Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg tranzytowy Karlovac ?????

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 15.02.2006 19:13

Czy ktoś korzystał z noclegu w Karlovacu ??? Chodzi mi o hotele, pensjonaty. Wiem, że jest tam pole namiotowe - podobno, ale to mnie nie urządza. Może ktoś nocował, będę wdzięczny za rady. W internecie w sposób prosty nie znalazłem żadnych namiarów poza jednym hotelem w cenie orbisowskiej. Pozdrawiam znad Bałtyku, zazdroszczę tym z Krakowa czy Wrocławia i okolic, którzy nie muszą troszczyć się o tranzytowe noclegi. Ja z Gdańska mam przechlapane.
ooloo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) ooloo » 15.02.2006 20:45

G. Drzycimski napisał(a): Pozdrawiam znad Bałtyku, zazdroszczę tym z Krakowa czy Wrocławia i okolic, którzy nie muszą troszczyć się o tranzytowe noclegi. Ja z Gdańska mam przechlapane.

Za to do Szwecji masz bliżej... Podobno tam też jest ładnie ( nie byłem, bo z Krakowa daleko!)

ooloo :lol: :lol:
krzysiek M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysiek M. » 15.02.2006 21:52

Nie nocowałem w Karlovacu ale wiem ,ze istnieje duzo kwater osób prywatnych. Aby tam zanocowac musisz zjechac z autostrady i udać sie w kierunku Plitwic ,stara droga na Split. Na przedmiesciach Karlovaca widziałe wiele domów z tabliczkmi sobe i rooms. O ile mi wiadomo za nocleg dla 2 osónb w pokoju dwuosobowym płaci się około 25 eur za osobe . Rankiem możesz wrócic na autostrade ( około 10-15 minut jazdy )lub kontynuować droge np. do Udubiny za Plitwicami i wjechać na autostrade przed tunelem Sv.Rok
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.02.2006 22:29

Tu dostałeś wcześniej odpowiedź : forum/viewtopic.php?p=118514&highlight=#118514 od Janusza B.

Pozdrawiam :)
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 15.02.2006 22:31

G. Drzycimski napisał(a):Pozdrawiam znad Bałtyku, zazdroszczę tym z Krakowa czy Wrocławia i okolic, którzy nie muszą troszczyć się o tranzytowe noclegi. Ja z Gdańska mam przechlapane.

Jadąc z Gdańska polecam Ci Oekotel w Karlsdorfie koło Graz. Masz tam circa 1200 km czyli tak w sam raz na jeden dzień. Ceny bardzo przystępne, a śniadanie smaczne. Następnego dnia jadąc np. na Riwierę Makarską robisz 600 km i około 14.00-15.00 jesteś na miejscu.
http://www.oekotel.com/index_pol.php
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 16.02.2006 11:15

Nocowałem kilka razy w Karlovacu w drodze na Pag. Z tamtąd jest już tylko rzut beretem na wyspę ale z Gdańska to ci mimo wszystko współczuję :?

Jeśli chodzi o noclegi to masz kilka możliwości;
W zeszłym roku nocowałem tu:
http://www.hotel-europa.com.hr/ENG/index_eng.html
Zaletą tego hotelu jest położenie niemal przy samych bramkach autostradowych - dosłownie widać ten hotel przy zjeździe z autostrady w Karlovacu, dzięki czemu odpada problem szukania noclegu a rano masz natychmiastowy wjazd z powrotem na autostradę. Jest to nowy Hotel (bodaj z 2004 roku), nowoczesny i kameralny a nie jakiś wielki "Orbis", klimatyzowany, wyciszony, z parkingiem - słowem wszystko OK z wyjątkiem ceny - ok 100 Euro za rodzinę (4 osoby), oczywiście z dobrym śniadaniem w cenie. Widać że jest to hotel pomyślany dla turystów zmierzających nad Jadran, zapewne poza sezonem świeci pustkami.

Wcześniej, gdy nie było jeszcze autostrady z Karlovaca na południe ja jeździłem starą drogą na Senj przez Dugą Resę, Josipdol, Żuta Lokwa. Wtedy zatrzymywałem się na noc w bardzo sympatycznym Hotelu w Dugiej Resie (tuż przy samej drodze), tuż za Karlovacem w cenie 40 Euro; za rodzinę.
G. Drzycimski
Croentuzjasta
Karlovac

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 16.02.2006 15:50

Dziekuje za wszystkie posty. Co do Szwecji to jak najbardziej polecam. Choc do Skandynawii mam blisko z Gdanska z czego oczywiscie korzystam. Przelot promem do Szwecji tani i prosty, zwłaszcza ze mieszkam zaledwie kilka kilometrow od bazy promowej. Gorzej z cenami szwedzkimi. W porównaniu ze Szwecją to Chorwacja wyjątkowo tania.
beata118
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata118 » 18.02.2006 15:53

My w zeszłym roku nocowaliśmy w Karlowacu. Na obrzeżach miasta jest masa kwater do wynajęcia na jedną noc. Wystarczy zatrzymać się przy jakiejś restauracji i zapytać.
pawel_46
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_46 » 04.03.2006 13:54

Zaraz za Karlovacem jak jedziecie na Plitvickie mnostwo kwater. Zawsze korzystam a potem z rana w drogę w 2005 placiłem po 15E
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 05.03.2006 14:32

krzychu_72 napisał(a):
G. Drzycimski napisał(a):Pozdrawiam znad Bałtyku, zazdroszczę tym z Krakowa czy Wrocławia i okolic, którzy nie muszą troszczyć się o tranzytowe noclegi. Ja z Gdańska mam przechlapane.

Jadąc z Gdańska polecam Ci Oekotel w Karlsdorfie koło Graz. Masz tam circa 1200 km czyli tak w sam raz na jeden dzień. Ceny bardzo przystępne, a śniadanie smaczne. Następnego dnia jadąc np. na Riwierę Makarską robisz 600 km i około 14.00-15.00 jesteś na miejscu.
http://www.oekotel.com/index_pol.php

W całej rozciągłości posłuchaj Krzycha 72. Ja jeżdżę z Dolnego Śląska i także tam nocowałem. Polecam.

FUX
iotr1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) iotr1 » 06.03.2006 15:02

wyjeżdzam w sierpniu z Wrocławia potwierdzam że jest w Karlovac i za nim w kierunku Plitwic dużo kwater prywatnych. Osobiście skorzystam chyba z wcześniejszej rezerwacji mam propozycje w Karlovac za 13,5 euro od osoby. Powodzenia
pawel_46
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_46 » 14.03.2006 22:17

pawel_46 napisał(a):Zaraz za Karlovacem jak jedziecie na Plitvickie mnostwo kwater. Zawsze korzystam a potem z rana w drogę w 2005 placiłem po 15E

Zaraz za karlovacem przy samej drodze
Stjepan Gorśić
Karlovac Mostanje 100
tel ++385 (0) 47 64 17 13
jacek77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacek77 » 16.03.2006 23:10

G. Drzycimski napisał(a):Czy ktoś korzystał z noclegu w Karlovacu ??? Chodzi mi o hotele, pensjonaty. Wiem, że jest tam pole namiotowe - podobno, ale to mnie nie urządza. Może ktoś nocował, będę wdzięczny za rady. W internecie w sposób prosty nie znalazłem żadnych namiarów poza jednym hotelem w cenie orbisowskiej. Pozdrawiam znad Bałtyku, zazdroszczę tym z Krakowa czy Wrocławia i okolic, którzy nie muszą troszczyć się o tranzytowe noclegi. Ja z Gdańska mam przechlapane.

http://www.karlovac-touristinfo.hr/privatlist.asp Strona z adresami prywatnych domów z pokojami do wynajęcia. Zprawej strony "zemljovid" - usytuowanie domów przy drodze

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone