Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg tranzytowy w okolicach Mikulova

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 02.02.2006 15:07

Witam i proszę o radę.18czerwca startujemy do Biogradu.Na nocleg tranzytowy wybraliśmy ACT Mercur w Pasohlawkach.Chcemy przenocować pod namiotem.Czy to dobry pomysł?Obawiam się pogody czy nie będzie za zimno.Może ktoś był w czerwcu w tym rejonie i podzieli się informacjami. A może fajny nocleg na prywatnej kwaterze oczywiście w tej okolicy.Pozdrawiam :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.02.2006 15:17

Jadąc do Cro staram się nocować w Mikulovie u Jaromila Crhana. Ostatnio płaciłem 700 koron za 2 osoby z wielkim podróżnym śniadaniem.
Kolacja po dojechaniu do Mikulova w knajpce ok 350koron, zwiedzanie zamku, spacery. Polecam 00420519510103--do Jaromila
http://www.mikulov.cz/main_pl.php?Akce= ... enu=sluzby strona baz noclegowych Mikulova
Pozdrawiam
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 02.02.2006 15:47

nocowałem w Pasohlavkach 23.06.2000. pogoda była dobra - stały namioty. My (4 os) spaliśmy w "barakowozie" (obytna bunka) za 400 Kcs Nie były to *****, ale na jedną noc...
Są również bungalowy. Sezon (i wzrost cen) rozpoczyna się 24.06
http://www.pasohlavky.cz
jabu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jabu » 03.02.2006 08:54

Nocowałem w motelu przy stacji benzynowej. Pokoje były ładne, czyste.
Obsługa bardzo miła. Zapłaciłem kartą bankomatową. Na przywitanie otrzymaliśmy po butelce wina na osobę dorosłą z miejscowych winnic i pilot do telewizora. Pokój był z dużym łóżkiem dwuosobowym i leżanką dla trzeciej osoby jako przystawka. Oczywiiście rano małe śniadanko.
Mieszkaliśmy w motelu znajdującego się po lewej stronie (jadąc w stronę do Chorwacji). Na parterze jest restauracja. Dokonałem rezerwacji przez internet (wysyłając maila).Gorąco polecam.
adres: www.mbzm.cz
Janusz
TERRY
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TERRY » 03.02.2006 11:38

Z tym namiotem to bym się trochę zastanowił, skorzystał bym raczej z bungalowu. Zaoszczędzisz czas i siły na rozbijanie-składanie namiotu. Weź też pod uwage warunki pogodowe (możliwy deszcz) i bliskość zbiornika wodnego (mgła). Pozdrawiam :papa:
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 06.02.2006 18:02

Ja zwykle nocuje w Dolnich Dunajovicach. Ceny 250-350 od osoby.
beniu11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beniu11 » 06.02.2006 21:31

Łukasz napisał(a):Ja zwykle nocuje w Dolnich Dunajovicach. Ceny 250-350 od osoby.

A gdzie to jest? I może jakieś namiary?Pozdrawiam.
Rafał B.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał B. » 07.02.2006 07:31

Ja spałem tu: MUŠOV REKREA, ul. Dlouhá 276, 691 23 Pohořelice, ČR, adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 07.02.2006 13:49

Około 10 km przed Mikulovem, skręt z głównej drogi na na prawo.
C_E_S_A_R
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) C_E_S_A_R » 11.02.2006 10:08

Witam! Jestem nowy na forum , jednak w Chorwacji byłem już 7 razy!!!
Osobiście początkowo podczas tranzytu spałem w Mikulov obok stacji Shell, ale teraz jak jade to śpimy w miejscowości Hustopece. Jest tam pole namiotowe, bungalovy, oraz hotel. Ceny po prostu śmieszne. Jak sie jedzie z Brna to trzeba sie kierować na Bratysławę i 3 zjazd z autostrady. Ośrodek jest polozony obok wielkiego otwatrego basenu i boiska do piłki noznej. Ceny śmieszne. Oczywiście jest tam restauracja no i czeskie piwko :) Polecam! żeby z powrotem jechac na mikulov nie ma problemu bo nie trzeba wracać na autostrade tylko jest droga (nawet całkiem calkiem) , która prowadzi bezposrednio do Mikulov!!! od mikulov jakieś 20 km! Polecam! natomiast jeżeli wybierasz sie dalej do Chorwacji np. do dubrovnika to polecam spanie obok wodospadów Krka! Byliśmy u Joska i Pauliny którzy sa małżenstwem Polsko-Chorwackim! Maja fajne apartamenty a w tym roku otwieraja kamp! polecam na maxa!
link do nich www.krkakamp.com
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 11.02.2006 13:23

Już się na tym forum zarekklamowali, więc nie muszisz im robić propagandy :)

Plumek
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 13.02.2006 13:29

Co to są śmieszne ceny?
Inna sprawa, że cały ten tekst brzmi jak fragment kiepskiego folderu. W prawdziwym chyba nikt by się nie zachwycał istnieniem drogi.
C_E_S_A_R
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) C_E_S_A_R » 15.02.2006 00:10

Plumek napisał(a):Już się na tym forum zarekklamowali, więc nie muszisz im robić propagandy :)

Plumek

Dlaczego nie można reklamować czegoś co się podoba ????? Czyżby konkurencja się bała???? 8O Poza tym , widzę (po innych postach) że pouczanie to coś co lubisz :wink:
:arrow: tak czy siak bede pisał to co JA(!!!) uważam , zę może być komuś pomocne!!!

Propaganda to rozpowszechnianie informacji celem przekonania do czegoś odbiorców, czyli ja na pewno będę uprawiał propagandę :) :D :) :wink:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 15.02.2006 09:09

Swoja drogą to jest temat o noclegach w okolicy Mikulova. :D

Tu jest sporo pensjonatów, hoteli, wszystko czego sie pragnie :)))
wchodzisz i wybierasz , już ktos nade mną dał podobny link. Chyba nie ma nic lepszego niz ta baza.
http://www.mikulov.cz/

Moim ulubionym jest ten u państwa Urbanków, bo maja najlpszą knajpe w miejście. Jedłam tam juz nie raz. spanie nie najtańsze w mieście ale dla tych którzy lubia siedzieć wieczorem w knajpce a potem bachnąć się spać. OK 1500 koron za pokój 4 osobowy ( duży i ladny ).
Puszcza41
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puszcza41 » 15.02.2006 11:16

Ja nocowałem pod namiotem w małej wioseczce Strachotin, camping "Free Star"
http://www.freestar.cz/
Mały camping, prysznice, ciepła woda, mały bufet na terenie i knajpka we wsi. Nocowaliśmy we własnym namiocie, ale można też spać w takich blaszanych baraczkach. Na jedną krótką noc warunki o.k. Kosztowało nas to ok. 250 koron za trzy osoby.
Pozdrowienia:)

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone