Witam
Ma ktoś jakieś namiary na noclegi, granica Austria-Słowenia lub w Słowenii?
Z góry dzięki
Massetra napisał(a):Mieliśmy kiedyś namiar na taki pensjonat w Austrii tuż przed granicą z Słowenią ( Droga z Klagenfurtu na Lubljanę - chyba to przejście się alpenpass nazywa ), po prawej stronie drogi. Mozna było zjeść i nocleg zamówić ale nie pamiętam nazwy tego^^.
Massetra napisał(a):Bo nie chcę jeczać przez to drugie przejście ( nie wiem też jaka nazwa, ale tam jest bodajże tunel płatny ).
arian napisał(a):we wrześniu 2004 zatrzymałem się na jeden nocleg w GASTHOF DEUTSCHER PETER (http://www.deutscher-peter.at/wo_sie_uns_finden/ stronka nieco nie aktualna) kilka kilometrów przed granicą w Loiblpass jadąc od Klagenfurtu. bardzo miło wspominam okolicę i obsługę (starsza pani w regionalnym stroju). chałupa chyba z poprzedniej epoki, przy czym czysto i schludnie. cena pokoju 2-osobowego ze śniadaniem 35EUR. jest mały parking na samochód a na motocykl garaż. mam kilka fotek tylko musiałbym zeskanować. jedynmym mankamentem było to, że pani rozmawiała tylko po niemiecku, ale może to był chwilowy brak kogoś z angielskim językiem .
Massetra napisał(a):Wielkie dzięki^^, cena chyba właśnie ta była^^. Jak jechałeś z góry to ten zajazd był po lewej stronie drogi i tak stylowo zrobiony?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi