Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg na trasie Niemcy, Austria, Słowenia, Chorwacja

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DAWIDOOOO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAWIDOOOO » 06.07.2006 16:26

WITAM,

na wstepie informuje ze przejrzalem forum i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Pod koniec lipca wybieram sie z rodzina na Riwiere Makarska. Wyjezdzając ze Szczecina konieczny wydaje się nocleg. Jakie miejsce polecacie, ażeby większość trasy zrobic pierwszego dnia? Szczegolnie zalezałoby mi na campingach i polach namiotowych.
ewa.ko
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa.ko » 06.07.2006 16:51

Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 07.07.2006 07:58

W ubiegłym roku jechałem trasą przez Niemcy. Na granicy w Kołbaskowie byłem po 6 rano. O 20 byłem w Karlovacu, a tam w kierunku na Plitvickie Jeziora jest pełno kwater. Rozważ czy warto zatrzymywać się na nocleg wcześniej niż w Chorwacji
DAWIDOOOO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) DAWIDOOOO » 07.07.2006 15:43

Wielkie dzięki,

ale poddążę chyba śladem Northstar'a i zdecydue się dojechać aż do Karlowaca.

Gdyby ktoś miał jeszcze jakies propozycje to z góry dziękuję.

Pzd :D r.
mariusz29
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz29 » 09.07.2006 21:11

Jadę tą samą trasą, podobna godzina wyjazdu, ale planuję nocleg pod Grazem (Oekotel), a rano wyjazd do Plitvic. Nie lubię ani nadmiernego pośpiechu, ani zmęczenia na trasie. Urlop to urlop...
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 10.07.2006 21:08

Wynia z tego, że jest pewna elastyczność i można wybrać miejsce do odpoczynku w zależności od sytuacji na trasie, bo Oekotel zbiera na forum dość pochlebne recenzje. Karlovac ma tę zaletę, że jest bliżej i Plitvic i morza oraz jest tańszy. Ale może nie każdemu uda sie tam dojechać.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 10.07.2006 21:44

Ja nocowałem w Karlowacu. Zgodnie z radami forumowiczów zjechałem z autostrady na drogę nr "1". Zaraz po wyjeździe z miasta (ale jeszcze w granicach administracyjnych Karlowaca) pojawiło sie dużo domów z tabliczkami ZIMMER, ROOMS, SOBE, POKOJE itp. przy drugim podejściu znaleźliśmy pokój. Warunki w zasadzie bez zadnych rewelacji ale cena przystepna (20 E za pokój). Z resztą po całym dniu drogi to marzyłem tylko o prysznicu i spaniu. Nocowali tam tez inni Polacy i Czesi. W drodze powrotnej też tam nocowaliśmy (bo wyjechaliśmy z Podgory po południu i jechaliśmy przez Knin i Plitvice). Chcieliśmy znaleść coś innego ale w jednym domu właściciele chcieli 15 E od osoby, zarówno od dorosłego jak i za 4-letnie dziecko (ceny nie do negocjacji), a w innym za 40 E standard był porównywalny z tym co nocowaliśmy za 20 E. Wiec nie namyślając sie długo pojechaliśmy na "naszą" kwaterę. Zostaliśmy rozpoznani przez właścicielkę i bez problemów dostaliśmy pokój w tej samej cenie.
Northstar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Northstar » 11.07.2006 08:37

Nam wyszło poniżej 9 E na głowę, ale "braliśmy hurtem" - 3 samochody
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 12.07.2006 12:03

Też planujemy w tym roku jechac z noclegiem, ale myśleliśmy o Słowenii. Teraz również o Karlovacu - może macie jakieś namiary dokładniejsze, bo raczej w ciemno nie chcemy jechac, mamy małe dziecko. Pozdrawiam
fidoklm
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) fidoklm » 12.07.2006 21:00

AnetaA napisał(a):Też planujemy w tym roku jechac z noclegiem, ale myśleliśmy o Słowenii. Teraz również o Karlovacu - może macie jakieś namiary dokładniejsze, bo raczej w ciemno nie chcemy jechac, mamy małe dziecko. Pozdrawiam

Na starej drodze z Karlowaca do Splitu można spokojnie znaleźć kwatery. My 13 osób przenocowaliśmy bez większych problemów. Cena 10 euro osoba.

Pozdrawiam
--------------
Fidoklm
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 13.07.2006 22:56

No to chyba nie będziemy się martwic na zapas. Mam nadzieję że znajdziemy coś po drodze. Dzieki.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone