Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg na Słowenii

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 31.05.2006 10:37

Grzegorz Ćwik napisał:
Ja też wysłałem rezerwację, ale nie otrzymałem odpowiedzi. Chyba będę do skutku. Czy obowiązuje jakaś przedpłata np. kartą . I jak to potem wygląda? Prosze o informacje.

Problem w tym czy rezerwacja poszła do tego motelu.
Dotychczas spaliśmy w Słowenii w motelach Pesnica (podobno teraz jest zamknięty) i ostatnio - jak napisałem Podlehnik.
W tych przypadkach nie była wymagana żadna przedpłata - wystarczyła rezerwacja mailem i pokoik czekał.
A jak to potem wygląda - przyjeżdżasz, rozpakowujesz graty, pijesz piwko (np. czeskie nabyte po drodze), potem prysznic i do wyrka (ew. dalszy ciąg wczasowej działalności rozrywkowej - z umiarem - rano trza jechać dalej).
Płaciłem przy oddawaniu kluczy.
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 31.05.2006 11:12

W takim razie - rewelacyjnie. W ostatnich moich miejscach noclegowych na trasie trzeba było albo wysyłac przedpłatę, albo potwierdzać kartą Visa - i już się nie dało z tego zrezygnować. A więc będę próbował ponownie. Dziękuję :wink:
Grzegorz Ćwik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorz Ćwik » 28.06.2006 16:12

Za czwartym razem wysyłania rezerwacji wreszcie otrzymałem potwierdzenie z motelu Podlehnik, w takim razie wszystko OK, wszystko zapięte na ostatni guzik, Chorwacjo już niedługo !!!
zbig99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbig99 » 24.03.2009 21:03

jacek_jpj napisał(a): czyli pokoj 2 osobowy z dostawka(czyli 3 osobowy) jest za 27E, a 2 osobowy bez dostawki za 43, z tym ze 3 osobowy jest za 57E.

W tamtym roku w czerwcu spałem w Ptuju. Rodzinka 2+ 2 małych dzieci. Cena 55 Eur za wielki pokój z łazienką i śniadanko - szwedzki stół.
tur69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tur69 » 05.04.2009 19:26

Czy ktoś może polecić mi jakiś niedrogi nocleg w zachodniej części Słowenii i niekoniecznie na wybrzeżu. Chcielibyśmy jadąc na Istrię zahaczyć o Wenecję. Planuję więc nocleg przy granicy włoskiej tak aby rano dojechać do Wenecji świeżym i wypoczętym 8) Opiekunie Działu! Korzystałem z funkcji "szukaj", ale na wiele to się nie zdało.
Wdzięczny będę za wszelkie sugestie :)
jarecki08
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) jarecki08 » 13.07.2009 22:46

Witam i pozdrawiam wszystkich z forum.
Skorzystałem z pleconego noclegu w Pdlehniku i spotkało mnie i moich towarzyszy zwłaszcza z dziećmi rozczarowanie. Włąciciel przyjął nas z gościnnością oczywiście poczęstował nas, bo było nas 12 osób rakiją. Jednak gdy rano poprosiliśmuy o przegotowaną wodę na herbatę dla dzieci kazał nam ją wzięć z kranu. Warunki może znośne, ale cena za nie to 50 Euro od rodziny nawet tej dwuosobowej. Nastę pnym razem wezmę nocleg w Mucku w Austrii gadzie koszt noclegu dla trzech osób ze śniadaniem wynosił 50 Euro. Sprawdziłem to w dzrodze powrotnej.
Pozdrawiam.
dudu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dudu » 14.07.2009 15:47

a jakieś campingi po drodze przez was sprawdzone na Słowenii ?
SivyDaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SivyDaro » 18.03.2010 23:32

zbig99 napisał(a):
jacek_jpj napisał(a): czyli pokoj 2 osobowy z dostawka(czyli 3 osobowy) jest za 27E, a 2 osobowy bez dostawki za 43, z tym ze 3 osobowy jest za 57E.

W tamtym roku w czerwcu spałem w Ptuju. Rodzinka 2+ 2 małych dzieci. Cena 55 Eur za wielki pokój z łazienką i śniadanko - szwedzki stół.

w ktorym hotel spaliscie?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 19.03.2010 10:05

Akurat rok mija od czasu jak o tym było pisane... Sądzisz, że ci odpowiedzą?
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 05.08.2010 08:59

Ma może spisane współrzędne GPS tego motelu "OB RIBNIKU" lub może podać dokładnie gdzie to jest na mapie.
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 05.08.2010 09:10

mayorbien napisał(a):Ma może spisane współrzędne GPS tego motelu "OB RIBNIKU" lub może podać dokładnie gdzie to jest na mapie.

http://penzion-podlehnik.si/kontakt.html
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 05.08.2010 09:19

jasio napisał(a):
mayorbien napisał(a):Ma może spisane współrzędne GPS tego motelu "OB RIBNIKU" lub może podać dokładnie gdzie to jest na mapie.

Sorki, ale czy ja napisałem że potrzebuje adres czy namiary GPS ?

Proszę czytać dokładnie posty !
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 05.08.2010 10:13

mayorbien napisał(a):
jasio napisał(a):

Sorki, ale czy ja napisałem że potrzebuje adres czy namiary GPS ?

Proszę czytać dokładnie posty !
Sorki za dobre chęci ale myślałem ze jesteś bystry mając stronę dokładny adres mapkę co prawda nie za dokładną ale z opisem jak dojechać współrzędne GPS sam ustalisz :(

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 06.08.2010 10:41

A teraz buraku jesteś zadowolony czy nadal czegoś nie doczytałem :roll:
mayorbien
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mayorbien » 06.08.2010 16:21

jasio napisał(a):A teraz buraku jesteś zadowolony czy nadal czegoś nie doczytałem :roll:

Burak to jest z ciebie i uważaj sobie ćwoku jak się odzywasz. Daj do siebie namiary na prv to sobie pogadamy ? i zobaczymy jaki wtedy będziesz twardy a może załatwić ci bana u admina ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone