę chyba niewiele lepiej) jeśli jedziesz trasą Graz, Maribor, Zagrzeb, Zadar czy dalej na południe. Korki, Korki, korki...

Tom
magdzio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdzio » 10.08.2005 15:24

romanroman1 napisał(a):
mab napisał(a):pare razy nocowalem na Slowacji, standard "Gierka" to najwlasciwsze okreslenie jakie slyszalem...a poza tym dal obcokrajowacow stosuja inna taryfe ... dlatego przejzdzam na Wegry i za podobne pieniadze mam wszystko w wysokim standarcie

W ubiegłym roku spędziłem dwa tygodnie w Popradzie. W tym roku nocowałem w Trnawie a w drodze powrotnej w Starych Horach za Bańską Bystrzycą........

Witam
czy mógłbyś podać namiary na Stare Hory? (może być na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl). Od jakiegoś czasu poszukuję noclegu tranzytowego w okolicy Banskiej Bystrzycy (Zvolen, Motova, itp., ale niestety na razie bezskutecznie.
Dzięki ogromne :)
kasia23
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kasia23 » 12.08.2005 21:49

Wracając do Krakowa zawsze mam już dość po przejechaniu Węgier. A ponieważ Słowacja jest gorsza do przejechania niż Chorwacja i Węgry razem wziete, juz nie wysilam sie na jazde " jednym ciągiem". Wjeżdżam przez Komarno,i przed Nowymi Zamkami mijam Hurbanowo. W samym miasteczku jest fabryka Zlatego Bażanta, ale sklepu fabrycznego z powodu późnej pory nie odkryłam. Po lewej stronie mijam rózowy hotelik. Mijam, ponieważ kiedyś z jego okien wyglądały takie ciekawe panienki, że od tej pory go omijam. WAŻNE !!!
Można tam zjeść dobrą kolację ale nigdy tam nie parkujcie!! Kolejny rok przed tym lokalem nie działa latarnia. Naiwni przejezdni tam parkują a po posiłku uiszczają mandat dziwnie wynurzajacym sie z mroku milicjantom. Wiem to z własnego doswiadczenia i myślę że awaria tej latarni nie jest czystym przypadkiem. Po posiłku jadę dalej w strone Nowych Zamków. Praktycznie za Hurbanowem, po prawej stronie jest hotel Stary Orzech. To prawda : późny Gierek ale po 800 km. dobre i to. Cena - za 5 osób 1050 koron.
Jeszcze jedno - przez Węgry nigdy nie pchać sie na Budapeszt. Gnam na GYor. Szombately, Kormend,Nagykanizse. Wieczorem można pokonać Wegry w 3 godziny i to skodzianką
Pozdrawiam K.23 :D :D :D
tSzzSt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tSzzSt » 12.08.2005 22:51

polecam akademiki w bratysławie... jak i gdzie indziej :)
Ivcia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ivcia » 13.08.2005 13:01

Haweł napisał(a):Bratysława - Złote Piaski - wczesny Gierek - Hotel !!!

Czyzby hotel Flora? :lol:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone