Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg pod Brnem

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Fenistil
Podróżnik
Nocleg pod Brnem

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fenistil » 08.08.2010 09:29

Poszukuję taniego noclegu pod Brnem w drodze do Chorwacji. Chciałbym się zatrzymać na 1 dobę z rodziną (łącznie 4 osoby dorosłe). Co do odległości od Brna to nie ma znaczenia, może być nawet pod samą granicą austriacką.

Pozdrawiam :wink:
andziolinoslawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andziolinoslawa » 08.08.2010 15:12

witam, podpisuje sie pod postem Kolegi, tez poszukuje noclegu. szukam w sieci ale ceny ceny maja wysokie ... moze ktos moglby cos polecic? slyszalam, ze niedaleko mieszka jakis polski ksiadz, podobno wiekszosc ludzi jadacych do chorwacji sie u niego zatrzymuje, tyle ze nikt z moich znajomych nikt wiecej nie wie :(
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 08.08.2010 15:18

Proponuje pojechac dalej konkretnie do Mikulov na granicy z Austria , jest tam mnostwo hotelikow tranzytowych takich na jedna noc. 2 lata temu nocowalismy w hotelu Eliska, za 4 osoby zaplicilismy 1600 koron i butelke wina z tamtejszych winnic dostalimy gratis.
andziolinoslawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andziolinoslawa » 08.08.2010 15:20

dzieki bardzo :) a czy jest tam jakis nocleg, ktory mozna byloby polecic?
Fenistil
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fenistil » 08.08.2010 15:35

petr napisał(a):Proponuje pojechac dalej konkretnie do Mikulov na granicy z Austria , jest tam mnostwo hotelikow tranzytowych takich na jedna noc. 2 lata temu nocowalismy w hotelu Eliska, za 4 osoby zaplicilismy 1600 koron i butelke wina z tamtejszych winnic dostalimy gratis.

Dzięki za odpowiedź, czyli można powiedzieć, że mogę jechać w ciemno, nie przejmując się noclegiem w Czechach?

edit, znalazłem coś na forum:
forum/viewtopic.php?p=117993 :P
andziolinoslawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andziolinoslawa » 08.08.2010 16:10

wlasnie z kolezanka szukalysmy, faktycznie mozna znalezc fajny nocleg i w dodatku niedrogi :) to u mnie w Gdansku sa drozsze :):):):) wielkie dzieki za pomoc.
Janek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janek » 08.08.2010 20:39

Kilka kilometrów przed Mikulowem mały hotelik, ok 100 m od szosy (żółta elewacja, widać z daleka). 2 osoby ze śniadaniem 38 EUR. Restauracja czynna do 21, kolacja około 8 EUR. Nie przyjmują kart, tylko korony i euro.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 08.08.2010 22:08

Fenistil napisał(a):
petr napisał(a):Proponuje pojechac dalej konkretnie do Mikulov na granicy z Austria , jest tam mnostwo hotelikow tranzytowych takich na jedna noc. 2 lata temu nocowalismy w hotelu Eliska, za 4 osoby zaplicilismy 1600 koron i butelke wina z tamtejszych winnic dostalimy gratis.

Dzięki za odpowiedź, czyli można powiedzieć, że mogę jechać w ciemno, nie przejmując się noclegiem w Czechach?

edit, znalazłem coś na forum:
forum/viewtopic.php?p=117993 :P

Spokojnie mozecie jechac napewno bez problemu znajdziecie tam cos w dobrej cenie.
kendzior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kendzior » 06.09.2010 20:06

Napewno nie polecam moto"cos tam"za Brnem od strony Chorwacji. Nie dośc że drogi to jeszcze smród koniami i szambem. Na dodatek, na śniadanie nie ma co zjeść. Kurczak pieczony w tłuszczu "fuj" i jakieś żeberka też w tłuszczu z jakims obślizgłym ryżem. No i jeszcze woda w prysznicach śmiedząca. Nie miałem takiej nocy nigdzie poza Kłajpedą.
andziolinoslawa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) andziolinoslawa » 06.09.2010 20:34

ja wrocilam juz tydzien temu z cro. jechalismy jak i wracalismy bez noclegu (2 kierowcow). w tamta strone 4 osoby a na powrot 5 - kolezanka doleciala samolotem do nas. wbrew pozorom nie polecamy drogi przez niemcy - moze i autostrady ale droga bardzo zmudna, przez Polske to przynajmniej cos sie dzieje - na dziury trzeba uwazac :0 - to oczywiscia opinia kierowcow. przez niemcy jechalismy do, wracalismy juz przez czechy.
matti_wse
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) matti_wse » 06.09.2010 20:47

Ja wróciłem dzisiaj. Przez Polske to owszem, ale tylko w nocy. W dzień jechałem prawie 10 godzin, a wnocy 4 godziny
mpagno
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpagno » 06.09.2010 21:16

Zdecydowanie polecam - zaraz przed gr. austriacka :http://www.hotel-salus.cz/pl/index.htm - przepyszne żarcie :)
mpagno
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpagno » 06.09.2010 21:20

kendzior napisał(a):Napewno nie polecam moto"cos tam"za Brnem od strony Chorwacji. Nie dośc że drogi to jeszcze smród koniami i szambem. Na dodatek, na śniadanie nie ma co zjeść. Kurczak pieczony w tłuszczu "fuj" i jakieś żeberka też w tłuszczu z jakims obślizgłym ryżem. No i jeszcze woda w prysznicach śmiedząca. Nie miałem takiej nocy nigdzie poza Kłajpedą.

Racja, ,smród tam taki że się jeść odechciewa...
Touranos
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Touranos » 15.09.2010 12:57

ja nocowałem w Tour-motelu w Wilfersdorf przed Brnem a blizej Poysdorfu
http://www.tour-motel.at/pl/home.asp?ci=home
czysto/szybko i w miare tanio i najwazniejsze 24/24. Ja zjechalem ok 2 w nocy. Nie sugerowac sie zapelnieniem autami na przymotelowym parkingu tam spia oszczedni podrozni. Moje doswiadczenia z Czechami sa takie ze bylem spokojniejszy spiac w Austrii nawet jak mialo byc troche drozej.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone