Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg na trasie Szczecin Umag

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
karolcia11
Globtroter
Nocleg na trasie Szczecin Umag

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 10.01.2011 20:36

Witam,
mam pytanie o tani nocleg na trasie Szczecin-Umag. W sumie jest ok 1200 km. Wypada więc po 600 km.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.01.2011 20:55

Dory szofer i dobry plan i nocleg niepotrzebny-większość to autostrady.A to co mogę poradzić to dopisz planowaną trasę przejazdu tak będzie łatwiej.Ja tyle mogę pomóc bo jeżdżę z przeciwnego krańca Polski,ale koledzy z zachodu pewnie coś podpowiedzą. :D
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 10.01.2011 21:17

Wydaje mi się, że będą to okolice Monachium. A nocleg musi być, bo jedziemy z dwulatką :)
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 10.01.2011 21:23

Ja od zawsze jeździłem z trójką-wyjazd popołudniu i większość trasy w nocy.Dzieciaczki zasypiają a budzą się na miejscu.Jeśli masz obawy to oczywiście nocleg wskazany.Opisz dokładniej trasę to prędzej koledzy coś wymyślą.Pozdrawiam
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 13.01.2011 21:14

karolcia11 napisał(a):Wydaje mi się, że będą to okolice Monachium. A nocleg musi być, bo jedziemy z dwulatką :)

Ja co roku jeżdżę ze Świnoujścia i dziele trasę na dwa dni :
1 dzień ok 1000 km i odpoczynek w Piding ok 8 km od Salzburga to jeszcze Niemcy fajny hotelik obok autostrady Hotel-Restaurant-Café Alpenblick ***
można się wyspać zjeść kolacje rano śniadanko. ta trasa zajmuje mniej czasu niż dzień następny. Bo przed Wami dwa płatne tunele - chyba że jesteście gotowi jechać objazdem przez Alpy super fajna ale trudna dla kierowcy. jednak nie trzeba stać w koszmarnym korku czasami 15 km i 4 godz. stania. Ja tak jeżdżę od 6 lat i za pierwszym razem stałem w korku, niestety zawsze wyjeżdżam w piątki a to najgorzej ale tak możemy z żona mieć urlop. Trochę można na moich postać poszukać co pisałem o trasie.
Więcej jak chcecie to na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :)
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 16.01.2011 12:19

My do tej pory 2 razy byliśmy w Trogirze, wiec nie wiem ale chyba to będzie inna trasa niz do Umag. Nie wiem właśnie jak najlepiej dojechać. Raczej postawiłam na wbicie miejscowosci w GPS i jechanie trasą którą on zaproponuje. Ale moze tak jak radzisz, ominiemy te tunele...Bo nie chcemy stać w korkach zwłaszcza z 2 letnim dzieckiem ;).
A co do noclegu. Na ich stronie brak info o cenach. Ale wyglada baaaardzo przyjmnie. Ile kosztuje wiec nocleg?
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 16.01.2011 17:34

To są ceny pokoi

Einbett – Zimmer: ab 44,00 € bis 47,00 €
Zweibett – Zimmer: ab 67,00€ bis 84,00 €
Dreibett – Zimmer: ab 96,00 € bis 111,00 €
Appartement 4 bis 5 Personen: 138,00 € bis 178,00 €
Zustellung Babybett: 10,00 €
Hund (auf Anfrage): ab 6,00 € je nach Größe
Preise verstehen sich grundsätzlich incl. Frühstücks – Büfett!!

:P
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 19.01.2011 14:38

Jeżdżę od 5 lat z córką (zaczęła od 5 latek jak miała) i zawsze spanie było w aucie - było to także jako frajda wyjazdowa :)
A w sumie w ciągu dnia to można trasę na raz zrobić.
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 19.01.2011 21:39

Pewnie jakbysmy sami jechali, to pojechalibyśmy w nocy. Ale jadą z nami rodzice w drugim aucie, wiec bez sensu. Jestem na etapie szukania hotelu. Ale coś cieżko.
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 20.01.2011 07:30

Karolcia "wujek google" prawdę ci powie :)
Masz linka do hoteli kołoMonachium - ten z pod literki A jest na ringu i cenowo przystępny
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 20.01.2011 12:54

Wow super rzeczywiscie. I cenowo chyba też w miarę ok. Orientujecie się, czy 2 pokoje 2 osobowe za ok 110 euro to dobra cena? Czy np. nocleg w jakims niemieckim pensjonacie byłby tańszy?
hassanbey
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hassanbey » 21.01.2011 23:27

Czy cenowo OK ? Ja płaciłem za hotel w Berlinie - IBIS 55E za dobę więc jest dobrze. Zrobiłem wstępną rezerwacje to wyszło 49E za pokój 2 osobowy
Tu jest bezpośredni link do rezerwacji pokoju w hotelu
karolcia11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia11 » 22.01.2011 13:56

Wiesz co tylko sie teraz zastanawiam, czy ten nocleg nie powinien być jednak dalej tak koło 900 km. Bo drugiego dna musimy być na miejscu koło 17 i biorąc po uwagę, że trasa już będzie trudniejsza, to będziemy potrzebowali i tak wiecej czasu... Juz sama nie wiem.
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 26.01.2011 20:47

My ze Szczecina jeżdzimy do Rijeki i dalej na południe płyniemy promem.Myśle, że moja trasa / bardzo wygodna i bezpieczna/ jest identyczna jak na Istrie. Kołbaskowo, Monachium, Salzburg/ tu jest ok 900km i tu zaraz po wjezdzie do Austrii, jakieś 40km dalej na pierwszej stacji paliw z ogromnym placem przystosowanym do odpoczynku=noclegu dla tych co na trasie; miejscowośc Goling nocujemy w naszej przyczepie. Ta odległość jest w sam raz na odpoczynek. Jest też tu hotelik ale dokładnego namiaru nie mam/. Dalej na Włochy-Udine- Triest= cały czas autostrady i tylko od Triestu jedziemy ok. 30 km przez Slowenie drogą na której nie musisz mieć winniety-E61 Hrpelje-Kozina.No i praktycznie jestescie na Istrii. Jade juz 5 raz i nigdy nie stałem w korkach. Udanych wakacji i szerokiej drogi.
Teska
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Teska » 29.01.2011 17:26

karolcia

w okolicy Monachium jest w Neufahrn Ahat Hotel spaliśmy tam jak mieliśmy samolot na drugi dzien.Polecam my za dwie osoby ze sniadaniem i za 2 tyg parkingy płcilismy 90 e...no to sam nocleg powinien byc cenowo oki.

tez jestem ze szczecina, myslimy jechac do Chorwacji w polowie maja..
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone