Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

no właśnie co i gdzie ;>

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
Madzik68
Croentuzjasta
no właśnie co i gdzie ;>

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 09.06.2012 10:28

W tym roku niestety raczej nie pojedziemy w ukochane miejsce, urlop dopiero we wrześniu więc stały team się wykruszył i planujemy tylko we dwójkę, no i cena paliwa jest jaka jest . Myślimy o czymś niedaleko, ale też nie za blisko :) mgliście majaczy mi się wyjazd hmmm ... Czechy, Niemcy żeby tylko góry były i nie było strasznie drogo . W temacie niemieckich Alp jestem zielona całkiem, nie wiem czy to dobry pomysł . Może bardziej Czechy, tam jest tyle fajnych miejsc, sama nie wiem. a moze Austria ? Tylko się obawiam, że jak już wylądujemy w Austri to będę ślubnemu marudzić, że jesteśmy tak blisko Chorwacji że może jednak byśmy i ....się będzie działo ... :D Może tak kochani Cromaniacy podsuniecie jakieś propozycje :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.06.2012 10:33

Z Gdańska to już kawałek trasy, żeby dojechac do Czech .... to nie lepiej, skoro tylko w dwójkę się wybieracie - wskoczyć w jakiś tani samolot???? i w jakieś fajne miejsce się udać?
;)
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 09.06.2012 10:55

wiem, że to byłoby najlepsze rozwiązanie, ale.. mały drobiazg.. panicznie boję się latać :(
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.06.2012 11:38

Madzik68 napisał(a):wiem, że to byłoby najlepsze rozwiązanie, ale.. mały drobiazg.. panicznie boję się latać :(

ale samolot to jak autobus :)
jesteś .... leciana a nie lecisz :)

A o północy Europy nie myślałaś??? Bliżej masz niż na południe
a też mają góry.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 09.06.2012 12:23

myslałaś, myślałaś a jakże :D tyle, że ja lubię jak ciepło jest i jakoś nas ciągnie póki co na południe, to pewnie przez Chorwację :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 10.06.2012 05:58

Madzik68 napisał(a):... mgliście majaczy mi się wyjazd hmmm ... Czechy, Niemcy żeby tylko góry były i nie było strasznie drogo . W temacie niemieckich Alp jestem zielona całkiem, nie wiem czy to dobry pomysł . Może bardziej Czechy, tam jest tyle fajnych miejsc, sama nie wiem. a moze Austria ? Tylko się obawiam, że jak już wylądujemy w Austri to będę ślubnemu marudzić, że jesteśmy tak blisko Chorwacji że może jednak byśmy...

Jak sensownie zaplanuje się pobyt w Czechach czy Austrii to na pewno zabraknie czasu na myślenie o Chorwacji...
Tam jest tyle różnych miejsc, które potrafią wbić w fotel albo unieruchomić, że ...sama zobacz a się przekonasz.
W Alpach Bawarskich okolice Garmisch, wąwóz Partnachklamm, Zugspitze, ale nr 1. to Konigsee i Berchtesgaden- wycieczka statkiem w tym górskim fjordzie do St. Bartholoma jest niezapomniana....

Austria pobliska to Salzkammergut i stare kopalnie soli w górach (2500 lat!) oraz fantastyczne jaskinie w masywie Dachstein, widok na grań Gosaukamm przed Gosausee oraz otoczenie przepięknych jezior Altaussee czy Hallstattersee sprawi, że zapragniecie tam zostać.
Po drodze zahaczcie o Czeskie Budziejowice albo i Ceśki Krumlov czy Karlstein i urokliwe uzdrowiska a po wjeździe do Austrii Melk z przepięknym opactwem...
Czas w Alpach leci szybko.
A dojazd może obfitować w wiele atrakcji po drodze.
Wyrysujcie sobie linię dojazdu i zobaczcie co jest w jej pobliżu- to będzie jak atrakcja sama w sobie.

http://www.flickr.com/photos/abol65/2149757168/

http://www.flickr.com/photos/den_dzjow/484094383/

http://www.flickr.com/photos/szesat/2707837390/

http://www.flickr.com/photos/sdaggar/2550175087/

http://www.flickr.com/photos/anguste/1620664746/
Pozdr.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 10.06.2012 08:49

Fatamorgana napisał(a):Jak sensownie zaplanuje się pobyt w Czechach czy Austrii to na pewno zabraknie czasu na myślenie o Chorwacji...
Tam jest tyle różnych miejsc, które potrafią wbić w fotel albo unieruchomić, że ...sama zobacz a się przekonasz.
W Alpach Bawarskich okolice Garmisch, wąwóz Partnachklamm, Zugspitze, ale nr 1. to Konigsee i Berchtesgaden- wycieczka statkiem w tym górskim fjordzie do St. Bartholoma jest niezapomniana....

dzięki :) o czymś podobnym myślę, i jeszcze o tym :
http://www.grossglocknerstrasse.eu/grossgl/index2pl.htm
miłej niedzieli :)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 12.06.2012 11:44

No to się już samo przez się rozumie...
I zajmuje cały dzień. W pobliżu jeszcze słynny i niesamowity wąwóz górski Lichtensteinklamm (niedaleko Zell am See, które samo też warto odwiedzić wraz z Kaprun i zaporą w Mooserboden.
Do tego Zsigmund Thun Klamm i Kitzlochklamm- na cały dzień wystarczy.
Atrakcji jest tam mnóstwo. :wink:

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone