Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Nocleg Austria lub Słowenia

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Massetra
Odkrywca
Nocleg Austria lub Słowenia

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 11:10

Witam

Ma ktoś jakieś namiary na noclegi, granica Austria-Słowenia lub w Słowenii?

Z góry dzięki
salkos
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 01.06.2005 11:21

Nie wiem, czy o ten rejon Ci chodziło, ale polecam tu:

http://www.sloveniaholidays.com/podrobno.asp?id=19
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 01.06.2005 11:48

My w tym roku robimy postój w motelu Podlehnik za Mariborem ok. 20 km przed chorwacką granicą. Pokój 3 osobowy w możliwością zakwaterowania 2 osób dorosłych i 2 dzieci - 52 euro, dwójka 43 euro.

Tu masz skromną stronkę z adresem e-mail.
http://www.sloveniaholidays.com/MOTEL-PODLEHNIK/

Darek
Massetra
Odkrywca
Noclegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 12:53

Witam

Dzięki Salkos^^ i Toudee^^.
Mieliśmy kiedyś namiar na taki pensjonat w Austrii tuż przed granicą z Słowenią ( Droga z Klagenfurtu na Lubljanę - chyba to przejście się alpenpass nazywa ), po prawej stronie drogi. Mozna było zjeść i nocleg zamówić ale nie pamiętam nazwy tego^^.
Przesyłajcie dalej proszę jakieś namiary na noclegi bo jeszcze nie wiem, czy pojedziemy na Graz i Maribor albo na Klagenfurt i Ljubjanę. Spanie w samochodzie odpada bo jedziemy z 3 miesięcznym dzieckiem ( we wtorek ma nas pierwszy raz zobaczyć^^ i my też ( on? , ona? )^^

Pozdrawiam i czekam na posty^^
salkos
Odkrywca
Re: Noclegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 01.06.2005 13:10

Massetra napisał(a):Mieliśmy kiedyś namiar na taki pensjonat w Austrii tuż przed granicą z Słowenią ( Droga z Klagenfurtu na Lubljanę - chyba to przejście się alpenpass nazywa ), po prawej stronie drogi. Mozna było zjeść i nocleg zamówić ale nie pamiętam nazwy tego^^.

Przejście się nazywa Loibpass.
Proponowana przeze mnie kwatera jest paredziesiąt kilometrów od tego przejścia, ale już w SLO.

Może tu coś znajdziesz:
http://www.austrian-hotelreservation.at ... ew_en.html
Massetra
Odkrywca
Noclegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 13:28

Jeszcze raz dzięki, te przejście o którym piszesz ( taka kręta droga do niego prowadzi - serpentyny^^ ??? ).
Bo nie chcę jeczać przez to drugie przejście ( nie wiem też jaka nazwa, ale tam jest bodajże tunel płatny ).

Pozdrawiam
salkos
Odkrywca
Re: Noclegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) salkos » 01.06.2005 13:52

Massetra napisał(a):Bo nie chcę jeczać przez to drugie przejście ( nie wiem też jaka nazwa, ale tam jest bodajże tunel płatny ).

Zgadza się - prawie 8 euro.

Poza tym jadąc przez Loibpass widoczki są naprawdę piękne, podjazd dostarcza wielu wrażeń estetycznych.
Massetra
Odkrywca
Noclegi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 14:04

Hamulce i silnik też się nie nudzą^^

A jakie miejscowości są przed loibpassem? Loibl i Unterloibl?
Tamten zajazd był ostatnim przed granicą po prawej stronie.
Kurcze, gdzieś miałem prospekt i go znaleźć nie moge.

Pozdrawiam
bob budowniczy
Podróżnik
Dobry wątek - kontynuujmy

Nieprzeczytany postnapisał(a) bob budowniczy » 01.06.2005 16:40

Mało w necie jest informacji o noclegach w tym terenie, dlatego proponowałbym pociągnąć wątek.
Ja mogę dorzucić informację o hotelu Oekotel w Grazu, jest strona www, w tym i po polsku. Następna miejscowość to kwatery w Klagenfurcie i Villach - googlarka coś wyrzuci, ale nie znalazłem nic, co mógłbym zaproponować. Może coś jeszcze :?:
W Klagenfurcie jest fajny park Minimundus - świat w miniaturze - trzeba przeznaczyć min. 2 godz, ale warto.
Ten tunel w bok od Klagenfurt -Loibpass - jest bezpłatny a droga widokowo fantastyczna, szczególnie jak się wyjeżdża z tunelu po słoweńskiej stronie 8O . Tylko że jest zakaz jazdy z przyczepami, a czasami już przy Klagenfurcie może być droga zamknięta, bo są światła i przygotowane znaki - może na wypadek trudnych warunków drogowych - nie wiem :?: .
Drugi płatny tunel jest przy Villach - chyba się nazywa Karawanken, czy jakoś tak, ale tam z kolei jest lepsza droga, a nawet nie wiem czy nie autostrada?
Massetra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 17:46

Właśnie Karawanken jest płatny o ile się nie mylę.

Poszukam tych namiarów na ten pensjonat, kiedy wracałem w 2001 to tam jedliśmy i gość dał mi namiary.

Pozdrawiam
arian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arian » 01.06.2005 22:10

we wrześniu 2004 zatrzymałem się na jeden nocleg w GASTHOF DEUTSCHER PETER (http://www.deutscher-peter.at/wo_sie_uns_finden/ stronka nieco nie aktualna) kilka kilometrów przed granicą w Loiblpass jadąc od Klagenfurtu. bardzo miło wspominam okolicę i obsługę (starsza pani w regionalnym stroju). chałupa chyba z poprzedniej epoki, przy czym czysto i schludnie. cena pokoju 2-osobowego ze śniadaniem 35EUR. jest mały parking na samochód a na motocykl garaż. mam kilka fotek tylko musiałbym zeskanować. jedynmym mankamentem było to, że pani rozmawiała tylko po niemiecku, ale może to był chwilowy brak kogoś z angielskim językiem :).
Massetra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 22:24

Wielkie dzięki^^, cena chyba właśnie ta była^^. Jak jechałeś z góry to ten zajazd był po lewej stronie drogi i tak stylowo zrobiony?
Massetra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 22:26

arian napisał(a):we wrześniu 2004 zatrzymałem się na jeden nocleg w GASTHOF DEUTSCHER PETER (http://www.deutscher-peter.at/wo_sie_uns_finden/ stronka nieco nie aktualna) kilka kilometrów przed granicą w Loiblpass jadąc od Klagenfurtu. bardzo miło wspominam okolicę i obsługę (starsza pani w regionalnym stroju). chałupa chyba z poprzedniej epoki, przy czym czysto i schludnie. cena pokoju 2-osobowego ze śniadaniem 35EUR. jest mały parking na samochód a na motocykl garaż. mam kilka fotek tylko musiałbym zeskanować. jedynmym mankamentem było to, że pani rozmawiała tylko po niemiecku, ale może to był chwilowy brak kogoś z angielskim językiem :).

A z niemieckim nie mam kłopotu^^
arian
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) arian » 01.06.2005 22:28

Massetra napisał(a):Wielkie dzięki^^, cena chyba właśnie ta była^^. Jak jechałeś z góry to ten zajazd był po lewej stronie drogi i tak stylowo zrobiony?

jadąc od Klagenfurtu a ściślej Ferlach do granicy ze słowenią to zajazd po prawej stronie. za domem daleko w dole stumyk, po lewej stare zabudowanie nazwane przeze mnie garażem
Massetra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Massetra » 01.06.2005 22:59

:))) OK, to TEN^^

Wielkie dzięki, już im maila skrobnąłem o rezerwacje^^

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dzięki.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone