Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

No i dojechałem do Krk-u

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 11.07.2013 17:12

No to niech się ociepla bo ja ląduje we wtorek :hut:
betinaJ
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) betinaJ » 11.07.2013 20:52

pojutrze ma byc cieplutka - zamieszajcie tam dobrze :)
i do zobaczenia :)
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 11.07.2013 20:58

Mam info że od wtorku będzie bajka... jakieś 28 stopni lub 28 karlowacko już nie kojarzę jaka to była skala.... :arrow: :papa: :hut:
mouzes
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mouzes » 14.07.2013 20:58

Proszę o info - jak temp. wody? poprawiło się?

PS.
Podpowiedzcie ile koron na tranzyt przez Czechy z sobą zabrać - planuję 1 tankowanie (ok 40 litrów LPG).
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 14.07.2013 21:13

Woda (w Punat) dalej się miesza. Raz zimna, raz ciepła. Co do koron... najlepiej płacić kartą. Kurs podobny do tego z kantoru, a nie zostają niewykorzystane korony. (mamy już XXI wiek i trzeba korzystać ze zdobyczy techniki :) )
mouzes
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mouzes » 14.07.2013 21:19

Dzięki za info :).
Co do kart płatniczych to jestem na Tak - mam tylko problem, bo moja karta jest jeszcze na pasku magnetycznym a nie na chipie. Boję się że taka magnetyczna karta nie wszędzie będzie obsługiwana.
Za późno się ocknąłem i brakło czasu na wymianę karty.
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 14.07.2013 21:44

No spokojnie Chorwacja to nie koniec świata, oczywiście może się trafić ale nie częściej niż u nas.
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 17.07.2013 20:03

I jest już w Polsce. Pojechałem trasa jedynka przez Ostrawe na Gliwice. O 3 rano było pusto , ale nie wyobrażam sobie tego objazdu w dzień- tam muszą być korki. Na pewno będę jeździł tamtędy nocą i jak zrobią wiadukt
maksikaz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maksikaz » 17.07.2013 21:11

Podsumowując nasz tegoroczny pobyt na Krku- Było swietnie, ciepło pogoda super, tylko woda w morzu była zimna. Ceny ustabilizowały sie. Ludzi mało , znacznie mniej niz parę lat temu, ale to dobrze. :papa:
huling
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) huling » 17.07.2013 22:17

Woda się ociepliła... ale nie jest taka, jak w poprzednich latach. Nadal trzeba się zmobilizować, żeby się cały zamoczyć :) Ludzi też teraz dużo przybyło. U mnie w hotelu poprzedni tydzień na jadalni było dużo miejsca, a teraz jest prawie pełna obsada. Na plaży też tłum. Na szczęście ja wolę chodzić na skały. :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 05.08.2014 08:45

maksikaz napisał(a):W chorwacji na Krku sa już 4 stacje i LPG

Gdzie?
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

No i dojechałem do Krk-u - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone